Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 837
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 740
Днес ми се обадиха от работа да ми искат адреса... Какво ли може да значи?

Може да изготвят списък на служителите, които ще работят дистанционно и в него трябва да фигурира адреса на служителя, на който той ще упражнява задълженията си, извън обичайното работно място.

# 19 741
Разбира се, че маските пазят. Назад в темата са дадени достатъчно източници, които обясняват  как и защо.

# 19 742
От друг форум, разказът е за София

Цитат
Един колега мисли, че е болен от коронавирус. Има висока температура и на няколко пъти казва, че тамън да се оправи и почва да се влошава. Вече едвам дишал, имал задух и мисли да вика да идват да го изследват. Обаче има семейство - жена и дете и куче. И казва, че ако дойдат, ще ги изследват и тях. Жена му била болна, но по-добре от него, а на детето нищо почти му няма. Обаче, ако ги вземат в болница нямало кой да гледа кучето, та пита някой иска ли да се грижи за кучето докато ги няма, че щяло да пукне, ако никой не го храни и т.н. АЗ пък се чудя дали не се предава и по животни, нали е такъв вирус, който от животни може да сме го хванали, та може и кучето да е хванало вируса и да го предаде, на който го гледа. Та колегата все още се чуди дали да ги вика да му правят изследвания или да си трайка, ама го е страх да не пукне с тоя задух и трудно дишане. Ще видим какво ще стане.

Колегата звънял на националния номер за коронавирус, направо го резнали, че нямало пожелателни тестове, да звънне на джипито. Джипито нищо не знаела какво да му каже, човек така прав може да си умре, баси скапаната организация е в нашата държава. Отгоре на всичко джипито му казала, че не е на смяна в момента и нищо не може да направи.  :Ooooh!: Скапаната ни държава.

Представяте ли се колко такива случаи може да има не само в София.....Вече започвам сериозно да се панирам. Не толкова от вируса, колкото от хаоса, който ще настане повсеместно. Мисля, че трябва абсолютно всички да се затворят вкъщи, защото е ега ти гадното чудо.

# 19 743
Има ли някой, който не си е купил продукти с цел запасяване?
  Аз не съм  купила нищо за запасяване.

И аз не съм, но винаги имам пакет боб, леща, ориз, няколко пакета паста... И тоалетна хартия имам, тъкмо като свърши ще са заредили с нова. Гледам да си имам почти всичко, че не знам на домочадието в кой момент какво ще му се яде, да не ми се налага да се разкарвам до магазина. Simple Smile

# 19 744
Скрит текст:
Изчаках няколко дни за да напиша какво е положението  тук в Шумен, тъй като ми се наложи през изминалата над седмица и нещо да обикалям на доста места в града и исках да видя дали не е инцидентно.

Фитнес залите са празни в сравнение с преди две седмици. Дори в една от най-големите ни имат човекопоток от 10-12 души на кръст за целия 13-часов работен ден. Част от залите вече затвориха, другите ще го направят днес или утре.

В болницата са забранени свижданията, а от утре на входовете ще има жива охрана и ще се допускат хора само в определени часове. Лекари и сестри се оплакваха от липсата на маски и дезинфектанти, но такива са били поръчани и се очаква да дойдат до утре, вдругиден. Уж.

В четири аптеки (Санита на центъра, тази до старата поликлиника, една в добруджанския и една в Тракийския), както и в Лили и ДМ маски, дезинфектанти, спирт няма. Не очакват зареждане.

В банката, в която бях се заговорих с охраната и един от служителите - почти нямат хора от няколко дни насам. В случай че се струпат, което се е случило веднъж за тази седмица, охраната ги инструктира да изчакват на повече от метър един от друг.

В магазините е спокойно, няма опашки, нито дефицит на стоки, освен на дезинфектанти.

Центърът беше фул, но доста хора вече виждам с маски и ръкавици.

В аптеките, които посетих и част от магазините, фармацевти и продавачи бяха с маски и ръкавици.

В секторът на мъжа ми ще затварят обекти, макар да няма издадена заповед от здравното министерство точно за техния бранш. Решението е на главните шефове, за които приоритет в момента е здравето на персонала и управителите им.

Паника няма, хората излизат на разходки, пазаруват спокойно, собствениците не мрънкат срещу мерките, поне тези, с които говорих. Съгласни са, че е по-добре ограниченията да се случат сега, докато още сме на прага на епидемията, отколкото след дъжд качулка.

Никъде няма маски нито в Шумен, нито във Велики Преслав. Скоро и в Шумен ще настъпи паника. За един час отложихме 4 фотосесии. Дано наистина всеки спазва мерките, а не да си прави каквото си иска, защото всичко може да се отложи за след месеци когато всичко отмине.

