Некоректност на А1

• 34 455
  • 407
  •   1
Отговори
# 360
Изобщо се отказах от простотиите им с намаляне на таксата с 2лв. и редица глупости. Първо искаха да платя веднъж, за да започнат да намаляват от следващия, а сега това. Да си гледат работата! Яд ме е, че подписах договор пак при тях.

# 361
  • Русе
Зададох както вчера ме посъветвахте автоматично плащане и те веднага ми дръпнаха парите за плащане на фактурите. Имам още 20 дни срок за плащане и не исках да плащам сега. Освен това съм плащала от три карти и трите са ми зададени в профила на А1. Аз си избирам от коя карта да платя. Сега откъде са ми дръпнали парите и аз не знам.

# 362
  • у нас
Зададох както вчера ме посъветвахте автоматично плащане и те веднага ми дръпнаха парите за плащане на фактурите. Имам още 20 дни срок за плащане и не исках да плащам сега. Освен това съм плащала от три карти и трите са ми зададени в профила на А1. Аз си избирам от коя карта да платя. Сега откъде са ми дръпнали парите и аз не знам.
Проверете си в банкирането. Не получавате ли нотификации?

# 363
Тя трябва да се запамети картата, иначе няма отстъпка.
В Моят профил и секция Моите карти я има.
Запаметих моята и от този месец ползвам отстъпка.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 18:25 от Mateah

# 364
Извинете ме, ако по-горе сте обсъждали подобен казус, но.. Изтече ми 3-годишния договор. Искам да подпиша нов, но на по-ниска цена. Служителите от А1 ме убеждават, че не може. Не ми се струва да не може. Това е абсурдно! Посъветвайте ме какво да правя

# 365
Звъннете на оператор, тези в офиса нямат интерес да свалят таксата.

# 366
В офис няма да се съгласят на подобно нещо, въпреки че след като е безсрочен, би трябвало да може се преподпише и на по-ниска такса. Освен да пробвате на техния сайт да си харесате някой план от стандартните/персоналните оферти и да изберете опцията за преподписване. Иначе друга опция е да прехвърлите номера към друг оператор и там да си изберете план с по-ниска такса.

# 367
В офис няма да се съгласят на подобно нещо, въпреки че след като е безсрочен, би трябвало да може се преподпише и на по-ниска такса. Освен да пробвате на техния сайт да си харесате някой план от стандартните/персоналните оферти и да изберете опцията за преподписване. Иначе друга опция е да прехвърлите номера към друг оператор и там да си изберете план с по-ниска такса.
Те самите ми се обадиха при изтичането на договора. И ме кандардисваха да подпиша следващия по ценоразписа - с около 5-7 бева по-висока такса. Понеже бях в движение и не можех да се концентрирам, да преценя какво ме омайват, им обясних, че искам договор за 25 лева. Каката като ревна - не, та не. Не могло. После ходих в някакъв офис, където чаках 2 часа. И там казаха, че не може с по-ниска цена договор. Аз отказах да подпиша нов и той всъщност се удължи автоматично. Но аз се старая да си намеря някак вариант да си взема по-евтин договор. В Моя А1 излизат само по-скъпи договори, с по-ниските цени изобщо не фигурират като възожност.

# 368
Ако не сте подписали нищо, няма как да се удължи автоматично. Става безсрочен.

# 369
  • у нас
Ако не сте подписали нищо, няма как да се удължи автоматично. Става безсрочен.
Няма да се ползва отстъпката, която била е промоционална, обаче. Ще се плаща на стандартните цени. Как  3 годишен договор? А 1 предлагат само 2 годишен. И да, всеки следващ е на по-висока цена. Ако евентуално ти дадат на по-ниска цена /голяма рядкост/, условията няма да са изгодни. Или ще има ограничения в минутите, или интернета ще е на слаба скорост.

# 370
нарочно искат да ви вдигнат цената заради бонус. Вие можете да минете на какъвто искате план от каталога след изтичане на договора. Проблема е , че по каталог и на сайта плановете са без промоции и на висока цена. за пренос пак другите ще ви въртят около 30 лева. само йетел ако ви дадат 25 лева всичко неограничено

# 371
По закон- Закон за електронните съобщения, максималният срок, за който може да се подпише договор, е 2 години.
Вашият да не е нещо бизнес или някакъв по-специален, не знам и аз?

# 372
  • у нас
само йетел ако ви дадат 25 лева всичко неограничено
Няма такова нещо. Само за крадене/прехвърляне на номер може да ви излъжат с това. Реално е друго. Точно там скоростта е най-ниска, 20.

# 373
честно казано в моя град виваком са най-зле със скорост. те имат unlimited 20 като скорост. в йетел са 50 mbps , което според мен е напълно достатъчно за всичко. а за тригодишния договор - да не би да се е объркала и да мисли за някакъв лизинг от 36 месеца ( нарочно предлагат за по-голям срок за да е по-ниска вноската за телефона)

# 374
честно казано в моя град виваком са най-зле със скорост. те имат unlimited 20 като скорост. в йетел са 50 mbps , което според мен е напълно достатъчно за всичко. а за тригодишния договор - да не би да се е объркала и да мисли за някакъв лизинг от 36 месеца ( нарочно предлагат за по-голям срок за да е по-ниска вноската за телефона)
Обърках се. Действително е двегодишен договора. Бях останала с впечатление, че е три, но като ми направихте забележка, влязох в моя А1 и погледнах- 2 г.
Благодаря за съветите. Ще видя какво ще предприема. Ползвам повечето уайфай и ми се струва, че договора за 25 лева ще ми свърши работа. Сега съм на 44.

Общи условия

Активация на акаунт