Съвместно съжителство?

• 14 283
  • 379
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив

Кой ти каза, че въпросният мъж не взема редовни доходи? Просто все още не е започнал да взема и дял от това, което е решил да развива с цел да се разрастне. А това винаги изисква време.

Ами, то се подразбира от цялата ситуация, че дори и да са му редовни доходите, са ниски, щом не иска да се изнесе. Предпочита да се натиска у техните без наем, възможно е и без да плаща своите разходи за консумативи и храна, но да не се изнася. Малко ли са случаите, когато на възрастни хора родителите им поемат почти всичко, уж с цел да съберат за жилище или за нещо друго - в случая някакъв велик бизнес. Чисто логистично, ако му трябва повече време да развива кариера и бизнес, е по-изгодно да съжителстват заедно, а не да губи време в размотаване между различни адреси за секс и виждане навън. Живеенето отделно от партньора му отваря много повече разход на време. Единствено пари може да му спести, ако предпочита да цоца родителите си, вместо да си плаща собствените разходи.
И кое точно те навежда на мисълта, че живеенето заедно отнема по-малко време "чисто логистично", съчетавайки го с работата му? Какво правим, ако пътуването до работното му място отнема много повече време, ако квартирата е по-отдалечена? Или, ако е близка, но на неудобно за пътуване място навътре в някой квартал, далеч от подходящи спирки и булеварди (второто има значение, дори и да пътува със собствена кола)?
 Освен това, представи си, че квартирата е далече и от местата за разходки и излизания заедно. Това също ще отнема доста време за привижване. Не всеки се радва едновременно на работене и живеене на центъра на града (за тези, които обичат да излизат там заедно), или в близост до парк, езеро и т.н. Аз съм минал през този път и имам опит от първа ръка.
 На младини с тогавашната ми приятелка, след 3-4 месеца връзка, се преместихме да живеем на квартира, която беше в по-отдалечен квартал, отколкото бяха жилищата на родителите ни. И се получи така, че ни отнемаше двойно повече време да пътуваме до центъра, за да се разхождаме по паркове и да отсядаме в любимите ѝ заведения (обърни внимание на "ѝ"). Самата квартира беше на устройваща ме цена (50% над МРЗ) и макар и малка, беше луксозна, което за нас беше от ключово значение. Такава квартира на центъра струваше най-малко 2 пъти повече пари. Отделно от това, аз бях наел и работно хале точно на другия край на града, защото там е промишлената зона. И пътуванията от квартирата до местоработата ми ми отнемаше доста повече време и средства (понякога пътувах и с таксита) във всяка посока, отколкото когато живеех в жилището на нашите. Ето ти нагледен пример как се губят доста повече пари и време, когато човек е на квартира, съответно двойката има по-малко време да е заедно и разполага с по-малко пари за забавления и лични нужди.

Няма какво да се лъжем, рядко се случва мъжът в прясна двойка да поеме всички разходи по квартирата, обикновено се делят, и ако имаше някакво изискване от страна на момата да живее наготово в квартирата, това щеше да се изтъкне като аргумент против изнасянето, нямаше да ѝ приказва за кариера и пр.
И сама знаеш, че нещата в България стоят по съвсем различен начин. Няма какво да се лъжем - почти никоя жена не би започнала връзка с мъж, който вече няма собствено жилище или изцяло плащана от него квартира. Подборът на жените при запознанствона живо започва още от етап "Виждаме се за пръв път", а на жените по интернет подборът им започва на етап "Чуваме се/пишем си за пръв път". Satisfied Броят на несъстоялите се връзки именно въз основа на неизпълнени женски очаквания относно парите и материалните условия на мъжа е многократно по-голям от броя на "пресните връзки" (както се изразяваш).
 В този форум се получава нещо много забавно. Едни и същи жени твърдят, че не биха "взели" (сякаш са стока) мъж, който не осигурява материалните условия от всякакво естество (жилище, кола, ресторант, битови сметки), а след това рязко обръщат чашата и твърдят как всъщност рядко се случвало мъжът да поема всичките разходи и обикновено мъжът и жената си деляли поравно наемите и другите разходи. Scream

# 256
  • Paris, France
Може би е време да насочиш внимание към мъжа(човека), преди да го изпробваш (неуспешно) в съжителство.
Прекалено много внимание се отдава на съжителството и брака, като крепежни елементи. Всъщност то си се случва без много умувне, приказки, кандърми и компромиси. При двустранно желание, без да броя проява на такова под натиск.

