Етажната собственост - такава, каквато си я направим 7

• 39 128
  • 810
  •   1
Отговори
# 330
Моля , който е сменял хоризонтални и вертикални тръби във входа скоро, да даде координати на фирма,от която сте останали доволни. За София питам. И също как разпределихте плащането, за вертикалните предполагам е на апартаментите, които са на един щранг ?

# 331
  • София
Ще сменяме сега септември с фирма, за това не мога да дам препоръки за фирмата все още.
Оказа се, че един собственикбе сжпо бяколко фирми, звъниш различни имена, но попадаш на едни и същи. Аз се чудех защо 3 фирми така и не дойдоха на уговорката, а един дойде на мястото на друга фирма и твърдеше, че аз съм объркала датата. Много зависи и до какви суми са склонни да плащат хората., важно е да сменят тръбите със същият диаметър като старите, да ви монтират спирателни кранове между хоризонтала и вертикала (при нас едната вертикала си смениха преди години тръбите и се оказа, че нямат такива кранове). При офертите спестяват информацията за пломбирането на водомерите, ако не се сетиш да ги питаш, ще ви изненадат при монтажа с допълнителна цена от предварително мисленета. Водомери над 10г не ги пломбират отново.

# 332
Малко отклонение, но за смяна на тръбите трябва ли да се кърти в апартаментите? Нашите са за смяна, обаче не знам как ще убедим от 32 апартамента в необходимостта, особено ако трябва да се кърти вътре или се нанесат поражения.

# 333
Ние с е доволни, но беше преди няколко години. 18 етажа за ден и половина. Къртиха само при тези, които бяха зазидали ептен. Ако има поне малък отвор, действаха много сръчно Интер монтаж са били,сега проверих. Част от групировката, която ползва една бригада Simple Smile

Тия дето питах за тях, почнахме един по един да ги обработваме...охх...комин чистих одеве, то като нищо не е пипано години, общите части са тотал щета...не съм очаквала такава кочина. А иначе хубаво жилище, локация, всичко...ама...ще видим полека лека да изберем домоуправител и така.

# 334
Благодаря.  В нашия апартамент има отвори, за другите не знам как е. Честно казано се надявам да се махнем преди да се наложи тоталната смяна, защото вече 7 години не можем да съберем пари за покрив, та какво остава за канализация .... хората не обичат да плащат и това е, нищо че е мизерия!
Извинявайте за негативизма.

# 335
  • Варна
При нас също има проблеми с тръбите и след някой и друг месец ще дойдат на дневен ред. Комшиите също не щат да дават, макар че засега събираме успешно пари за гръмоотвод, който ще се сложи есента, а след това продължаваме да събираме за технически паспорт. При нас апаратментите на етаж са двустаен от едната страна, гарсониера по средата и тристаен от другата страна. С комшиите, с които сме от едната страна едни над други, обсъждаме да си платим за нашите тръби и да ги сменим по-скоро, като си разделим сумата. Другите се опъват, така че ще ги оставим да се спасяват сами. Предполагам, че тръбите се водят общи части и би трябвало да се дели по идеални части сумата, но пък ние не можем да ги чакаме, докато се наканят и май ще действаме сами.

# 336
Какъв е този технически паспорт и защо трябва да го извадите? На мен ми трябва паспорт на абонатна и топлопровод

# 337
  • Варна
Технически паспорт на сграда. Срокът е до края на 2022. В нета има много инфо Simple Smile

# 338
  • Sofia
Скоро се сетих и аз за технически паспорт. Бихте ли ми казали дали важи и за нови сгради, на 2-3 години.

# 339
https://bnr.bg/vidin/post/101158284

Моето мнение е че и тези паспорти ще се съставят проформа както всичко в БГ. И няма да отразяват действителното състояние на сградата и нейната конструкция.

# 340
Да, сменете си вашите и толкоз. При нас положението беше да няма грам топла вода, грам. Бяха си наслагали бойлери. Смениха тръбите, викнахме топлофикация да си оправи абонатната и сега ПУ пу водата е чудо Simple Smile Чудо Simple Smile Мисля и съседите го оцениха, защото след това се активизираха с различни други дейности по блока Wink
Затова искам и тука да ги задействам. Никога не е прекалено късно да се оправят общите части. Каквото и да се направи, е голям+ за всички живущи

# 341
  • Варна
Новите сгради би трябвало да се издават директно с паспорт.

Разбира се, че ще е проформа. Само едни пари да дадем и толкоз.

# 342
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, някой писа преди време, че са се договорили фирмите с интернет и кабелна да си оправят кабелите и да плащат наем на входа.
може ли повече информация?
писна ми при всеки нов абонат да прекарват кабели в тръбата за домофоните, да късат кабелите на домофоните и после да не можем да се оправим с месеци.

# 343
Добри..това много революционно ми звучи 😀😆

Наем за базова статция в подпокривтото съм чувала и знам.
Но за нет...

Има изискване подземно да са до блока. Ама от там до апартаментите...хммм..

# 344
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вярно драстично звучи, но ако още някой скъса домофоните ще им прегриза кабелите и ще прехвърля вината на мишките и плъховете. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт