ДЕКЕМВРИйските хлапета лазят смело по паркета

• 11 196
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
  bigdance2 ЧЕСТИТО МИНИ ДЕНЧЕ НА СТИЛЯНЧО И НИКОЛУШКА!   bigdance2
         ДА СА ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ ЮНАЧЕТА!
 Нещо май слабо представяне тия дни тук Thinking
 Добре че сте вие момичета, да ми вдигате самочувствието, че хич го нямах напоследък Crazy Confused Много ви мерси за комплиментите Hug Hug Hug
 Ние проходилката я използваме за возене, а не за ходене SickКато сложим беба в нея, вдига краката и чака да я возим, а пък и като я гледам в бънджито колко келяво стъпва.......по добре, че не прави опити за ходене Mr. Green Хич правилно се стъпва- или с превити пръсти, или крачетата са и изкълчени странично  #Crazy кво е тва негодно стъпване, не знам newsm78 и как ще се научи да стъпва правилно изобщо..........плаша се вече.
 И ние нито седим, нито се изправяме. Само се въргаляме и това е newsm32
 Другото което малко ме безпокои , е че като я гушкам странично, си обесва главата надолу и само така иска да стои. Причина- непонятна(поне за мен)
        Ами това е за сега. Приятен ден и целувки от нас! Heart Eyes

# 91
    Здравейте момичета  bouquet
  Тия дни отново го ударихме на гости и разходки,а форума остана на заден план.Гледам снимките,чудех се къде има лошо изглеждащи мами,не видях,видях само готини мацки WinkЕстествено,че не може да сме като фотомодели,но не сме и за изхвърляне все още.
  Вики,все се каня да те питам,на Елла как и говориш-на български,английски,и изобщо как се оправя да различава двата езика,като и говорите предполагам и на двата?
    Лилит,дано скоро си намериш подходящ човек за бебката.
   Ние вчера се мерихме-слончето вече е 9.700 #Crazy,а изобщо не изглежда дебел,само шкембето му е по-голямо,иначе си е приятно закръглено бебе  с полагащите му се гривнички и гънки.
   Ицо вече иска да ходи като го държа за ръцете,даже го изкарва на бегом понякога,но вече е късно за бънджи,ще се чувства като затворник в него.Иначе на люлките е голям кеф,много му харесва и ако има начин,няма да слиза от там.
  Днес му купих гърне-столче,утре ще го видя как ще реагира,стои си сам седнал,като много рядко вече пада настрани,така че мисля да го уча поне за сутрин да си върши работата там.И не се тревожете толкова за напредването на децата,няма непроходило или непроговорило дете,месец по-рано или по-късно,все ще стане.

# 92
Здравейте и от нас,
много пусто в тая тема, какво става  newsm78
Сияна днес не е много в настроение, изглежда и четвъртия зъб ще избива скоро, защото заспива с плач и скимтейки. Сутринта пък повърна страшно много, но пък малко по-късно похапна. Абе жива и здрава да е и да не лепне тоя ужасен летен вирус  Praynig
Диянче, направо ми взе думите от устата  Grinning и аз щях да питам Вики на какъв език говори на Елла. Вики щом не искаш - не показвай свои снимки, но може ли да ни покажеш още снимки на Елла  Heart Eyes На тези снимки в басейна изглежда като холивудска звезда и ми радва сърцето бонбончето  Heart Eyes
Коки - не се притеснявай, сигурно просто не му е дошло времето на детенцето да прави тези неща - стоене права и т.н. Разбирам те напълно за притесненията и аз много често се тревожа ужасно. За твое успокоение говори с педиатърката, сподели си тревогите и виж какво ще ти каже тя   bouquet
Честито мини ден денче на Стилиянчо и Николушка! Да са живи, здрави и да радват много мама и тати   ura

# 93
Здравейте, дами!

Да напиша някой ред все пак на баш деня на Никсъна:)

Милият от как откри изправянето само така стои по цял ден. Притесних се, че му е рано, говорих с педиатърката, тя каза да не му помагаме и да не го стимулираме, ако сам се справя, нямало проблем. Нито проходилка, нито бънджи имаме, просто му прещрака нещо и се вдигна на крака. Е мен пак ме гложди да не му се изкривят крачката, но как да го спра. То е целодневно стоене в леглото, хванат за рамката и като се умори (знам ли) започва да скрибуца. Допускам, че не се сеща да си спусне задницата и да почине, тая гънка още не сме я посадили Simple Smile
И да се малко оплача- никакне и се на мам отразява добре, дето дечко бърза да се развива. Сега няма миг спокойствие и заиграванка, няма и време за форума ( е все ще си открадна по малко).
Гърне взех преди 2 дена, обикновенно. Седи, ако го насилвам. Нещо като 5-10 мин в най-краен случай. Не за друго, ами просто на 1 място не се задържа. Да имаше как да му го привържа на Дто. Ама нейсе. Не виждам как ще схване за какво седи там:)

