Година нова се задава, две чертички с шепи да раздава! - Бебеправене 367

• 26 638
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Аз го правих на 3ти ден на гладно, сутрин. Казваш, че искаш да пуснеш АМХ.

Иначе в другата тема препоръчват да се пусне и Инхибин Б, заедно с АМХ.

# 616
  • София

Тези 2 има в Цибалаб ...кое от тях трябва да кажа? Да прочетох,че сутрин на гладно се прави,но че няма значение на кой ден от Ц. Мисля в понеделник да отида.

# 617
Iana , аз пуснах моето АМХ в Кандиларов за 30лв с ваучер от офертомед. Семерджиева искаше да го правя в Адела за 60-70лв на момента, беше около 15:30ч , нямало значение, спал, ял, циклил и т.н.
Там пак с ваучер си пускам и ТСХ-то, а скоро мисля и тромбофилиите да пусна. Като цяло съм доволна.

# 618
АМХ може по всяко време на цикъла и не е важно да е на гладно. ФСХ, ЛХ и естардиол се мерят на 2-3 трети ден.  

Яна на мен са ми пуснали първото, не знам каква е разликата.
Момичета, ако сте много млади - под 33 години примерно не се занимвайте с АМХ.

# 619
  • София

Тези 2 има в Цибалаб ...кое от тях трябва да кажа? Да прочетох,че сутрин на гладно се прави,но че няма значение на кой ден от Ц. Мисля в понеделник да отида.

Аз го изследвах преди 3 месеца и жената в Цибалаб не знаеше кое трябва да ми пусне... Звъня по телефона да пита и й казаха първото.
При мен излезе стойност 7,1 и док каза, че е перфектно /на 32 съм/.

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 11:43 от rave

# 620
И на мен пуснаха 1то. При мен излезе 7.45 при Горна граница  6.8. До колкото знам при ПКЯ може изкуствено да бъде завишено. Аз съм на 35 и за това го пуснах.

# 621
  • София

Аз го изследвах преди 3 месеца и жената в Цибалаб не знаеше кое трябва да ми пусне... Звъня по телефона да пита и й казаха първото.
На гладно ли го пуснахте?

# 622
И аз съм мислела да пускам АМХ, че съм на 35 и по основно с 1 почти орязан яйчник.
Обаче признавам, че все не го пускам основно, защото има противоречиви мнения кой ден и на гладно ли. Thinking

# 623
  • София

Добре де, и ако установя че ми е нисък може ли нещо да се промени...каква е целта на това изследване?

# 624
  • София

Аз се сетих нещо снощи - докато чакате време за тест позволявате ли си всичко? Говоря за чаша вино, малко повече спорт, такива разни неща. Вчера се зачетох през 2014та не съм спазвала много много това с пиенето на алкохол и съм си позволявала вино даже и след положителният тест, сега като по-улегнала не смея да пия от О до тест Grinning

Shantall, и аз съм в подобни размисли - относно спорт, ходя на фитнес с треньор 2 пъти в седмицата, всеки път около и след О бях нервна и исках по-леки тренировки и накрая му казах че се притеснявам - той каза че нямало проблем и до 5я месец можело да правим леки тренировки - разбира се не трябва да се пренатоварваш,макар да имам приятелки които дори след като разбраха за Б ходеха известно време на кросфит. Една от тях обаче при 2та бременност планираше пак така да нарпави, но прокървила веднъж и се отказа да тренира повече - вече се радва на малко юначе. Алкохол може по-малко, за мъжете като че ли е по-важно около опитите и около О да не пият много алкохол и кафе тъй като влияе на СГ. Разбира се след като се установиш Б (дано е сково) е добре веднага да спреш кафе, алкохол и да си внимателно, но по време на опитите си давай по малко на душата Simple Smile
Със сигурност казват претопляне на сауна,минерален басейн, вана не се препоръчителни, което много ме мъчи тъй като много обичам зимно време да ходим на открит минерален басейн и СПА, но сега се въздържам. И за мъжете не е добре претопляне на 'торбичките' , но не мога да забраня и това на ММ, достатъчно го тромозя, аи то й не се кефи като идем с приятели и аз се направя на болнава нещо и чета книга в кафето, доакто те се плацикат Grinning

# 625
  • София

На гладно ли го пуснахте?

Да, на гладно.
Така и така ще те бодат, пусни си и вит. Д и Б12, важни са.

