Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 929
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 515
Те щом са стигнали до Плевен и Габрово, ехеее, откога си циркулира.
Ама моля ви се, в Габрово и Плевен са някакви диви селяни дето не излизат от градовете ли???

# 13 516
  • Варна
А какво да питат? И какво да им отговорят?
"Паниката ни на добро ниво ли е или да я повишим?"
"О, слабо е! Бой по магазините, линч за всеки кашлящ!"
...

Снощи гледах брифинга на живо. Тази сутрин като чета тук, имам чувството, че 2/3 от хората са гледали/слушали/чели нещо от паралелна реалност.
Кой вид тест е бил направен първо, беше казано. Кой пациент в кой град е хоспитализиран - също. Ясно се казаха доста неща. Добре е особено в тази ситуация да внимаваме със свободните интерпретации.

За тези, които са си пазарували от Турция... Лимоновата вода е 80° и не изсушава кожата...

# 13 517
В нашия език няма дума санитайзър, ще ви се нарани клавиатурата ли, ако използвате българска дума.

Какво трябвало да направят е без значение, сега какво ще правят е важно.

# 13 518
  • Terra incognita
Ама моля ви се, в Габрово и Плевен са някакви диви селяни дето не излизат от градовете ли???
Не, не са диви села, Вие, пък, да не се обидихте, случайно?
Просто, за да се стигне до тези градове, най вероятно заразеният/ те си/ са  сял/и заразата на воля.

# 13 519
Не, не са диви села, Вие, пък, да не се обидихте, случайно?
Просто, за да се стигне до тези градове, най вероятно заразеният/ те си/ са  сял/и заразата на воля.
Аз съм от Пловдивско. Има млади хора от тези области и не толкова млади , които пътуват

# 13 520
  • Пловдив
Сега да проверят всички анкети по границите и да намерят има ли там контактували със заразените.

# 13 521
  • Пловдив
Не е задължително. Много хора пътуват до Италия по бизнес, на работа и по всякакви причини, всеки има в обкръжението си такива. Все някой е извадил късата клечка. Еднакво вероятно е да е София или Плевен.

# 13 522
Мисля, че държавата предприема добри мерки за момента - ваканция за училища и някои университети (не забравяйте, че доста чужденци учат в университетите, които са във ваканция)...
При положение, че не се знае какво е разпространението на вируса, ми се струва рано да се дава извънредна ваканция. Отрано ще се изгърмят "патроните"...ами ако по-нататък се наложи наистина разпускане на учениците, месеци наред ли няма да има училище?
Отделно родителите ходят на работа, останалият живот си върви нормално без ограничения.

В Германия съм, тук разпускат училищата във ваканция на този етап само, ако в училището има доказан случай на корона вирус. Ако случаите са увеличат много, чак тогава ще се затворят масово училища.
Ми, то това е след дъжд качулка. Аз силно се надявам да удължат ваканцията. За училище ми е все тази. Има уча.се, има сборници, интернет и т.н..

# 13 523
  • Street of Dreams
А какво да питат? И какво да им отговорят?
"Паниката ни на добро ниво ли е или да я повишим?"
"О, слабо е! Бой по магазините, линч за всеки кашлящ!"

Ама моля ви се, разбира се, че не. Сакън, нищо не правете. Те българите и без това са толкова прости, че не могат да напазаруват, без да се сбият. И да вземат каквито и да е мерки, без да предисвикат катастрофа непременно, да не говорим колко са нетолерантни към кашляшите. Ужасно ме дразни вече това подценяване. Вие сте тези, които рисуват несъществуващи сценарии, докато викате - дръжте крадеца.

Не купувайте маски - това е паника. Нека има за тези, дето не изпитват паника, все пак! Малко толерантност.

# 13 524
  • град-държава
Какво е казал Мангъров?

# 13 525
Нужно ли е да повтарят пробите? Така ли се прави навсякъде?

Кантарджиев още като почнаха случаите в Италия каза, че 'имат проблеми' с част от тестовете, каквото и да значи това

Вероятно и това е причината чак сега да имаме положителни...

# 13 526
  • София
Нещо не ми зарежда worldometers.info. Само на мен ли не ми зарежда?
Исках да видя дали България е отразена вече.
П.П. Зареди ми на 15-тия опит. Отразени са.

# 13 527
Ако си мислите че 1/3 поне от нас не сме прекарали Короната на крак се лъжете.Поне по 100 микробусчета на ден с жени от Италия влизат в страната от време оно.Плвенските и Габровски случаи ги оставете, ако почнат тестове на случаен принцип ще ахнем.Просто си трябва да се изгради естествен имунитет.

# 13 528
Добро утро и честит празник.
От тук разбрах за 2те проби. За Габрово, ясно, но жената в Плевен как се е разболяла?

# 13 529
  • Буркина Фасо
Добро утро и честит празник.
От тук разбрах за 2те проби. За Габрово, ясно, но жената в Плевен как се е разболяла?
в Плевен е мъж.

Общи условия

Активация на акаунт