Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 24

• 39 726
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Не само това, ами и сутрин в тоалетната, това, което вадя, няма неприятна миризма, няма никаква миризма.
Dizzy Face Ехааа! Нямам срещу това аргументи, предавам се.

# 601
Колкото по - бързо храносмилаш, толкова по - малко полезни вещества усвояваш. Храната минава почти транзит.... Да не говорим, че при плодохранене, и КЗ, и инсулин са в небесата...

# 602
Аз подозирам, че точно с плодохранене се до-скапах. Беше много на мода тази простотия на Лидия Ковачева. Плодове, че и чай с мед... Горкото ми тяло, какви гаври е изживяло, нищо чудно, че е тъжно.

# 603
  • Пловдив
Колкото по - бързо храносмилаш, толкова по - малко полезни вещества усвояваш. Храната минава почти транзит.... Да не говорим, че при плодохранене, и КЗ, и инсулин са в небесата...

Защо ли моите не са в небесата? Но тази тема няма да я подхващаме отново. Въпросът е за месото, че остава разбира се остатъчна храна, която в дебелото черво се смила до основи, като остатъците от храната се обработват цели 16 часа, без значение, че вече тънкото черво е поело второто или дори третото хранене за деня и в този процес се усвояват вещества, които иначе в бързината не биха били усвоени - калций, витамин К, Б12, Б2, Б1, богати на енергия мастни киселини. Това не си го измислям, просто е доказано, че така се случват нещата. От там, гние ли, кисне ли месото и зеленчуците, няма да споря. Просто казвам, че статията подвежда до там, че вие да си мислете, че всичко от месото се абсорбира в тънкото черво и нищо не преминава от него в дебелото - еми не е така, съжалявам.

# 604
Почти нищо не остава от месото и не висиш в кенефа по 2-3-5-10 пъти дневно. Естествено, че има някакви отпадни продукти, но количествата изобщо не могат да се сравняват с масата която се изхвърля при ядене на растения.

# 605
Оф, елсефи, Пак :образовай се повече за работата на човешкото тяло. Особено при храносмилане. Много, ама много ти е грешно инфото...

# 606
  • Пловдив
Почти нищо не остава от месото и не висиш в кенефа по 2-3-5-10 пъти дневно. Естествено, че има някакви отпадни продукти, но количествата изобщо не могат да се сравняват с масата която се изхвърля при ядене на растения.

Миоки, така е, ама защото в растенията има много фибри. Въпросът беше, има ли остатък от месото, който да отива в дебелото черво - има, малко, много, няма сега да го мерим и теглим.

# 607
Ами много лесно е установено има ли и колко - хората с оперирано дебело черво обикновено са с едни торбички - там се вижда точно какво стига и то определено не е твърда маса за разлика от доста други храни. Може да си потърсиш в гугъл, ако се интересуваш.

# 608
  • София
Много добре знам кое е бърз и бавен, изказах съмнения, че потребителката е била наясно, Елора.

Потребителката е безкрайно наясно с въглехидратите, а вие сте изумително зле възпитана.

..... И много оптимистично реших, че мога да си позволявам от време навреме картофи и алкохол, след като спортувам толкова много.
Ясно, колко сте наясно с бавните въглехидрати. Възпитанието ми не е предмет на темата. Не съм единствената груба, в този форум. Принципът е каквото повикало, такова се обадило.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 12:05 от insane

# 609
  • Пловдив
Миоки, защо да гледам какво се случва с хора, които нямат дебело черво? Аз и ти имаме и много ясно, че остатъкът е един, в момента, в който от тънкото черво отиде в дебелото (или в торбичката, в случай, че нямаш дебело черво) и друг - след като 16 часа е престоял в дебелото черво при чревните бактерии. Ти писа, че основно ядеш месо, знаеш, какво излиза, ходиш редовно до тоалетна, какво има да се спори повече по въпроса. Факт е, че много витамини се усвояват там, така че не е лошо при храносмилането и от месото да има остатък, който да премине в дебелото черво, където то ще извлече нужните за организма витамини. Въобще, мисля, че много подценявате този орган.

