Прием в ясли и детски градини в Пловдив - 7

• 53 684
  • 455
  •   1
Отговори
# 180
  • Plovdiv, Bulgaria
Някой опита ли за подаде заявление днес?
Пиша брой деца в семейството - 2 и ми изписва невалиден брой деца?! Като напиша 1 го приема, но няма как, губи ми се една точка така.
Явно системата не са направили нещо.

# 181
Привет, някой с актуални мнения за детските ясли в район Южен?

# 182
Здравейте! Някой знае ли защо ДГ Майчина грижа в Централен до EVN няма никакви свободни места за 1ва група 2022/23? няма да има 1ва група ли?

На сайта бяха обявили, че на 21.3. ще го обновяват и няма да е наличен или ако е наличен, няма да функционира правилно. Затова не е работил както трябва. Днес вече би трябвало да е ок.
Пиша брой деца в семейството - 2 и ми изписва невалиден брой деца?! Като напиша 1 го приема, но няма как, губи ми се една точка така.

# 183
Да попитам след като моя настоящ адрес е сменен преди повече от година (различен от постоянния) сменя ли се автоматично и на детето и ако не какво трябва да направя?
В системата ми излиза,  че настоящия адрес на детето не съвпада с информацията от ГРАО?

# 184
Аз като си сменях настоящия адрес изрично ме попитаха дали искам и този на децата да се смени. И имам 3 документа за настоящ адрес - за мен и за двете деца.

# 185
Не, не се сменя автоматично. Трябва да отидете да го смените, необходимо е да присъства и бащата.

# 186
  • Пловдив
Ако нямат брак не се изисква присъствието на бащата.

# 187
  • Plovdiv, Bulgaria
Да попитам след като моя настоящ адрес е сменен преди повече от година (различен от постоянния) сменя ли се автоматично и на детето и ако не какво трябва да направя?
В системата ми излиза,  че настоящия адрес на детето не съвпада с информацията от ГРАО?
Аз да питам къде ви излиза, че не съвпада, като пускате заявление ли?
Понеже и аз имам чуденка за адреса и не съм се наканила да ходя до общината..

# 188

Въведохте ли данните за второто дете? Въвеждат се в секция "Данни за близнаци" или секция "Данни за другите деца до 18 годишна възраст в семейството...". Заглавията на тези секции са линкове, които отварят форма за въвеждане на данни за другото дете.

# 189
  • Plovdiv, Bulgaria
Да, това беше проблема, не съм обърнала внимание на "скритата" секция. За близнаците видях, понеже е точно след данните на детето, но за другите деца в семейството е по-надолу и може да го пропуснеш.
В старата версия на сайта нямам спомен как беше, но нямах проблем като пусках преди.
Та, пуснах го, сега ще стискаме палци!

# 190
На сайта бяха обявили, че на 21.3. ще го обновяват и няма да е наличен или ако е наличен, няма да функционира правилно. Затова не е работил както трябва. Днес вече би трябвало да е ок.

Къде са обявили, че ако е наличен няма да функционира правилно? Joy

Ето я новината: https://dz-priem.plovdiv.bg/news_details/192

# 191
Аз да питам къде ви излиза, че не съвпада, като пускате заявление ли?
Понеже и аз имам чуденка за адреса и не съм се наканила да ходя до общината..
Ами накрая на последната стъпка от заявлението излиза един жълт прозорец и в него пише, че не съвпада, да се провери дали е вярно написан или проверка в ГРАО.
Иначе смених адреса за 2 мин, искаха ми само моята ЛК и копие от нотариалния акт на имота, от бащата нищо ( имаме брак ).

# 192
Привет,
В момента сме в процес на покупка на жилище в район Южен, но лични карти ще можем да сменим най-рано юни месец. Исках да попитам детето ми дали има как да се класира за 1ва яслена група (от 1 годинка, която е) и да започне септември, ако пусна заявлението лятото, т.е. юни, юли или август? Благодаря предварително.

# 193
  • Пловдив
По закон е до 1 месец да тръгне, ние отложихме с бележки от лекарката. Приеха го септември, тръгна ноември.

# 194
Пак съм аз...
Може ли някой да ми каже, във всички ясли ли групите са общи,
т.е. навсякъде ли в една група има деца на по годинка и такива на 2 да речем? Тревожи ме идеята детето ми, което ще тръгне на година и 2 месеца септември да е в обща група (поради това, че по-големите деца могат да го удрят). Отделно от това, колко мед. сестри и лелички се грижат за колко деца? чух нещо като 2 жени на 20 деца? Звучи ми ужасно... как могат 2 жени да се справят да нахранят и приспят толкова деца... Все повече се замислям за частна ясла.

Общи условия

Активация на акаунт