В по-затворените общества, където доскоро хората не са живеели заедно без брак и където все още се очаква от мъже и жени да родят и отгледат поне едно дете, жените рядко се навиват на връзка без близки перспективи за съжителство, брак и деца.

Единствените жени, които биха се навили на дълго ходене без обвързване и живот заедно са нежелаешите брак и деца и тези, които са добре финансово и вече имат желания брой деца. Такива жени обикновено не влагат много във връзката и се оглеждат за други или направо излизат с по няколко мъже.

За мене съжителство с мъж докато учим или развиваме бизнес не е практично. От два стола се пада на земята. Живяла съм така с мъж, прекрасно беше, но живеехме в центъра, близо до местата, където работехме и за двамата беше по-изгодно да живеем заедно отколкото поотделно. Почти не се засичахме у дома и ако живеехме отделно щяхме да се виждаме точно 2 пъти месечно, а живеейки заедно го докарвахме на почти 10.

Като млада не ми се живееше с мъж, дори и той да поеме цената на съжителството. За млади жени и мъже е по-удобно и интересно да живеят у родители или сами.

# 257
Дренка, не ми играй сега ролята на добронамерена, не ти се удава. Във всяка тема нищо съществено не казваш, единствено се хващаш за нещо, споделено от жена, и я изкарваш виновна. Каква е ползата от глупостите ти? Най-умното ти мнение в тази тема беше, че гаджето на питащата вероятно не иска да живее с нея. Обаче около това мнение  не пропусна да изкарваш нея тъпа и нагла.
Единствено разбирам, че здраво те е влачил някакъв порой и на теб конкретно не ти дреме за връзки, да не вземат да те минат, но другите правим усилие, преди да наречем човека някак си. И нямаме полза от половинчатите глупави съвети на тема 'връзки' на някаква женица, която гледа с пренебрежение на връзките и на жените, питащи какво да направят за своята връзка.
Глупава ли си, нагла ли си, с нарцистично разстройство ли си, на велика ли се правиш на чужд гръб? Не живееш живота на тези, които търсят съвет тук. Хубаво, жената си знаела нейното според теб - съжителство, та съжителство. И ти си с доста еднообразен репертоар.

# 258
  • Пловдив
Скрит текст:
Дренка, не ми играй сега ролята на добронамерена, не ти се удава. Във всяка тема нищо съществено не казваш, единствено се хващаш за нещо, споделено от жена, и я изкарваш виновна. Каква е ползата от глупостите ти? Най-умното ти мнение в тази тема беше, че гаджето на питащата вероятно не иска да живее с нея. Обаче около това мнение  не пропусна да изкарваш нея тъпа и нагла.
Единствено разбирам, че здраво те е влачил някакъв порой и на теб конкретно не ти дреме за връзки, да не вземат да те минат, но другите правим усилие, преди да наречем човека някак си. И нямаме полза от половинчатите глупави съвети на тема 'връзки' на някаква женица, която гледа с пренебрежение на връзките и на жените, питащи какво да направят за своята връзка.
Глупава ли си, нагла ли си, с нарцистично разстройство ли си, на велика ли се правиш на чужд гръб? Не живееш живота на тези, които търсят съвет тук. Хубаво, жената си знаела нейното според теб - съжителство, та съжителство. И ти си с доста еднообразен репертоар.
Забавно е какви неща споменаваш, предвид факта, че точно ти постъпваш натрапчиво често именно така във всички теми, където пишеш... Rolling Eyes И то за хора, които ни най-малко не познаваш, но бързаш да вкарвашв някакви твои си рамки.

