Ох този страх от обвързване

• 12 955
  • 477
  •   1
Отговори
# 420
  • Агент под прикритие
А каква е правилната концепция за приятелството?
Правилната (ако можем да я наречем така), е че когато едната страна НЕ е на същата вълна, такова НЕ съществува. Също както онова другото нещо. Simple Smile

# 421
Когато искаш да не те разбират грешно, се пробваш да се изразяваш по-ясно и с повече думи. Не може да изтърсиш нещо неясно или объркващо за отсрещния, нещо което го кара да се замисли "защо по дяволите ми го казва въобще това?" и после в него да е проблема. Laughing

# 422
Аз не знам каква е идеята да си тактичен, за да оставиш уж вратичка - ако не го харесвам сега, защо ми е за резерва за по-късно? Освен, за да четкам его с уж съществуващи ухажори?
А и все си мисля, че за да изляза с мъж, той няма да е глупав - както и да му съобща, че не е одобрен за нещо повече, защо трябва да мисля, че той ще стои сам и някой ден в бъдещето нещо може да се получи? Аз лично съм горда и ако някой ме отсвири, после няма да изляза с него. Защо мъжът да няма право на същото?

# 423
  • Агент под прикритие
Тhaicho, Kissing Heart
Точно това е: поддържаме едни орбитъри!

Когато искаш да не те разбират грешно, се пробваш да се изразяваш по-ясно и с повече думи. Не може да изтърсиш нещо неясно или объркващо за отсрещния, нещо което го кара да се замисли "защо по дяволите ми го казва въобще това?" и после в него да е проблема. Laughing
Това е ясно. Освен това, когато не си разбрал някой, няма да тръгнеш да правиш интерпретации на казаното, а ще попиташ "Не разбрах. Може ли да поясниш?". Аз поне така правя. Simple Smile
Това, което НЕ е ясно, е по колко различни начина можеш да интерпретираш "Ако размислиш, можеш да ми се обадиш." и какво точно се е опитвал да каже героя във всеки един от тях и с какви мотиви го е казал, защото явно според Сирената вероятностите са много и все със задни мисли. JoyJoyJoy

Още нещо: какво значение има за теб дали ще чуеш от някой мъж или не, че не е заинтересован от приятелство с теб, особено при положение (както твърдиш), че вече го знаеш?

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 13:51 от Phoenix Wright

# 424
Ще го интерпретирам точно така - ясно ми е, че сега нямаш интерес, но аз съм отворен за евентуално продължение в бъдещето... Кое е неясно? Проява на уважение от страна на мъжа към моето решение. Съжалявам, не съм спала и съм неадекватна, но не зацепвам драмата.

# 425
Цитат
Още нещо: какво значение има за теб дали ще чуеш от някой мъж или не, че не е заинтересован от приятелство с теб, особено при положение (както твърдиш), че вече го знаеш?
Първо ще си помисля че такова не съм му предлагала (нито съм си помисляла), за да ми демонстрира липса на интерес в тази насока. (тоест излишно обяснение) Второ звучи ми много детинско нещо като "не искам да съм само приятел с теб". Joy

"Ако размислиш, можеш да ми се обадиш." - това си е ясно. Оставяш си възможност за нова среща и показваш позитивна настройка за евентуална такава. Wink

# 426
  • Агент под прикритие
Цитат
Първо ще си помисля че такова не съм му предлагала (нито съм си помисляла), за да ми демонстрира липса на интерес в тази насока. (тоест излишно обяснение) Второ звучи ми много детинско нещо като "не искам да съм само приятел с теб". Joy

"Ако размислиш, можеш да ми се обадиш." - това си е ясно. Оставяш си възможност за нова среща и показваш позитивна настройка за евентуална такава. Wink
Казвам го винаги, за да избегна една конфузна ситуация, в която изпаднах преди години. Момичето реши, че след като ми откаже, всичко е ок и ще продължи да ми се обажда, за да се виждаме, все едно съм някоя от нейните приятелки. Аз, съответно, реших, че е размислила, докато не се видяхме и не започнахме да говорим... Е, трябваше да я сваля по някакъв начин на земята. Казах и още на първото такова виждане, че не съм заинтересoван от приятелство. Simple Smile

ПП: за протокола, тази същата Е в бройката на тези, които ме подминават на улицата, без да ме погледнат. Simple Smile

Та, освен, че жена може да ти предложи да си останете "просто приятели", има и варианта да не ти казва нищо, а просто да се пробва индиректно да ти набие тази идея в главата, докато свикнеш с нея. Simple Smile Ако и се позволи де...

