Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 765
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 755
  • Street of Dreams
Днес ми се обадиха от работа да ми искат адреса... Какво ли може да значи?

Може да изготвят списък на служителите, които ще работят дистанционно и в него трябва да фигурира адреса на служителя, на който той ще упражнява задълженията си, извън обичайното работно място.

Има ли такава практика?

Моята работа би могла да се работи от вкъщи.

Или е това, или съм имала контакт с който не трябва.

# 19 756
  • Другата България
От друг форум, разказът е за София

Цитат
Един колега мисли, че е болен от коронавирус. Има висока температура и на няколко пъти казва, че тамън да се оправи и почва да се влошава. Вече едвам дишал, имал задух и мисли да вика да идват да го изследват.
Скрит текст:
Обаче има семейство - жена и дете и куче. И казва, че ако дойдат, ще ги изследват и тях. Жена му била болна, но по-добре от него, а на детето нищо почти му няма. Обаче, ако ги вземат в болница нямало кой да гледа кучето, та пита някой иска ли да се грижи за кучето докато ги няма, че щяло да пукне, ако никой не го храни и т.н. АЗ пък се чудя дали не се предава и по животни, нали е такъв вирус, който от животни може да сме го хванали, та може и кучето да е хванало вируса и да го предаде, на който го гледа. Та колегата все още се чуди дали да ги вика да му правят изследвания или да си трайка, ама го е страх да не пукне с тоя задух и трудно дишане. Ще видим какво ще стане.

Колегата звънял на националния номер за коронавирус, направо го резнали, че нямало пожелателни тестове, да звънне на джипито. Джипито нищо не знаела какво да му каже, човек така прав може да си умре, баси скапаната организация е в нашата държава. Отгоре на всичко джипито му казала, че не е на смяна в момента и нищо не може да направи.  :Ooooh!: Скапаната ни държава.
Представяте ли се колко такива случаи може да има не само в София.....Вече започвам сериозно да се панирам. Не толкова от вируса, колкото от хаоса, който ще настане повсеместно. Мисля, че трябва абсолютно всички да се затворят вкъщи, защото е ега ти гадното чудо.
Ън, много се смях, благодаря ти за този разказ. Ти не можеш да си представиш наистина колко такива случаи има - на тотално неориентирани хора, които "мислят", че имат коронавирус, мислят, че могат когато си поискат "да викат да ги изследват" /Кого да викат, къде да викат - на терасата да излязат и да викат? И кой ще дойде да ги "изследва" в дома им"?/. Някой не може да диша и се чуди дали да иде на лекар? А, не, чакай, той лекарят на крак ще дойде да го изследва, забравих.
За ОПЛ не искам да коментирам, защото подозирам /предвид първата част на разказа/, че нещата не стоят така.
Но виж, вече за "скапаната държава" съм напълно съгласна. Всеки, който смята, че светът се върти лично около него и че при ситуацията в момента специално за него трябва да отиде на крак оборудван реаномобил, с подвижен рентген и тестове за корона, грип А, В, С и дори Е /който ще е актуален следващия сезон евентуално/, е потенциално ощетен от държавата. Тя е виновна за всичко, включително и за невежеството на определени индивиди.

# 19 757
Италия - застаряващо население над 60 г. - 23%  Процент смъртност от усложнения на Корона вирус 0.0012
Китай   - застаряващо население  над 60 г. -   7%  Процент смъртност от усложнения на Корона вирус 0.0003
Италия 15113 заразени 1016 смъртни случая - 6,72% смъртност
Китай 80814 заразени 3177 смъртни случая - 3,93% смъртност

Корейските данни- https://www.cdc.go.kr/board/board.es?mid=a30402000000&bid=0030
смъртност - около 1 процент.. Не знам как го постигнаха корейците...

Корейците направиха много тестове и хванаха хората в начало на заразата. Дай Боже да останат такива данните им, времето ще си покаже.

# 19 758
Covid19 не ходи по кучетата и котките, как пък не го разбраха? Те си имат други видове коронавируси, които поразяват различни органи. На приятелка котката умря от коронавирус преди две години, като преди това 1 месец бяха страшни мъки за животното. Нито тя, нито мъжът и го прихванаха.

Но го разбирам човек, и аз имам домашни любимци и ще търся някой да ги гледа, ако се стигне дотам. Дано не се стига.