# 610
Е, предлагам ти ако ти е интересно да видиш какво стига до дебелото черво от месо и какво от друга храна.
Аз не се интересувам от това, важно ми е, че се чувствам идеално, особено в сравнение с предишния ми начин на хранене и дори в сравнение с началото на режима, когато се насилвах да ям зеленчуци, че нали полезни.

# 611
Повечето хора на НВВМХ постят и ограничават храната по 16, 18, че често и по 24 часа. Това също дава почивка на храносмилателна система, дори може би в по-голяма степен от плодовете, чийто прием води до секреция на инсулин.

Кое как се усвоява, не мога да коментирам - не съм микробиолог, гастроентеролог. Но има много лесен начин да се провери кое как ти действа - изключваш определена храна за месец и виждаш как си, има ли промяна. Правила съм тест без месо, правила съм и без млечни. На мен не ми се отрази добре. За сметка на това така намалих много кофеина. После докторът ми каза, че е хубаво изцяло да го спра. Още не съм там, но ...стъпка по стъпка.

# 612
  • Варна
Мисля, че всяка страна в спора има право донякъде. Напоследък гледам да има баланс при мен. Мисля, че крайностите - само месо, или само зеленчуци трябва да се избягват. Организмът има нужда от всичко. Каквото и да ми говорят веганите или тези само на месо, аз съм виждала до какво води тяхното хранене - пада коса, зъби, цветът на кожата е нездравословен.  А и си е до организъм. Храните се отразяват различно на всеки. Тук има ли някой на Зоната или друго подобно хранене?

# 613
Зониращи няма тук, но аз като се замисля, напоследък храненето ми е нещо подобно. Намалих мазнините, увеличих някои източници на въглехидрати, и на всяко хранене гледам да имам протеин. Само дето не меря. Вчера примерно ето какво ядох: първото хранене за деня ми беше към 17 часа. Получават ми се неволно такива фастове, не са планирани, следвам си апетита. Ядох печена тиква с 2 лъж. извара, 2 лъж. квасена сметана и 2 лъж. козе мляко. След това към 20 часа купичка супа от леща, и парче моцарела. Подчертавам, че не съм режим отслабване, затова си позволявам повече В. И това, което ядох, реално май е повече по Зоната, отколкото ВМ, като се замисля. Не съм се задълбочавала толкова в нея, ако някой има представа, да каже. Важно ми е, да не прегладнявам скоро след хранене и да не качвам теглото. Тези сигнали следвам.  И не ям всеки ден толкова малко, в някои дни имам къде-къде по-голям апетит, тогава гледам отново да се връщам към ВМ НВХ, че да не прекаля с въглехидратите. Също така лещата по изключение ми беше за вечеря, когато си позволявам по-въглехидратни храни, гледам да са първата половина на деня, а вечерята отново НВ. Ей такъв някакъв баланс се опитвам да правя. Не твърдя, че е супер, проверявам все още кое как се отразява.

# 614
Аз също , докато бях на Дюканска, съм яла по цяла седмица само месо /то затова го и намразих/, защото не ми беше удобно на работа да влача и салати, а вечер бях изморена и набързо налапвах пържола, или пиле на грил. Ходех си пак по 3-4 пъти до тоалетната и нямах никакви газове. А когато съм си позволявала да ям ябълка, буквално се съсипвах от газове и ми беше адски дискомфортно на стомаха...
insane, правилно са ти казали хората, ти си най-зле възпитана и най-груба в темата, освен това се заяждаш с всички. Адски си злобна... И най смешното е, че всички тук ти говорят, че са за спорта, а ти им противоречиш и казваш, че ти си.....за спорта. Simple Smile ........само и само да се заяждаш....

Общи условия

Активация на акаунт