# 19 745
Италия - застаряващо население над 60 г. - 23%  Процент смъртност от усложнения на Корона вирус 0.0012
Китай   - застаряващо население  над 60 г. -   7%  Процент смъртност от усложнения на Корона вирус 0.0003
Италия 15113 заразени 1016 смъртни случая - 6,72% смъртност
Китай 80814 заразени 3177 смъртни случая - 3,93% смъртност

# 19 746
Аз ли съм проста или друг???
МЗ издава заповед да се затворят училищата за 2 СЕДМИЦИ.
Току що по БТВ казаха че в София МОН затваря за ЕДНА СЕДМИЦА училищата.

Вълчев и Ананиев на различни планети ли са?????
Побърква ме тази неориентираност и разнопосочност...😨😨😨😨😨
И аз това се чудя. Малоумници.

# 19 747
Между другото сега покрай цялата паника, разни измамници и тем подобни се възползват. Преди няколко дни бяха звъняли на сестра ми по телефона и започват разговор с това дали е осведомена какво представлява коронавируса, дали знае как да се предпази и т.н. и накрая и казват, че могат да дезифенкцират дома и безплатно. Сега тя естествено няма да се върже на подобно нещо, но някоя баба абсолютно би могла.

# 19 748
  • Bulgaria
И аз вече съм в кюпа, но не знам с какво.
От 2-3 дни имам дразнене в гърлото, което по-скоро усещам като налепи. Температурата ми беше в диапазона 36,8-36,9 и сега я меря - 37,3. Сега сигурно ще се наложи да се обадя на личната, поне ако може някой да ме прегледа.

# 19 749
От друг форум, разказът е за София

Цитат
Един колега мисли, че е болен от коронавирус. Има висока температура и на няколко пъти казва, че тамън да се оправи и почва да се влошава. Вече едвам дишал, имал задух и мисли да вика да идват да го изследват. Обаче има семейство - жена и дете и куче. И казва, че ако дойдат, ще ги изследват и тях. Жена му била болна, но по-добре от него, а на детето нищо почти му няма. Обаче, ако ги вземат в болница нямало кой да гледа кучето, та пита някой иска ли да се грижи за кучето докато ги няма, че щяло да пукне, ако никой не го храни и т.н. АЗ пък се чудя дали не се предава и по животни, нали е такъв вирус, който от животни може да сме го хванали, та може и кучето да е хванало вируса и да го предаде, на който го гледа. Та колегата все още се чуди дали да ги вика да му правят изследвания или да си трайка, ама го е страх да не пукне с тоя задух и трудно дишане. Ще видим какво ще стане.

Колегата звънял на националния номер за коронавирус, направо го резнали, че нямало пожелателни тестове, да звънне на джипито. Джипито нищо не знаела какво да му каже, човек така прав може да си умре, баси скапаната организация е в нашата държава. Отгоре на всичко джипито му казала, че не е на смяна в момента и нищо не може да направи.  :Ooooh!: Скапаната ни държава.

Представяте ли се колко такива случаи може да има не само в София.....Вече започвам сериозно да се панирам. Не толкова от вируса, колкото от хаоса, който ще настане повсеместно. Мисля, че трябва абсолютно всички да се затворят вкъщи, защото е ега ти гадното чудо.

Аз бих се свързала с някоя Тв , веднага ще му се обърне нужното внимание 🥴

(Как се скриваше цитат от телефон? Съжалявам!)

# 19 750
Изпратиха ми клипче с интервю на испански в което се казва, че още 18 октомври са направени проби в Ню Йорк с коронавирус. И, че вируса е разработен в Ухан със съдействието на Франция и учени от Канада, но излиза от контрол.

Дай линк, моля!

# 19 751
Между другото сега покрай цялата паника, разни измамници и тем подобни се възползват. Преди няколко дни бяха звъняли на сестра ми по телефона и започват разговор с това дали е осведомена какво представлява коронавируса, дали знае как да се предпази и т.н. и накрая и казват, че могат да дезифенкцират дома и безплатно. Сега тя естествено няма да се върже на подобно нещо, но някоя баба абсолютно би могла.

Това е много полезна информация, благодаря ти. Хубаво ще е всички да предупредим възрастните си близки.

# 19 752
Италия - застаряващо население над 60 г. - 23%  Процент смъртност от усложнения на Корона вирус 0.0012
Китай   - застаряващо население  над 60 г. -   7%  Процент смъртност от усложнения на Корона вирус 0.0003
Италия 15113 заразени 1016 смъртни случая - 6,72% смъртност
Китай 80814 заразени 3177 смъртни случая - 3,93% смъртност

Корейските данни- https://www.cdc.go.kr/board/board.es?mid=a30402000000&bid=0030
смъртност - около 1 процент.. Не знам как го постигнаха корейците...