Лека от нас:))))

# 94
писания четем всякакви! нищо не опущаме (освен чаши - през ден) и знаем, че всички сте здрави, диви и красиви. туй то! чЕСТИТО НА МАЛКИТЕ СЛАДКИ ДЕчИЦА НА 8 МЕСЕЦА!
ходенето - абе това е някаква щуротия на българските лекари ли какво - защо да му е изкривят краката на детето, ако проходи на 8 месеца?! ми те всичките следват собствен бизнес план - просто някои искат да ни вътрят за обущета от по-рано!:) ланг, не му се притеснявай!
гърнето - пак ми е много чудно, че така масово се пробва на тази възраст. около мен се прави на около 2 години?!?! явно нещата са съвсем обратно, както е и аз спането...
дияна - ама вие ще праснете десятката до средата на месеца ей! ха, така, ръце да са й яки на мама! понеже питаше за езика - да си дам непоискания отговор - с рада говоря 100% на български, освен, ако не сме с други майки или на лекар. детски песни й пея и на двата езика (грача е по-точното, но от сърце и на висок глас!)
кокита - без паника моля, ние също висим кат прани гащи като се носим, или пък се клатим като кратунковци. дето джони деп казва, да имаш дете е като да прекарваш цялото си време с миниатюрен пияница - не може да се държи на крака, пада, удря се, повръща и гледа с кръстосан поглед.
Дани да не си посмяла да не се харесваш! първо, изглеждаш страхотно като булка! колко сме тъпи жените брей и как от медиите са ни набили в главите какви ли не шаблони за красота. толкова по-важно е, че си сладка, мила и добра отколкото дали си правозъба и хърбава и нам кво си още! така де - не че съм прехласната по идеята, че седалката ми е като манастирска трапеза в сравнение с останалата част от мен, ама ако съм нещастна, само на мен ми е зле, нали...в традициите на йога се вярва, че когато сме тъжни и недоволни, дори депресирани, то е когато сме загубили връзка със себе си, когато душата ни е наказана в ъгъла, а егото и тялото играят казачок заедно...затова обичам медитацията - вдига мъглата на самозаблудите и суетата ни.
косата - падаше ми много около 5 месеца след раждането, но сега се позакрепи, обаче рада се старае да не съм много космата и ми я скубе редовно и с удоволствие!
току що гледах нотинг хил по телевизията и се размазах - такава съм куха женка ей hahaha
хубав и нежегав ден!

Последна редакция: ср, 02 авг 2006, 01:26 от hotmama73

# 95
Момичета,много слабо присъствие  Naughty Нещо двете Елици ми се губят  Thinking
Ланг,мила с теб ни мъчи еднакъв проблем.Моята муцана по същия начин се изправя и само така иска да стой.Не знам да се радвам ли или да се чудя  newsm78 И мен ме е страх да не и се изкривят краката.Ако някоя мамА има инфо кога е нормално да се изправят,да тръгнат да вървят нека пише.И ние нямаме нито паяк,нито бънджи...
хотмаме,поне около мене всички си слагат децата на гърнета доста рано (7-8 месец) и направо се е смешно дете на 2г. да не може да ходи на гърне.Аз много не съм съгласна с този метод,когато детето е готово тогава.Дай сега да го насилвам само и само да не ми се смеят #Crazy Като стане на 8 месеца ще я сложа,но ако нещо не и е кеф,няма да я зоря  Naughty
за зъбите,двата ни зъба ръстат на криво?Да има други такива,че нещо съм се шашнала.Не искам да има криви зъби  Crazy
Да се похваля:вчера мъжо ми купи нова пералня  Mr. Green  Нашата (старата вече) така даде на късо че чак от трансформатора изключи и целият блок нямаше ток.Наложи се да идват от енергото  Blush

