Кога тъй се ползват тези препоръчителни полезни средства, ни хикокобеше няма, ни други болести, произхождащи от съвременния начин на живот, освен чистите психиатрични заболявания, които вече и гьостерицата не лекува, та не се и препоръчва такава.
Аз пък съм за комбинираната шокова терапия: И психиатър, И психолог, И медикаменти, И трудотерапия... и, ако никое от гореизброените не помогне, може да се прибегне и до последната възможност. Ако нищо не даде резултат... трайна хоспитализация, предполагам. Щото алтернативата - живот по улиците - не е особено добра.
Просто говори с вашите и им кажи, че искаш да отидете при специалист, който да ти помогне да преодолееш това и да имаш нормален живот.
Аз не съм психолог, имам общи познания само, много прилича това на ОКР (Обсесивно-компулсивното разстройство).
Не си губи времето със форума, а говори с вашите да те заведат при специалист, който ще разбере какъв е проблема и ще приложи терапия !
Послушай ме !
Той ако питаше какво да направи, към кого да се обърне, за да намери решение на емоционалния си проблем, друго посрещане щеше да получи. Сещаш ли се? Не иска да се справя, иска да го съжаляват и да му съчувстват колко е изтерзан и различен. Само че... не става така. Не и в реалния свят. В реалния свят всички се опитват всячески да помогнат на онези, които искат и търсят помощ, които се борят за себе си. Не на онези, които се борят за безметежно спокойствие на чужда сметка...