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 17:34 от Phoenix Wright

# 427
Може, може. За справка: тази тема и съседната,  дето една мацка се пита той влюбен ли е в нея, щото качил снимка ня детето и във ФБ. Какво е искал да каже автора е вечен въпрос с милиони тълкувания. Аз лично някъде към 40 взех да схващам, че мъжете в повечето случаи се изразяват буквално, когато става въпрос за отношения и нема нужда да интерпретираме чак толкова дълбоко. Ама е трудно, дори и във форум. Ей го на, Феникса се уби от буквализъм, а ние  четем, каквото си поискаме.

# 428
Ясно, че мъжете (повечето) не обясняват завоалирано чувствата си, но има и друг момент, че понякога изръсват излишни буквализми, произлезли от стари събития и хора в миналото, които идея си нямаш, че са се случили и се чудиш "ъъ тая директна откровеност, от де я изкопа и защо ми я казваш?". Ако жената е буквална като мъжа, ще я вземат за груба или смахната сигурно.  Simple Smile

# 429
  • Агент под прикритие
Ясно, че мъжете (повечето) не обясняват завоалирано чувствата си, но има и друг момент, че понякога изръсват излишни буквализми, произлезли от стари събития и хора в миналото, които идея си нямаш, че са се случили и се чудиш "ъъ тая директна откровеност, от де я изкопа и защо ми я казваш?". Ако жената е буквална като мъжа, ще я вземат за груба или смахната сигурно.  Simple Smile
Е, ти няма откъде да знаеш от какви събития е произлезло това, и дори и да знаеш, това не е причина да си правиш някакви генерални изводи за човека от това. Както ти искаш да бъдеш приета, че така се изразяваш, така и ти приемаш, че той се изразява така. Simple Smile

ПП: малко по-easy-going го раздавай пък ти. Wink

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 15:09 от Phoenix Wright

# 430
Как да не сме директни? Вижте дамата в съседната тема - не иска секс, а брак. Ако няма намерение за брак, няма връзка.
Кратко и ясно.

# 431
Джуди, разликата с фирма, провеждаща интервю за работа, е че тя не гощава кафета и вечери своите кандидати.
Проблемът им на мъжете е И в парите.
Що да не? Когато съм участвала в набиране на персонал сме предлагали кафе, бонбони... С бъдещите служители си провеждаме разговор - и на лични и на професионални теми. Много е информативно така.
То да не ни ги даряват тия благини от НОИ или от Бюрото по труда, я? Сами си ги купуваме. Laughing

Е, бонбонки и кафе. Каква е тази жалка фирмичка, която не предлага първо, второ и трето Yum
Променете си полисито, за да мога да дойда на интервю, да хапна и да ви отсвиря, ако не ми предложите едно 5к, за да мога да си гледам спокойно семейството по бг мама стандартите  Relaxed

Плюс това успех да си говорим на лични теми Smiley

# 432
  • Варна
Anonуmiss, мъжете харесват буквални, преки мнения. Завоалираните отговори и догадки определено ги дразнят или им досаждат. Но тук възниква друг проблем. Манипулирани емоции и тези се представят за истински .

# 433
Нещо се напрегнах на работа днес и ме болят очите... прочетох темата като "Ох този страх от обрязване" Smile Scissors

# 434
  • BG
Anonуmiss, мъжете харесват буквални, преки мнения. Завоалираните отговори и догадки определено ги дразнят или им досаждат. Но тук възниква друг проблем. Манипулирани емоции и тези се представят за истински .
Възможно е да е така, не се бях замислял до сега. От друга страна, високоинтелектуалните, свързани с намеци и завоалирани послания едва ли са много подходящи на първа или втора среща. Та хората въобще не се познават и риска да попаднат в ситуацията "филмът не бил шведски, а съветски...." е почти гарантиран. И после - те ти тема тук.

Общи условия

Активация на акаунт