ОСМИ клас преполови, зайците напериха уши

• 30 757
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И при нас девойката става вече трети ден в 5:40 сама. Аз ставам 5минути след това и вече се облича. Всичко си приготвя сама от вечерта, дори и закуската. Хваща автобуса в 6:13, но за щастие има и резервен вариант в 6:19, ако не успее да хване първия.

# 631
Вкъщи двама гимназисти излизат сутрин рано. Оправят се сами двамата. Радвам се, че батко и излиза с нея, че 6 часа е нечовешко, иначе баща и сигурно щеше да я изпрати в тъмницата. Моята като стане задължително изяжда един банан, носи си сандвич и първото междучасие и него изяжда, защото вече пак е гладна. Докато си тръгне от училище  още  веднъж яде обикновено, защото вкъщи е към 4 часа чак, когато се прибира преди репетициите. Голям апетит има пу-пу, но и много енергия изразходва.
Ceco, върна ме в детството.....

# 632
  • нейде там, където ....
Никакви ядове нямаме със ставането, още повече, че са ми в една смяна учениците. Само с ученето не се е ориентирал - кога и как е най-удобно да го прави. Днес в 5:45 пишеше по нещо, защото вчера по погрешка бил направил друго домашно. Това да са му проблемите. Аз ставам в 6, за да проверя дали не са се успали. За 4 години и половина - три пъти се е случвало. А, и помагам с храната за училище, ако има нужда. После си имам малко време за мен, преди да тръгна за работа.

Сесо, благодаря, точно за това си мислех тези дни. Сега ще мога да си го сложа на телефона като аларма.

# 633
Леле, хорааа!
5.40 е просто нечовешко!
Моята се жалва, че не се наспива, а е от 8.30,  един от дните е от 9.20 даже. Ще и покажа в колко ставате!
Сесо, ужасна е тази мелодия! Толкова години и още не съм я забравила.
Аз бях навила сто аларми, но съм си изключила звука и се успах.😂 Добре, че таткото е ранобуден при нас.
Ние също сме различни стереотипи в къщи. Аз - бухал/сова, девойката мързел/лентяй,
а таткото -" без мен сте загинали", по негови собствени думи.😂
Успешен втори срок на всички!

# 634
Едно от най- хубавите неща при нас е, че от 9 до 12 клас цялата гимназия е на график втора - първа смяна; за разлика от сегашния 8 клас, когато са с малките в обратната първа-втора ( ужасна за мен смяна): ранно ставане есен-зиме и недостиг на времето втория срок, когато са втора смяна и когато се предполага, че ще трябва да се оправят всички каши, забъркани през първия ...

# 635
  • Варна
Леле, хорааа!
5.40 е просто нечовешко!

И аз така смятам. Ние едва ставаме в 6.40, за да тръгнем към 7.10 за училище. Не закусва вкъщи, само пие фреш. Засега я водя, но като влезе малко в ритъм ще си ходи с автобуса.

Винаги съм мразела първата смяна заради ранното ставане.

# 636
Срам ме е да кажа, но аз като ученичка предпочитах втора смяна. Уж съм чучулига и не ми е проблем раното ставане, но ми е проблем - "от леглото- на пътя", тази сутрешна динамика ми е тормоз. С втора смяна се наспивах и не ставах по тъмно,макар и достатъчно рано, да ми стигне времето.Освен това,времето ми се разделяше на две, можех без притеснение след училище да напиша някое домашно или при по-светло време да изляза с приятелки. Но и никога не съм имала повече от 6 часа,поне не помня.

Синът ми е само първа смяна, от 8ч е, но се изисква технологично време за автобус и едно не малко разстояние за вървене пеш.Сутрин го будя все още аз , не знаядруга луда имали като мен,но сам няма шанс да стане. Става в 6.15за да излезе в 7- 7.05, защото е много бавен , а игледам,ако е гладен- да закусва у дома. Тъй като трудна работа от ставането да огладнее, често му давам банан илиедна нова мояизмишльотина- цедено кисело мляко с домашно сладко или конфитюр, това се яде винаги.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 14:42 от Светкавица

# 637
  • София
Ох, "кукуригу-уу" ли е, "ку-ку" ли е.. И ние се насладихме тази сутрин на почти призрачно безлюдните за София улици, доставяйки двама гимназиста в различни краища на града. А аз се оказах в  седем- седем и нещо на работа. Кафето - невъзможно ( кафенето наблизо работело от 8 30), пазарът в супера , който ми хрумна да направя за загрявка за седмицата - също. Е и в  сградата на работата специално ми отключи охраната. Иначе - първа смяна-лошо, втора-по-лошо, според мен. Липсва ми ваканцията.  Иначе, дъщеря ми имаше съученичка, която често се успиваше и за втора смяна.  Успешен втори срок и всички да са здравички, и малки, и големи!

# 638
  • у дома с любимите си хора
Лека и спорна седмица на всички!
Момчето ми оцеля след съботата и неделята и се надявам да се е повъзстановил.Иначе в треньорски решения не мога да се намесвам и колкото и да ми е мъчно,мисля че знаят какво правят.
Съчувствам на децата,на които им е трудно ранното ставане вкл. и на моето момиче.За мен това са нечовешки часове 5:40?!!! Но има и по- лошо.Само ще вметна,че в Унгария масово децата,които тренират плуване и които не са никак малко, влизат в басейна в 6.00, после училище и втора тренировка.И така 5 дни в седмицата от септември до началото на август.

# 639
И аз се оплаквам, втора смяна сме  Nerd
Тотална дезорганизация, недостиг на време за подготовка и много късно прибиране - часовете свършват в 19.15. Не може да се мисли какво ще стане, когато се стопли времето

# 640
  • София
Здравейте, ранобудници!
МС, за съжаление, е втора смяна. Той ме лъже, че учи, а аз го лъжа, че му вярвам. Много я мразя тая втора смяня. По-добре ранно ставане и цял следобед да си разпределят времето и за учене, и за допълнителни дейности.

# 641
  • София
Оооох, искам си първата смянаааа!!! Втората е пропиляване на ценно време - докато стане, закуси, облече, понаучи (как и колко е друг въпрос) и стане време за училище. Задължително се тръгва поне 1 час по-рано, да не би да спрат метрото Simple Smile .
По повод непипването на нищо странично като занимания ми е болна тема, как може да няма грам амбиция и любопиство за нещо различно... Един иврит и немски бълбука по няколко часа седмично и видиш ли време за спорт "няма, бе, мамо, просто няма кога!!!"

Сесо1, събуди успешно заспали чувства (не добри) с тая музичка!
Ето още една, която ме стресираше по онова далечно време
https://apibox.work/watch?v=p9vFD7QJgNE&__cpo=aHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20

# 642
Моята се обади с " добра новина" - дали им наказателно контролно, на което се оплескала, после им казали, че няма да нанасят оценките. Питам аз, кое е хубавото на тази новина, а тя ми разправя, че просто ще спре да разговаря с "киселяк" като мен.😂. Никакъв позитивизъм нямало у мен.

# 643
  • София
Аз да почерпя виртуално за "непопулярния" ми имен ден Kissing Face

# 644
Жива и здрава бъди, Валя! Кротна ли се младежът? В 18-та ли си оставате?

Общи условия

Активация на акаунт