# 19 759
А имаше ли брифинг днес относно броя заразени към момента? Има ли нови или не?

# 19 760
Италия - застаряващо население над 60 г. - 23%  Процент смъртност от усложнения на Корона вирус 0.0012
Китай   - застаряващо население  над 60 г. -   7%  Процент смъртност от усложнения на Корона вирус 0.0003
Италия 15113 заразени 1016 смъртни случая - 6,72% смъртност
Китай 80814 заразени 3177 смъртни случая - 3,93% смъртност

Корейските данни- https://www.cdc.go.kr/board/board.es?mid=a30402000000&bid=0030
смъртност - около 1 процент.. Не знам как го постигнаха корейците...

Корея и Тайван са взели мерки още началото на Януари, по-близо са до Китай, имали са информация и предишен,горчив опит от китайските лъжи.

# 19 761
Изчаках няколко дни за да напиша какво е положението  тук в Шумен, тъй като ми се наложи през изминалата над седмица и нещо да обикалям на доста места в града и исках да видя дали не е инцидентно.

Фитнес залите са празни в сравнение с преди две седмици. Дори в една от най-големите ни имат човекопоток от 10-12 души на кръст за целия 13-часов работен ден. Част от залите вече затвориха, другите ще го направят днес или утре.

В болницата са забранени свижданията, а от утре на входовете ще има жива охрана и ще се допускат хора само в определени часове. Лекари и сестри се оплакваха от липсата на маски и дезинфектанти, но такива са били поръчани и се очаква да дойдат до утре, вдругиден. Уж.

В четири аптеки (Санита на центъра, тази до старата поликлиника, една в добруджанския и една в Тракийския), както и в Лили и ДМ маски, дезинфектанти, спирт няма. Не очакват зареждане.

В банката, в която бях се заговорих с охраната и един от служителите - почти нямат хора от няколко дни насам. В случай че се струпат, което се е случило веднъж за тази седмица, охраната ги инструктира да изчакват на повече от метър един от друг.

В магазините е спокойно, няма опашки, нито дефицит на стоки, освен на дезинфектанти.

Центърът беше фул, но доста хора вече виждам с маски и ръкавици.

В аптеките, които посетих и част от магазините, фармацевти и продавачи бяха с маски и ръкавици.

В секторът на мъжа ми ще затварят обекти, макар да няма издадена заповед от здравното министерство точно за техния бранш. Решението е на главните шефове, за които приоритет в момента е здравето на персонала и управителите им.

Паника няма, хората излизат на разходки, пазаруват спокойно, собствениците не мрънкат срещу мерките, поне тези, с които говорих. Съгласни са, че е по-добре ограниченията да се случат сега, докато още сме на прага на епидемията, отколкото след дъжд качулка.

На улица Христо Ботев, някакво шивашко ателие шиело маски за многократна употреба по 2 лева. Още не съм ходила. А имате ли идея, днес в Шумен дали работят пос терминалите?

# 19 762

И аз това питам, ама никой не ми отговори.

# 19 763
Кажете ми моля ви в България ли не работят банкоматите и постерминалите?

# 19 764

И аз това питам, ама никой не ми отговори.
Всеки пита нещо и никой не отговоря.
Само едно и също се мели.

# 19 765
alinna, работят. Днес цял ден плащах с карта на няколко места. Нямаше проблем.

# 19 766
Получихме мейл, че ни спират мултиспорт картите , тъй като всички спортни зали затварят.

# 19 767
Получихме мейл, че ни спират мултиспорт картите , тъй като всички спортни зали затварят.

Керпедени. Нормалните карти ни ги удължиха, след като залата заяви че затваря.

# 19 768
На мен ми се дорева от този разказ. Да, има толкова забутани хора. Човекът, за който разказвам, е вероятно млад, защото има малко дете, както разбирам от написаното. Работи в софтуерна компания. Програмист, а се държи като 5-годишно дете. Какво остава за леля Сийче от другия вход и бай Петко от Криво поле?.....Ще ни измори всички този вирус, защото повечето ще го разнасят до безкрай. Тези хора ходят до магазин, излизат да разходят кучето.....представете си....боже, боже.....Искам да ни затворят принудително всички по къщите. Цялата държава. Иначе няма да оцелеем.

# 19 769
Кажете ми моля ви в България ли не работят банкоматите и постерминалите?

ПОС - да
Май е имало проблеми с банкоматите по някое време

Общи условия

Активация на акаунт