Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 390
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 985
Според правителството всички училища в Словения ще бъдат затворени от понеделник.

# 17 986
  • Насред хаоса
Ох, пак си остава недомислицата /т.8/, че се преустановяват всякакви масови мероприятия /отново без да се конкретизира понятието "масовост"/, в които "участват деца. Че какво е ходенето на училище?
Наистина  отказвам да повярвам, че дори една заповед безпроблемна не може да се издаде. Мисля да пиша още днес на министъра и да го попитам като как да го тълкувам това нещо. 
На мен ми идва не да му пиша, ами да хвана сопата направо и да ги подкарам наред. Недомислица след недомислица редят, докато са се изпокрили като мишоци и гонят граждани и журналисти, че сакън. Ама децата да ходят.

# 17 987
Скрек, ако всичко по магазините е свършило отскочете до Швеция, тук все още няма проблем с стоките по магазините.
Неприятно е с бурите, но такъв е сезона(със сигурност имате застраховка), ти се успокой и спазвай препоръките.

мъжът ми слава Богу бързо реагира и дупката вече е поправена. Но коминът не - няма да палим камината в близките дни - дано времето не го наложи.
Аз съм се запасила с храна за децата за поне 3-4 дни. Добре че имах акъл и малко по малко събирах. Предполагам, че до 3 дни суперите ще се напълнят с храна - не се притеснявам от това. Взела съм мерки и с маски и дезинфектанти.

# 17 988
И аз мисля, че цялостна карантина над целия ЕС едновременно и координирано и за около месец май е най-доброто решение. Така всяка държава взима мерки по отделно и ако някоя успее да спре вируса, а другите не, с отворените граници и свободното движение на хора ще си го разменяме тоя вирус до безкрай. Ако някой не е съгласен с това и иска вирусът да се разпространява свободно на тяхна територия, останалите да го изолират, включително със затваряне на границите (вижте колко държави затвориха границите с Италия).

Тъй като на Урсула и ко не може да се разчита да наложат нещо такова, защото те нямат такава власт, реално това трябва да се реши от съвета на ЕС и лидерите на всяка една държава.

# 17 989
В Испания затвориха парламента, но училища и градини в нашия малък град (50 000 и 6 заразени до вчера) си работят.

# 17 990
В Испания затвориха парламента, но училища и градини в нашия малък град (50 000 и 6 заразени до вчера) си работят.

Депутатите навсякъде са "ни" най-важни.

# 17 991
Teстването само на хора със симптоми може да е по препоръка на СЗО, но опита на Корея показва, че е груба грешка. А ако някой има симптоми ама минимални какво- изолира се за няколко дни и после тръгва навън понеже вече е добре и разнася инфекция???
 Това със спирането на тестване в Швеция и Дания е глупост, както по-късно ще установят.
 След като Корея може да изпълни 200 000 теста, не би трябвало за една Швеция да е проблем да изпълни десетки хиляди, а не при около 500 установени да се отказва.

тестовете са нужни само на статистиката - те не помагат на хората. Имаш ли вирус - и с тест и без тест все тая. Пандемия е обявена - кому е нужно от тук натам да отчита всеки случай. Да не говорим, че не е и възможно - безсимптомните или с атипична симтоматика са много. А тестовете са скъпи и сложни - излишно харчене на ресурси.

Ти сериозно ли?

На всички, които не са заразени и искат заразените да се сложат под карантина вместо да заразяват по 6 нови докато се появят симптоми. Хеллоу

# 17 992
Аз в България мерки за сега не виждам честно казано - пускат децата на училище и на градини, за грипа ги спряха, но за ковид ги пускат. Не се правят достатъчно тестове дори в болниците, както се вижда, от което се компрометира здравето и живота на всички лекари и пациенти. Маски и дезинфенктанти в аптеките няма. Само се повтаря да се проветрява и да си мием ръцете, все едно сме някакви олигофрени!

То дето мерките са недостатъчно, и доста позакъснели, но го няма и самосъзнанието на хората.
Градският транспорт е пълен с пенсионери/вероятно защото имат безплатни карти/  и майки с бебешки колички.
Абе хора, нищо няма да ви стане ако не пътувате известно време с гр. транспорт.  Никой не ви гони, не бързате, оставете го за тези, които нямат избор. Днес в тролея преброих 3 бебешки колички, как рискуват тези майчета не зная, сред кихащи и кашлящи. Ами пенсионерите за "промоции" ли пътуват?
Някой писа за сравнение италианци/ германци.
Германците са дисциплинирани по БТВ го каза медицинско лице - като им кажеш не трябва нещо да се прави, те го спазват. Имат дисциплина.Това е разликата.

# 17 993

Между другото, не е изключено коронавируса наистина да е пуснат от някоя лаборатория. Има много такива теории. Истината може би ще се разбере едва след 10-20 години, а може и по-късно, а може и никога. Само американците имат над 400 лаборатории за създаване на вируси. Точно това преди няма и месец се коментираше по немската TV. Лабораториите им са в Европа, в Азия в някои от бившите съветски републики. А такива лаборатории имат не само американците. Така че нищо чудно, някой да се погрижил вирусът да бъде пуснат. Така или иначе политиците все се оплакват, че плащали пенсии, сякаш парите са техни и забравят, че щом човек има право на пенсия, е работил 20, 30, 40 години и през всичкото това време си е плащал осигуровките. А както виждаме вирусът поразява по-тежко преди всичко възрастни хора и хора с хронични заболявания.  

Като нищо може да е изпуснат. За SARS официално е документирано - 1 зараза дошла от пазар за животни и после още 3 изпуснати от лаборатория след това, но бързо овладени

# 17 994
  • Насред хаоса
Тъй като на Урсула и ко не може да се разчита да наложат нещо такова, защото те нямат такава власт, реално това трябва да се реши от съвета на ЕС и лидерите на всяка една държава.
Урсула и Мишел са се разсърдили на Тръмпи, че така без да пита забранил влизането на европейци. Не можело така.

# 17 995
  • на пъпа на Златията
Ами нещата вървят в нормалните темпове.
Удряме 50 000  което в Китай е било точно преди месец . Така е и при всики грипове и вируси до сега .  Не с бройките , щото не са отчитани до сега а с дистанцията на времето .

# 17 996
  • София
Продължават да ходят за вода с големите бутилки.

# 17 997
Театрите да се затворят,   дискотеки-барове-ресторанти -Не!  "Много ефикасно"решение  и това сомокарантиране е толкова смешно, меко казано.

# 17 998
Ами нещата вървят в нормалните темпове.
Удряме 50 000  което в Китай е било точно преди месец . Така е и при всики грипове и вируси до сега .  Не с бройките , щото не са отчитани до сега а с дистанцията на времето .

И какво стана? След месец ще затворим Европа?

# 17 999
  • София
Петиция за Удължаване на ваканцията на учениците от цяла България до въвеждане на дистанционно обучение.https://www.peticiq.com/253742?uv=21106379

Общи условия

Активация на акаунт