Когато ролите в семейството се разбъркат

• 8 466
  • 250
  •   1
Отговори
# 105
Не, не са номерца. Пишеш, че полът на отглеждащите едно дете е почти без значение. Което не е вярно. Има огромна разлика например, дали едно дете ще бъде отгледано и възпитано от мъж и жена /две лесбийки /двама хомосексуалисти.

# 106
  • София
Не, не са номерца. Пишеш, че полът на отглеждащите едно дете е почти без значение. Което не е вярно. Има огромна разлика например, дали едно дете ще бъде отгледано и възпитано от мъж и жена /две лесбийки /двама хомосексуалисти.
Разбира се, че ще има разлика – 4 различни хора са. Както и ще има разлика дали това ще бъде възпитано от хетеросексуална двойка А или от хетеросексуална двойка Б.
Зависи от характерите на хората.
Както зависи и от средата, житейските обстоятелства...
Защото ако бях родена в село Умбаге в Танзания щях да възпитам детето си по един начин, а ако бях родена в семейство със синя кръв, щях да възпитам детето си по съвсем друг начин. Един и същи пол, различни житейски обстоятелства.

# 107
Франсоаз, лошо ли е една жена да бъде борбена, находчива, напориста, отговорна, работлива? И защо една майка да не даде такъв пример на детето си? Както и един баща да показва любовта и емоциите си?

# 108
Не знам лошо ли е или не... Но една борбена и напориста майка може да възпита и дъщеря си като самосправяща се. А вероятността да се сдобие с мъж чехльо, е голяма... А ако възпитава момче, напълно възможно да му предаде посланието "Една жена е длъжна да се оправя сама, ти няма нужда да правиш нищо за нея...!".

# 109
  • София
Всеки здрав възрастен трябва да е самосправящ се. Другото е житейски инвалид.

# 110
Умната жена се оправя сама. Мъдрата вижда дали няма помощ за някои неща, вместо да се хвърли да се бори с тях. И си ползва силите за други цели - да напредне. Щото то нещата за опрвяне край нямат, колкото си сложиш на гърба- още толкова може да има. И затова в някои аспекти е по-добре да не се изсилваш, за да имаш сили за друго. Въпрос на оптимизация и взаимна зависимост, не тотална и агресивна дори независимост.

# 111
Всеки здрав възрастен трябва да е самосправящ се.
Да се справяш сам е едно. Да се справяш сам до степен да скопяваш всеки мъж, е друго.

# 112
  • тук-там
Франсоаз, лошо ли е една жена да бъде борбена, находчива, напориста, отговорна, работлива? И защо една майка да не даде такъв пример на детето си? Както и един баща да показва любовта и емоциите си?

Като чуя за напористи и работливи и....
За къде и за какво напирате?
И кой отрича любовта и емоциите на мъжете?
Че той, ако не ми каже и покаже поне 5 пъти на ден, че ме обича....  А аз и доказателства искам, не само приказки и сълзи.

# 113
  • Бургас
Аз мога и сама да се справям, мога много, но не винаги искам.. Laughing  Защото, ако до мен върви мъж, казвам мъж не муньо, очаквам да ми носи торбите -  да! Очаквам и други дребни неща, които говорят доста...Очаквам и с дрехата си да се раздели, ако ми е студено и с храната, ако съм гладна.Очаквам, както се и случи лятото да ми се скъсат сандалите, да ми заеме своите чехли, а той да ходи бос, докато се приберем. Очаквам ако вали и  чадъра над главата ми да държи.  И  това е минимум от нещата, които един мъж, може да покаже като отношение към жена, която цени. И по този начин дава пример и казва повече от хиляди празни думи.
А ако някой ми дрънка за равноправие и очаква да се товаря като катър, може да ми види само гърба...

# 114
  • Най-красивата страна
Не е лошо една жена да бъде силна,амбициозна,работлива,успяваща във всичко .
Но до такава жена би трябвало да стои силен и успяващ мъж,който да бъде опора и подкрепа.
А не некадърник,който жената да носи на гърба си.