п.п.: Излизам на слънчева разходка с моя любима жена, докато други си стоят щастливо пишещи във форума и мятат тъмни облаци над останалите. Simple Smile

# 259
И сама знаеш, че нещата в България стоят по съвсем различен начин. Няма какво да се лъжем - почти никоя жена не би започнала връзка с мъж, който вече няма собствено жилище или изцяло плащана от него квартира.
[/quote]
Не знам в коя България живееш и каква ти е средата, но това изобщо не е средностатистическата реалност. В моето обкръжение почти няма домакини, разчитащи на мъжете си. Целият ми трудов стаж (20 г.) е преминал в големи международни компании. Заплатите на жените и мъжете са едни и същи, при издигналите се в йерархията също няма разлика в съотношението мъже/жени, освен на ниво изпълнителни директори. И когато аз бях на 25-30, и сега масовият случай е двойките да излизат на квартира и двамата да допринасят за бюджета, а като решат да имат деца, да купуват с ипотека собствено жилище. Вариантът двама души около 30-те със заплати 2000 лв.  е много по-разпространен от мъж с 4000 лв. и неработеща жена. Наличието на собствен апартамент преди 30, обикновено е в резултат на наследство. В БГ все пак жените наследяват, колкото и мъжете, та е абсолютно невъзможно мъжете със свой имот да са 95%, а жените - 5%.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 13:23 от TafTaf

# 260
Женскониковия, ти се асоциираш с жените в проблемни връзки? Теб отдавна сме те разнищили колко си противен и защо точно.

# 261
Обикновено драпането за имотна обезпеченост на мъжа се случва при динамиката момиче от село или малък град - мъж от голям град. Иначе има доста двойки, почващи от нула. Ако пък са моми и ергени, обикновено към 28-30 се ориентират сами да си купуват първо жилище, обикновено с помощ от наследство пак. Така че един мъж около 30 е нормално да може да подсигури жилище.

# 262
Така че един мъж около 30 е нормално да може да подсигури жилище.
Добре, написа 4 изречения, от които последното противоречи на останалите. Сериозно? И аз мога по тази логика да обезпеча жилище.

# 263
Обикновено драпането за имотна обезпеченост на мъжа се случва при динамиката момиче от село или малък град - мъж от голям град. Иначе има доста двойки, почващи от нула. Ако пък са моми и ергени, обикновено към 28-30 се ориентират сами да си купуват първо жилище, обикновено с помощ от наследство пак. Така че един мъж около 30 е нормално да може да подсигури жилище.

Какви са тея масови наследства на 30 години ? Наследява се от родители, а не от баби и дядовци. На тази възраст родителите са обикновено на 55-60.Реално преди да станеш на 50 години едва ли ще наследиш нещо, ако не говорим за злополуки , което не пожелавам на никого.

# 264
Има традиция бабите директно да подпомагат внуците, особено ако са в специфичен етап на живота. Родителите вече примерно имат жилище, но децата срещат трудности, заради пазара и балона на цените. Та обикновено имотите от бабите отиват директно при внуците, де факто, ако не и на хартия.

Гал, идеята е, че към 30 повечето могат, но вече е мерило дали мъжът иска той да е основният подсигуряващ. Тревожен знак е, ако се дърпа, увърта или плаши да пробва.

# 265
Видях аз как отиват имотите при внуците - бабата го приписва срещу гледане и снахичката на внука се мръщи как баба не яде манджите и не гледа детето...сполай ти.

# 266
Какви са тея масови наследства на 30 години ? Наследява се от родители, а не от баби и дядовци. На тази възраст родителите са обикновено на 55-60.Реално преди да станеш на 50 години едва ли ще наследиш нещо, ако не говорим за злополуки , което не пожелавам на никого.
Много родители, което в общия случай имат собствен дом, се отказват от наследството в полза на децата си. Но и за мен са смехотворни изискванията на Сирената мъжът да е подсигурил жилището на 30, пък жената просто да влезе в него и да почне да създава уют. Заради такива писания изведнъж всички жени стават меркантилни в очите на мъжете.