Лека вечер  Flutter

# 96
галакси, ей ме на - елица в цял ръст 162см:)! съгласна съм за гърнетата! ще я опитам де, ама няма да я закова на него (то на нещо можеш ли я застави да стои, тя е като ония негърчета дето се клатеха по старите жигули, не спира!) МНОГО ЯКО ЗА ПЕРАЛНЯТА!! Честито:)!!!
Ти си си била винаги слабичка, ама БРАВО, че сега си доволна от себе си и си кат фиданка отново! Ама и аз още имам кафява линия, няма ли да се маха беее!!! Ние сме на море след 2 седмици, да видим ще има ли нещо за показване и от нас хохохо.
вики жестока снимка на ела!!!!!!!!!! аз съм израстнала с добермани и много ги обичам! все ме защитаваха от пердах, хапеха баща ми хахаха. не се притеснявай - и аз ревах на първото тресване на радуна. тя едва ли е забелязала...ами при нас като открих едно мърдащо топченце отзад на черепа, ужас, ама ми казаха, че било лимфен възел?!
май всички са отпуск...
цунки
пп ето ги снимките от кърмаческия конкурс!  www.fmplus.net/index.php?p=view&r[page]=1423
не знам защо, но адреса се копира непълно в браузъра, така че сами добавете последната липсваща част и така се отваря точната страница.

Последна редакция: ср, 02 авг 2006, 18:00 от hotmama73

# 97
Я,и аз да ви се покажа как съм отслабнала (да кажете по някоя хубава дума и за мен  Mr. Green ) Само две са ни снимките от плажа (дъжд провали останалите)

Последна редакция: ср, 02 авг 2006, 18:09 от galaxy

# 98
Айдee и ние да се очетем с цицина ,вчера се нагласих снимки да правя на Елла че не съм я снимала от около 2 седмици (само на камерата) и я нагласих да я снимам на двора,еми това ни беше и първата и последна снимка,кучока ли  я клюмна така или кво ама така си удари шишарката в железната рамка на стола че аз хвърлих апарата (и сега е счупен) и я грабнах че беше полетяла към земята,егати рефлекса ударих.Толкова ми стана мъчно...поревах си с нея че съм такава патка.
Добре че е мъжа ми да ми вдъхне кураж че не е голяма работа и че не се е ударила кои знае колко.

за гърнетата майка ми каза че и аз и брат ми сме били научени на 1 годинка иначе е нямало да ни вземат в детските ясли-та значи е възможно -може би и аз ще се пробвам,да тука чакат до 2 годинки.

за косата -не ми пада ,ама аз много витамини пия и много плодове хапвам та може от това да е ,та купете си витамини да подсилите организма от вътре че само от вън няма да стане!

За крачетата -не се притесняваите ,няма да се изкривят  освен ако не е наследствено,нека си се изправят децата кокото искат,Елла не го прави защото съм сигурна е мързеливица ,а  и  разобразявам деня със всякакви ми то там средства и тя не се  и пъне да е изобретателна в тази сфера.
Отиваме да се плицикаме -ще ви чета по късно пак!

# 99
  • Бг-мама
Е най после привет и от нас .Не пишех а само четях по простата причина че не ми излизаше полето за отговор доло на страницата ама то в дълбоката провинция е така с нета Twisted Evil Close
Сега да ви питам тъй като не съм наясно да ми обясните как да си сложа и аз снимки в поста?
Галакси браво за формата в която се намираш готова си за друго бебе Wink
Хот мама не се коси за цицината още много такива преживявания ще имаме всички не че с това се свиква ама аз като мама на две момчета и то доста палави -ми то си е ежедневие колкото и да ги пазим се се дрънват някъде и оттърлване от това няма преди два три месеца баткото уцели ръба на вратата а бяхме при него трима души и нищо не можахме да направи та се наложи чак да го лепим в болницата ама да са ни живи и здрави дечицата и дано по малко рукади да имат та и ние да спим по спокойно .
Валко понякога но рядко при подкана маха за довиждане напредък със седенето съвсем малък нова дума -тата не се изправя сам пълзи като бесен и в този дух да попитам -дали на някоя друга мама като си гледа детето по пода и е кофти.Баткото не пролази и не съм свикнала с тази гледка -изглежда ми един такъв безпомощен влачейки се по земята-не че не се справя даже е голям бързак и му доставя голямо удоволствие ама отстрани като го гледам и ми е едно такова странно не мога да обясня точно...........
А и с какво почиствате подовете че като пълзят и незнам дали само с вода да мия?
Ми за сега това от нас лека нощ и ако зачезна на някъде да знаете че  е от нета.