# 115
  • София
Всеки здрав възрастен трябва да е самосправящ се.
Да се справяш сам е едно. Да се справяш сам до степен да скопяваш всеки мъж, е друго.
Ако мъжът се скопява от справяща се жена, е минал покрай мъж.

# 116
  • Варна
Аз не разбирам, защо преекспонираме пак?
Това, което се изброява горе като качества на мъжагата (нечехльо-непутьо), са абсолютният минимум като възпитание и държание за един мъж.
На това се опитваме да научим и синовете си, нали така?

И всички тези "супер качества", НЕ изключват автоматически способността на жената да се справя добре, да е силна и бла-бла-бла.

# 117
Някой пък решават да останат вкъщи и да поемат “майчинството”, за да може мама, която изкарва повече, да се върне на работа.
Виждам самотни майки, който смятат, че децата трябва да поемат функциите на партньора. Има майки, който продължават да спят в едно легло с порасналото си дете, когато бащата си е тръгнал и така години наред...

Аз пък се чудя защо има толкова много хора, които не знаят каква е разликата между думите "някой" и "някои", също и между " който" и "които"?! Сериозно, много е дразнещо и не е много трудно да се запомни, мисля...

# 118
Не знам лошо ли е или не... Но една борбена и напориста майка може да възпита и дъщеря си като самосправяща се. А вероятността да се сдобие с мъж чехльо, е голяма... А ако възпитава момче, напълно възможно да му предаде посланието "Една жена е длъжна да се оправя сама, ти няма нужда да правиш нищо за нея...!".
Борбените и напористи жени обикновено не търпят мързеливи плужеци, както и контролиращи  властни мъже. Патриархалното възпитание крие много по-голям риск, момичето да счита себе си за стояща по-долу от мъжа. А и една финансово-зависима домакиня има много по-огратичени възможности да си тръгне от брак, който е станал токсичен. Ако хвърля усилия за образованието на дъщеря ми и в изграждането й като човек със способности и самочувствие, за мен ще е голям личен провал, тя да се задоволи да бъде домакиня, издържана от мъж.  На другия полюс са меркантилните кифли, които си намират чичко-паричко. Но за мен женският паразитизъм е точно толкова отблъскващ като мъжкия, та и това би било голям провал на възпитанието ми.
Мъже егоисти, сраснати за дивана, обикновено се възпитават от майки, поели слугинската, обслужваща роля.  Пак най- голямата шлака е от "традиционни семейства ", в които жената носи ракийката и салатката.

# 119
  • тук-там
Скрит текст:
Борбените и напористи жени обикновено не търпят мързеливи плужеци, както и контролиращи  властни мъже. Патриархалното възпитание крие много по-голям риск, момичето да счита себе си за стояща по-долу от мъжа. А и една финансово-зависима домакиня има много по-огратичени възможности да си тръгне от брак, който е станал токсичен. Ако хвърля усилия за образованието на дъщеря ми и в изграждането й като човек със способности и самочувствие, за мен ще е голям личен провал, тя да се задоволи да бъде домакиня, издържана от мъж.  На другия полюс са меркантилните кифли, които си намират чичко-паричко. Но за мен женският паразитизъм е точно толкова отблъскващ като мъжкия, та и това би било голям провал на възпитанието ми.
Мъже егоисти, сраснати за дивана, обикновено се възпитават от майки, поели слугинската, обслужваща роля.  Пак най- голямата шлака е от "традиционни семейства ", в които жената носи ракийката и салатката.

Защо автоматично се прикачва титлата "домакиня"?  На много жени това положение им харесва, повечето, обаче нямат тази възможност, ако и да искат.
За мен е важно да имам избор. Винаги съм работила това, което ми харесва, с хора, които харесвам. 
Никога не съм оставала вкъщи, освен за гледане на деца - до 1г и 6м  и двете.  Избирам си работните места, защото мога да си го позволя. И защото има някой до мен, който не може да подбира чак толкова много.

Общи условия

Активация на акаунт