# 19 753
Скрит текст:
Скрит текст:
Изчаках няколко дни за да напиша какво е положението  тук в Шумен, тъй като ми се наложи през изминалата над седмица и нещо да обикалям на доста места в града и исках да видя дали не е инцидентно.

Фитнес залите са празни в сравнение с преди две седмици. Дори в една от най-големите ни имат човекопоток от 10-12 души на кръст за целия 13-часов работен ден. Част от залите вече затвориха, другите ще го направят днес или утре.

В болницата са забранени свижданията, а от утре на входовете ще има жива охрана и ще се допускат хора само в определени часове. Лекари и сестри се оплакваха от липсата на маски и дезинфектанти, но такива са били поръчани и се очаква да дойдат до утре, вдругиден. Уж.

В четири аптеки (Санита на центъра, тази до старата поликлиника, една в добруджанския и една в Тракийския), както и в Лили и ДМ маски, дезинфектанти, спирт няма. Не очакват зареждане.

В банката, в която бях се заговорих с охраната и един от служителите - почти нямат хора от няколко дни насам. В случай че се струпат, което се е случило веднъж за тази седмица, охраната ги инструктира да изчакват на повече от метър един от друг.

В магазините е спокойно, няма опашки, нито дефицит на стоки, освен на дезинфектанти.

Центърът беше фул, но доста хора вече виждам с маски и ръкавици.

В аптеките, които посетих и част от магазините, фармацевти и продавачи бяха с маски и ръкавици.

В секторът на мъжа ми ще затварят обекти, макар да няма издадена заповед от здравното министерство точно за техния бранш. Решението е на главните шефове, за които приоритет в момента е здравето на персонала и управителите им.

Паника няма, хората излизат на разходки, пазаруват спокойно, собствениците не мрънкат срещу мерките, поне тези, с които говорих. Съгласни са, че е по-добре ограниченията да се случат сега, докато още сме на прага на епидемията, отколкото след дъжд качулка.

Никъде няма маски нито в Шумен, нито във Велики Преслав. Скоро и в Шумен ще настъпи паника. За един час отложихме 4 фотосесии. Дано наистина всеки спазва мерките, а не да си прави каквото си иска, защото всичко може да се отложи за след месеци когато всичко отмине.

Чак до паника не мисля, че ще се стигне. По-скоро хората ще си спазват мерките и ограниченията, което пък някой може да види като паника. Народът се шляе спокойно по улиците, сега като затвори всичко в града най-много да окупират Паметника.

За шуменци, ето нещо.

По инициатива на братята Красен и Жечко Кюркчиеви и Община Шумен днес Стопанска камара - Шумен откри дарителска сметка за набиране на финансови средства, които ще се използват за ограничаване разпространението на коронавируса на територията на общината. Едновременно с това Камарата внесе и първото дарение по сметката.

Средствата ще се изразходват стриктно за осигуряването на лични предпазни средства и дезинфекционни материали преимуществено за хората от най-уязвимите професионални направления. Парите ще се използват само за тази цел и само с решение на Общинския кризисен щаб, като за пълна прозрачност ще се прави публичен седмичен отчет на постъпленията и разходите.

Тъй като в създалата се ситуация много често проблемът не е в липсата на пари, а че много от нужните материали липсват в търговската мрежа, паралелно с дарителската кампания Община Шумен подготви склад, в който желаещите могат да дарят лични предпазни средства и препарати за дезинфекция.

Заедно с крупна сума по сметката братя Кюркчиеви дариха и над 20 000 сапуна, които ще бъдат раздадени на всички учебни, здравни и социални заведения в община Шумен. По идея на двамата братя мотото, под което ще протече кампанията е „Помогни сега“.

Община Шумен благодари за съпричастността на бизнеса към решаването на общия за всички нас проблем и за разбирането от страна на гражданите! Вярваме, че обединени и проявявайки дисциплина и отговорност към себе си и останалите, заедно ще успеем да намалим опасността от разпространението на коронавируса. 

https://bnr.bg/shumen/post/101240450/da-pomognem-sega?showNotAct … TjBSgaaXZ4OcX33-o

# 19 754
Изпратиха ми клипче с интервю на испански в което се казва, че още 18 октомври са направени проби в Ню Йорк с коронавирус. И, че вируса е разработен в Ухан със съдействието на Франция и учени от Канада, но излиза от контрол.

Днес от лекар и аз го чух това.
Било всъщнос ваксина, която е мутирала. Изпуснато е животно и белята е станала.

Общи условия

Активация на акаунт