Ivied, аз знам за АМХ, че няма значение на кой ден ще го пуснеш.
Иначе всички хормони се пускат на гладно и без кафе, вода може.

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 12:10 от rave

# 626
iana28 - Ако си с намален резерв тогава можеш да прецениш дали да губиш време в опити за естествено забременяване или пък да правиш инвитро и дали да е на нормален цикъл и тн. Освен това, при бременност, ако има шанс детето да не е добре, но да е последния ти влак, тогава може би ще рискуваш всичко.
Когато бях в болницата с моето бебче и говорихме с неоантолозите ни казаха че много хора над 40 рискуват да родят и отгледат бебчета на които прогнозата им е 99% че ще са с увреждания, защото няма да имат други деца и им е последен шанс.

При нас шансът за оцеляване при раждане беше под 1% и шансът за увреждания беше 99% заради недостатъчния кислород към мозъка. Лекарите казаха че със секцио може би шансът ще е съвсем малко по-висок, но е много вероятно бебето да живее само няколко часа и само да ме режат за нищо. Казаха и че ако се роди живо, ще трябва да го спасят както могат и ако е с увреждания ще си е наш проблем как ще си го гледаме.

Това са тежки решения и ако знаеш че нямаш много Я, може би отговорът ще е ясен.

П.С.
Сори че толкова драматично го написах, но преживяването все още е скорошно и го мисля много емоционално.

# 627
  • София
iana28 - Ако си с намален резерв тогава можеш да прецениш дали да губиш време в опити за естествено забременяване или пък да правиш инвитро и дали да е на нормален цикъл и тн. Освен това, при бременност, ако има шанс детето да не е добре, но да е последния ти влак, тогава може би ще рискуваш всичко.
Когато бях в болницата с моето бебче и говорихме с неоантолозите ни казаха че много хора над 40 рискуват да родят и отгледат бебчета на които прогнозата им е 99% че ще са с увреждания, защото няма да имат други деца и им е последен шанс.

При нас шансът за оцеляване при раждане беше под 1% и шансът за увреждания беше 99% заради недостатъчния кислород към мозъка. Лекарите казаха че със секцио може би шансът ще е съвсем малко по-висок, но е много вероятно бебето да живее само няколко часа и само да ме режат за нищо. Казаха и че ако се роди живо, ще трябва да го спасят както могат и ако е с увреждания ще си е наш проблем как ще си го гледаме.

Това са тежки решения и ако знаеш че нямаш много Я, може би отговорът ще е ясен.

П.С.
Сори че толкова драматично го написах, но преживяването все още е скорошно и го мисля много емоционално.
Благодаря много за разясненията. Тези неща при амниоцинтеза ли се виждат? Надявам се да не чувам такива думи и да не ми се налага да правя такъв избор, но все пак имам 2 деца...може би не бих рискувала толкова.

# 628
В моята клиника няма изискване да е на гладно,  и до определен час, само дните са важни...Пускали са ми хормони по всяко време, само за ТСХ пускам на гладно, без кафе, храна и лекарства и до 9 часа.
Моето АМХ миналата година, на 39, преди стимулацията, беше 1,13, сега честно казано ме е страх да го пускам пак. Питах декември в клиниката, казаха, че не им трябва вече, знаят долу горе как реагирам на стимулации. По-важно им е качеството, по-добре да имам малко, но качествени, отколкото обратното.
Относно 99% с увреждания - наистина е страшно, но аз не бих го рискувала и не бих причинила това на детето си, по-добре без дете. Моята клиника е в една сграда с университетската детска клиника, и всеки път ми се къса сърцето, като ги видя. Заради възрастта ми, когато отново успея, амниоцентезата ще ми е задължителна.

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 14:19 от margolotta

# 629
  • София
iana28, тук във форума има тема за намаления яйчников резерв. Виждам, че си доста активна, така че можеш да си попрочетеш по доста въпроси, пък дано не ти се налага да използваш информацията.
И не се отчайвай, 3 месеца са нищо, всички тук сме от година нагоре...
Аз ако на третия месец опити знаех поне една четвърт от това, което знам сега... Ехее... Щях да действам по друг начин, ама уви.

Момичета, утре мрънкалото е на СГ. Буцата пак лека полека се намества в гърлото ми. Grinning
Стиснете по едно палче, моля вииии ! Confounded
Благодаря предварително. Heart

Последна редакция: пт, 17 яну 2020, 13:15 от rave

Общи условия

Активация на акаунт