# 100
Мама Зехова, ти си изпечена в бойните рани на хлапетата значи:)! Подовете ги мия с проста вряла вода и сапун, не ме влече да слагам белина или някоя друга отрова дето да бъде излизана от хлапето:( Уви, навсякъде нета е кофти. Днес 100 часа не ме пускаше във форума.

За снимката - трябва да си ги качиш на интернет някъде в албумче първо (бг снимка например), после отваряш снимката и върху нея натискаш с десен бутон и избираш properties, копираш това дето го пише до Адрес и в постинга си тук натикаш Вмъкни изображение и копираш адреса.

май заспивам ей...никому ненужен факт -  василий кандински е роден на моя рожден ден 1866, а е издъхнал на рожденния ден на рада 1944. просто всички спят и аз ровя из картини.

# 101
 Говоря на Елла на БГ(поне 80%),ами много е трудно да ви кажа ooooh! ,мъжа ми и кучето само на английски отговарят така че при мене е мешавица и особенно когато сме всички заедно,тогава и говоря на Елла на инглиш че иначе мъжчо как ще ме разбере,и също като сме между други хора ,като например родителите на мъжа ми-охх много болна тема ми е това ,надявам се да устискам Confused.Та засега незнам Елла как се чувства като аз и шляпам на БГ а мъжо на Инглиш.

Хотмамата е екстра,ти грижи няма да имаш щом и двамата сте БГ,Рада като ти тръгне по детски градини и ще е тип топ с англииския,в къщи бг ,на вън инглиш и така...на брат ми и тримата говорят инглиш и бг,като българският им е малко с акцент и са ми много смешни как го говорят hahaha ...ама го говорят -като се има в пред вид че и двамата със жена му са българи.

Хотмаме ама ти не ми отговори на лични,как ти харесва Лондон в сравнение с NY и как се справяш с различния акцент?

# 102
Охх  гледаи къде се отнесох с тея езици,влезнах да питам нещо-вие давате ли не дребните вече да пият от тея чашки с дупчици(sippy cup) не знам на БГ как се казват.Аз вчера я пробвах Елла и тя смукна два пъти и след това почна да си чеша венците с нея ,аз и я взех и почнах да и показвам как да пие а тя като ми се ядоса само дето не ме наби...като ги размаха тея ръце..мани.И сега не ще да я види тая чаша Sad.

А днес и дадох за вечеря зеленчуково пюренце ,което е пак добре смляно но не като кремче ,малко по грубичко-вече 2 пъти ми го яде а днес като се задави ,като се закашля и даже повърна ..аз си изкарах акъла.Вие давате ли вече малко по грубичко смляни пюренца? newsm78

# 103
  • София
Добро утро!

Честито на порасналите бебоци! Да са здрави, жилави, игриви и щастливи!!!

Относно гърнето - колкото по-рано, толкова по-добре! Разбира се, няма нищо фатално до 2 години да е с памперс и да не си казва. Ама ако (и на времето, когато) няма памперси, за да се избегне пране на дрехи + чаршафи + т.н. да видиш как бързо се приучава детето на гърне Simple Smile Но, както и във всички области, всяка майка сама си решава кое е най-добре за детето й и най-удобно за нея.  thumbsup

Пюрета по-едро смляни не съм давала още. Аз съм голяма бъзла на тема 'задавяне', така че благодаря, ще изчакам.  yes

мъжа ми и кучето само на английски отговарят
hahaha  от 2ро прочитане разбрах, че под 'отговарят' имаш предвид 'разбират'. Но комбинацията иначе е велика   rotfImbo

Галче, в супер форма си,  smile3501. Само можеш да ми служиш за светъл пример! Е, има значение, разбира се, и ЕГН-то, а нашите в случая са с голяяяма разлика  smile3525

Хайде, че сега ме чакат, после пак,   love001

# 104
  • Варна
Здравейте момичета
Включвам се много на бъзо, че ще трябва да изключвам компа и да го пакетирам - почваме ремонт и следващите няколко дни всичко ми е изключено Sad
 victoria - ние понеже сме на детска кухня - там не се пасира. Всичко е нарязано на малки парченца, само картофеното пюре което е основа на манджичката пасират ма и то понякога е на по-едри парчета. Не ми се е давила до сега, а аз като и готвя за дсъбота и неделя също не пасирам - нали трябва да се научат да дъвчат тез зъби за какво са им  Mr. Green
Ето ви малко нови снимки от нас и чао до следващата седмица  Laughing

http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=50519
първите 8 вече съм ги показвала, амане ми се правеше ново албумче

Общи условия

Активация на акаунт