Студенти в UK - 12

• 70 697
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
Моето дете ще пътува  само и сам ще се придвижи до общежитието. Притеснява се малко или много.Аз също. Ако нямаше карантина със сигурност щяхме да отидем с него.

# 676
  • София
Моето дете ще пътува  само и сам ще се придвижи до общежитието. Притеснява се малко или много.Аз също. Ако нямаше карантина със сигурност щяхме да отидем с него.
Мили родители, иска ми се да ви успокоя. Вярвайте децата са много оправни и адаптиращи се. Миналата година когато изпратих дъщеря си бях със свито сърце, но не сме ходили с нея. Така се случи, че не успя да направи трансфера и остана на транзитно летище сама в хотела там. Първоначално беше много уплашена и притеснена после се окопити и така. Следващият ден пристигна в Манчестър не я бяха включили в списъка за автобуса, но тя най- настоятелно им показала имейлите и тя накрая я дописали. Относно багажа аз съм на мнение, че се взима само най- необходимото всичко друго могат да си купят и повярвайте ми справят се успешно. Единственото което трябва да им давате кураж и сила да се борят.
Защото няма нищо по- хубаво от това да видиш детето ти доволно и щастливо.

# 677
Пристигна синът ми в общежитието .Остава да мине карантината.
Казал му един служител, че може да си пазарува, но не мисля да е така щом като са му оставили списък с онлайн магазини в стаята. При вас как стоят нещата?

# 678
  • София
И при нас в инструкциите пише, че може да излиза за покупка на храна, ако няма кой да му помага с пазаруването.
Още не е отишъл, де, но се притеснява, че така не би спазвал карантината.
Иначе и тук има списък със сайтове за поръчка на готова храна, както и супермаркети.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 08:05 от BFF_

# 679
Ами това е казал служителя на рецепцията на общежитието, но в инструкциите няма такова нещо. На първо време ще изчакаме. Има няколко онлайн магазина за пазаруване .А за карантината не е подписвал никъде нищо. Там няма такива неща явно. На самосъзнание вероятно се разчита.

# 680
  • София
А за карантината не е подписвал никъде нищо.
Нали се попълва онлайн формата преди да тръгне от България. Там си оставят в базата им данни и тел. номер, и адрес, съгласяват се,  че са информирани. Вероятно всеки един момент след това, могат да ги проверят.

# 681
  • софия
Вчееа мернах статия, че полицията им се опитва да се справя с хиляди нарушители на карантината, явно все пак има контрол.

# 682
В кой сайт се попълва тази форма преди да се пътува за Шотландия,с данни къде ще прекара карантината?

# 683
Да наистина попълни такава онлайн форма. Ами недоспиването тези дни и емоциите си казаха думата.

# 684
В кой сайт се попълва тази форма преди да се пътува за Шотландия,с данни къде ще прекара карантината?
https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

# 685
Дъщеря ми също замина и сега е в карантина в Шотландия. От университета са й казали, че няма право да напуска територията на кампуса и затова й носят храна всеки ден. Направи онлайн поръчка от един супермаркет, но ще се изпълни след около 4-5 дни. Засега не са я проверили, но има време.

# 686
  • Варна
И моето замина, пристигна, настани се в стая в кампуса за карантината. Там ще са до деня, в който трябва да се настанят в собствените си стаи.
Понеже ги хранят ... в стаята завари голяма касетка с храна. Плодове, нат.сокове, чай, кафе, и фастфуд - по много.
За обяд им дават сандвичи, за вечеря разни полуфабрикатни манджи, които тя май няма да яде след първи опит.
Ще кара на сандвичи и плодове предполагам. Жалко, че няма пресни зеленчуци за момента. Засега не искала да прави поръчка от магазина.

Могат да излизат само пред блокчето. Първия ден излезли да се разхождат и в един момент се събрали и разговорили 20тиба броя. Охраната ги нахокала здраво и днес май не са посмели да си показват носа.

# 687
Хубаво, е че си е в своята стая и общата кухня ползва като засега другите,които ще я ползват ги няма.За да си поръчваш онлайн обаче английски номер да имаш е важно .Поръча си giffgaff карта.Комплекта от UCAS ще видим дали е хубав.Опции за поръчки на храна има и една торба му бяха дали голяма с разни продукти.

# 688
  • Стара Загора
Имали някой студент на квартира? Обществен транспорт ли ползва от летището до квартирата? И как стои въпроса с карантината на квартира?

# 689
  • Варна
Имали някой студент на квартира? Обществен транспорт ли ползва от летището до квартирата? И как стои въпроса с карантината на квартира?

Синът ми е на квартира, като се прибра от България миналия месец , се придвижи с влак от летището до квартала , в който живее / в Лондон е /.  Не е студент вече , но общо взето за карантината ще е едно и също. Не излизаше 14 дни , поръчваше храна по интернет , работи от вкъщи , така че бързо му мина  карантината. Вече излиза напред-назад с познати и приятели , дори и извън Лондон ходят по разходки . Но живее сам и не се е съобразявал с други съквартиранти.

Общи условия

Активация на акаунт