Прием в ясли и детски градини в Пловдив - 7

• 46 878
  • 388
  •   1
Отговори
# 375
Ние също имахме ден на отворените врати, но след записването на децата. Даже ни бяха поканили заедно с децата, те да видят обстановката заедно с родителите, седнаха на масичките, рисуваха, разгледаха играчките. Иначе плавна адаптация в градината нямаше, директно от първия ден ги искаха по цял ден. Лично за моите деца беше по-добре, имаше рев сутрин  1 седмица, след това вече си ходеха с желание. В яслата за една година ходене така и не останаха да спят там, не можаха да се адаптират.

# 376
Най-добрия вариант, според мен, е да има ден на отворените врати, родителите да имат възможност да разгледат и да преценят, но явно не се практикува при нас, или поне не докато имаш избор.
Едната директорка ми каза, то всичко е стандартно в яслите/градините. То хубаво, ама за един е стандартно примерно и да не си измие ръцете преди да седне да яде, така че това не мисля че е особено показателно.
Това е жалко наистина!

# 377
  • до най-прекрасния мъж
Като цяло са еднотипни, особено старите сгради. Едно голямо помещение, в което в едната част са леглата на децата (ниски доста са, има и двуетажни, но са обезопасени и не са първи избор, ако децата са по-малко, поне при нас). В другата е занималнята - маси, столове, шкафове с играчки, килим, около който сядат, когато им четат приказки или имат някакви общи занимания. Помещение, в което са им гардеробчетата, където стоят раници, пантофи/обувки, връхни дрехи. Има и помещение, в което имат три ниски мивчици, две малки тоалетни, на които сядат спокойно, място за измиване на краката (за лятото). Мивките и тоалетните са отделени с врата в две отделни преходни помещения. Всички тези помещения са преходни едно от друго и с големи прозорци, за да ги наблюдават учителите (без тоалетните). Отделно имат малко помещение с миялна за съдовете и място за разливане на храната, което е в предверието на групата. Това е в общи линии. Вече самото обзавеждане може да варира откъм цвят, конфигурация на шкафове и т.н. Но основните неща са еднакви.

# 378
  • Пловдив
За миенето на ръцете в градината е стандарт да се мият преди всяко ядене, не се безпокойте. Blue. Angel ви е обяснила разпределението. Повече градини са вече и ремонтирани, рядко има вече със стара база. Имайте предвид, че групите на родителите много често събират пари за ремонти, обзавеждане , играчки, никой не оставя децата да играят в кочина.
Като цяло подходете спокойно и с доверие към персонала, ако пък имате други представи и изисквания има вариант за частни ясли и градини, които имат практика да показват базата си и да имат доста по- активна комуникация на ежедневна база.
Аз също се притеснявах за яслата, затова моето ходеше на частна. След това тръгна на държавна градина, от която на този етап сме много доволни ( края на втора група вече).

# 379
  • Пловдив
В нашата градина и пари не събираме - бюджета им стигал. В първа група само взехме по два непромокаеми чаршафа /всеки си купува за детето/ и една табличка за гардероба, да се оставят външните обувки.
Разпределението е както го описа Blue. Angel.

# 380
Здравейте! Кандидатсвахме за първа група в ДГ Дъга Кършияка. Не го приеха детето. По второ желание в Захарно петле също не е прието . Трябва ли да се отчайвам. Дали ще има шанс за следващото класиране? В интерес на истината и за яслата като кандидатсвахме беше така. Мнение за други градини в района? Че с яслата Палечка не случихме на персонал и отношение

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 10:52 от sny

# 381
  • Пловдив
Не мога да повярвам, че има някой друг  неслучил с Палечка 😮

# 382
Не мога да повярвам, че има някой друг  неслучил с Палечка 😮
Нямам думи да се изкажа за "прехвалената" ясла.

# 383
  • Пловдив
И аз така, драпах да е там детето...през носа ми излезе.

# 384
Приети сме днес в ДГ "Червената шапчица" с трети адрес ул. "Проф. д-р Иван Митев" №1 може ли мнения за госпожи,лелички и цялостна обстановка в градината

# 385
За детска ясла, в Мечо Пух имаше много добри отзиви на майките от квартала. Когато децата ми бяха в яслена възраст кандидатствахме там и в Космонавт. Приеха ни в Космонавт. За мое съжаление.

# 386
Здравейте, момичета!
Бихте ли ми споделили пресни впечатления от ЧДГ Детство мое в Коматево? Каква е цената и като цяло какво е вашето мнение за тази градина?
Благодаря предварително!

# 387
Здравейте, момичета! Някоя добра душа може ли да сподели мнение за ДГ Бреза. Искам да събера мнения за учителките, които предстои да поемат първа група... тъй като имах ядове с яслата.

# 388
  • до най-прекрасния мъж
Приети сме днес в ДГ "Червената шапчица" с трети адрес ул. "Проф. д-р Иван Митев" №1 може ли мнения за госпожи,лелички и цялостна обстановка в градината
Моето дете е другаде, но имам позната, чието дете е там. Базата е нова, виждала съм снимки, вътре е много хубаво. От персонала отзивите ѝ са 50:50, като цяло са горе-долу доволни.

Общи условия

Активация на акаунт