# 267
TafTaf, ясно, да. За мен това си е подарък по-скоро, а не наследство.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 14:42 от Анонимен

# 268
  • Пловдив
И сама знаеш, че нещата в България стоят по съвсем различен начин. Няма какво да се лъжем - почти никоя жена не би започнала връзка с мъж, който вече няма собствено жилище или изцяло плащана от него квартира.
Не знам в коя България живееш и каква ти е средата, но това изобщо не е средностатистическата реалност. В моето обкръжение почти няма домакини, разчитащи на мъжете си. Целият ми трудов стаж (20 г.) е преминал в големи международни компании. Заплатите на жените и могат да едни и същи, при издигнатите се в йерархията също няма разлика в съотношението мъже/жени, освен на нива изпълнителни директори. И когато аз бях на 25-30, и сега маковият случай е двойките да излизат на кваргира и двамата да допринасят за бюджета, а като решат да имат деца, да купуват с ипотека собствено жилище. Вариант от двама души около 30-те със заплати 2000 лв.  е много по-разпространен от мъж с 4000 лв. И.  неработеща жена. Наличието на собствен апартамент преди 30, обикновено е в резултат на наследство. В БГ все пак жените наследяват, колкото и мъжете, та е абсолютно невъзможно мъжете със свой имот да са 95%, а жените - 5%.
[/quote]
 Удобно опитваш да извърташ думите ми. Можеш да ги прочетеш отново, но този път непредубедено, и ще се убедиш в грешката си. Wink

Докато аз пиша за първа среща между свободни хора, ти - ни в клин, ни в ръкав - ми даваш за пример домакини и мъжете им.

Докато аз пиша за изискванията на жените и многото несъстояли се връзки именно поради неналичието на жилище, кола, висок доход от страна на мъжа, ти пишеш за двойки на средна възраст, които вече са достигнали на етап от връзката си да живеят заедно.

Докато аз пиша за това, че много от жените непременно държат да се нанесат в предоставено от мъжете собствено или наето жилище и да има собствена кола, ти описваш как бил еднакъв делът на наследени имоти от синове и дъщери. Правиш ли изобщо разлика между "тя има наследствен имот" и "иска да се нанесе в жилището на другия"? Колко от младите жени в България имат починали двама родители и наследен от тях имот? Същото важи и за мъжете.

Докато аз пиша как в почти всички двойки мъжете са основните или единствени плащащи за общите разходи, ти ми даваш пример за жени с доход от 2000 лева (колко да са сред 7-те милиона в България?) редом до мъже с доход 2000 лева, които заедно допринасят за общия бюджет. Всъщност, най-разпространеният тип връзки, извън вече наличните бракове и ученическите любови, са тези, при които мъжете печелят около 800-900 лева месечно (те са мнозинството в големите градове в България, а извън тях почти винаги доходите са доста по-ниски и безработицата е огромна), а жените или имат по-ниски заплати, или са безработни по собствено желание и разчитат на мама и тате до късни момински години (или да родят на мъж и да се отлепят от семейното гнездо).

Аз познавам над 10 жени, които имат наследено жилище или закупено от техните родители като подарък за тях, но всичките до една настояват мъжът да осигурява дома, където да живеят заедно! Някои от тях и до момента са с приятелите си, които са и мои приятели, като жилищата на тези жени стоят безстопанствени, а живеят в дома, осигуряван от мъжете. Аз самият също съм имал връзки с 4 такиа жени и винаги аз съм осигурявал квартирите, а госпожиците са се държали ощипани дори при мисълта да живеем в техните жилища (което никога не съм го предлагал аз, а те са бързали с настоятелен тон да казват как категорично са против това). Хайде да не си говорим кой е по-себичен и кроящ тънки сметки в подобни случаи, защото истината няма да се хареса на много от вас.

Женскониковия, ти се асоциираш с жените в проблемни връзки? Теб отдавна сме те разнищили колко си противен и защо точно.
Аз съм "ти противен", защото не се вписвам в представите ти за наивен мъж. Simple Smile Аз ценя взаимността в отношенията и отговорностите и считам, че когато двама души желаят да постигнат общо благо, те следва и да допринасят задружно за постигането му.

Освен това, откъде реши да пишеш за жените с проблемни връзки? Те какво са ти направили? Simple Smile Щом имат такива проблемни връзки, те също са част от решението и следва да се отнесат по въпроса с подходящи действия, а не с бездействия.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 13:51 от На кака жребчето

# 269
  • BG
Скрит текст:
Не знам в коя България живееш и каква ти е средата, но това изобщо не е средностатистическата реалност. В моето обкръжение почти няма домакини, разчитащи на мъжете си. Целият ми трудов стаж (20 г.) е преминал в големи международни компании. Заплатите на жените и могат да едни и същи, при издигнатите се в йерархията също няма разлика в съотношението мъже/жени, освен на нива изпълнителни директори. И когато аз бях на 25-30, и сега маковият случай е двойките да излизат на кваргира и двамата да допринасят за бюджета, а като решат да имат деца, да купуват с ипотека собствено жилище. Вариант от двама души около 30-те със заплати 2000 лв.  е много по-разпространен от мъж с 4000 лв. И.  неработеща жена. Наличието на собствен апартамент преди 30, обикновено е в резултат на наследство. В БГ все пак жените наследяват, колкото и мъжете, та е абсолютно невъзможно мъжете със свой имот да са 95%, а жените - 5%.
Удобно опитваш да извърташ думите ми. Можеш да ги прочетеш отново, но този път непредубедено, и ще се убедиш в грешката си. Wink

Докато аз пиша за първа среща между свободни хора, ти - ни в клин, ни в ръкав - ми даваш за пример домакини и мъжете им.

Докато аз пиша за изискванията на жените и многото несъстояли се връзки именно поради неналичието на жилище, кола, висок доход от страна на мъжа, ти пишеш за двойки на средна възраст, които вече са достигнали на етап от връзката си да живеят заедно.

Докато аз пиша за това, че много от жените непременно държат да се нанесат в предоставено от мъжете собствено или наето жилище и да има собствена кола, ти описваш как бил еднакъв делът на наследени имоти от синове и дъщери. Правиш ли изобщо разлика между "тя има наследствен имот" и "иска да се нанесе в жилището на другия"? Колко от младите жени в България имат починали двама родители и наследен от тях имот? Същото важи и за мъжете.

Докато аз пиша как в почти всички двойки мъжете са основните или единствени плащащи за общите разходи, ти ми даваш пример за жени с доход от 2000 лева (колко да са сред 7-те милиона в България?) редом до мъже с доход 2000 лева, които заедно допринасят за общия бюджет. Всъщност, най-разпространеният тип връзки, извън вече наличните бракове и ученическите любови, са тези, при които мъжете печелят около 800-900 лева месечно (те са мнозинството в големите градове в България, а извън тях почти винаги доходите са доста по-ниски и безработицата е огромна), а жените или имат по-ниски заплати, или са безработни по собствено желание и разчитат на мама и тате до късни момински години (или да родят на мъж и да се отлепят от семейното гнездо).

Аз познавам над 10 жени, които имат наследено жилище или закупено от техните родители като подарък за тях, но всичките до една настояват мъжът да осигурява дома, където да живеят заедно! Някои от тях и до момента са с приятелите си, които са и мои приятели, като жилищата на тези жени стоят безстопанствени, а живеят в дома, осигуряван от мъжете. Аз самият също съм имал връзки с 4 такиа жени и винаги аз съм осигурявал квартирите, а госпожиците са се държали ощипани дори при мисълта да живеем в техните жилища (което никога не съм го предлагал аз, а те са бързали с настоятелен тон да казват как категорично са против това). Хайде да не си говорим кой е по-себичен и кроящ тънки сметки в подобни случаи, защото истината няма да се хареса на много от вас.

Аз съм "ти противен", защото не се вписвам в представите ти за наивен мъж. Simple Smile Аз ценя взаимността в отношенията и отговорностите и считам, че когато двама души желаят да постигнат общо благо, те следва и да допринасят задружно за постигането му.

Освен това, откъде реши да пишеш за жените с проблемни връзки? Те какво са ти направили? Simple Smile Щом имат такива проблемни връзки, те също са част от решението и следва да се отнесат по въпроса с подходящи действия, а не с бездействия.
[/quote]
Без да се обиждаш, но като те чета и направо си представям една картинка:
Дебел тефтер и като стане въпрос за жени с наследено жилище, отваряш, гледаш и - аха 4бр.; разведени жени с две деца - отваряш и хоп - 10бр., жени черпени с повече от 100лв за една вечер - гледаме - 0бр. и т.н.
п.с. Може да не е тефтер, може да е екселска таблица на облак....

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 14:40 от Tony34Al

Общи условия

Активация на акаунт