Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 567
  • 806
  •   1
Отговори
# 510
  • Велики Преслав
Ами когато имаше малки малки деца перях на 100⁰ ама малко пелални имат тези градуси.........майтапа със 100⁰ не мина.

# 511
200 лв по фактура от 31.12..но периодът вероятно е до преди празниците.
Климатик+маслен радиатор.
Очаквано за нас, няма изненади.
Най-висока към 260 сме плащали към февруари. Но тогава пускахме и духалка за около час вечер в кухнята. Сега вече не..аклиматизирах се явно Joy..и ми е ок...

# 512
Нашият ток продължава да е 23 лв, при все че вече готвим на ток и махнахме газовата печка. И с газовата печка даже не сме падали под 25 лв. Доста странно. 🤷 Но за сметка на това пък сметката за парното не прощава!
И ние готвим на газ + сме на ТЕЦ, но сметката е по 3 🙄 Да не сте се вързали към дамата с 900те вата 😁
На вилата има само 6 крушки (всички са лед) и един бойлер, който пускаме 4-6 пъти в месеца. Ел уреди никакви, печката е на дърва. Там плащаме 20-30 лв.
Хаха, това ме развесели 😂 Честно казано и аз не знам как се получават тия работи. Готвя по 5 пъти в седмицата(понякога на ден и по 2 неща). Пускам по 3,4 перални в седмицата. Лаптопът ми е включен почти по цял ден(уча програмиране), телевизорът пък за приятелят ми работи. Не че имаме толкова много електроуреди, но ми е интересно как преди плащахме по-високи сметки, а даже бяхме на газ...

# 513
  • Велики Преслав
До тук се разбра, че малко потребители са с нормална сметка 😁. Един с много висока, друг с ниска.
По питането на змия, пак имам въпрос към потребителите на индостриален ток, понеже някой спомена за добавки

Така, като изчислите с добавките (помощите) колко ви струва 1 киловат час?

# 514
  • Пловдив
Преди добавките -60 ст/kWh,с добавките 40ст/kWh.  Това е за миналият месец  без сключен договор и без нощна тарифа.

# 515
  • Велики Преслав
Ужас!!!! Просто за новата година ви пожелавам да придобиете всичко нужно за да на битови цени.
Това не си го представям много.
При тези цени, моя ток ще е 600лв  на месец 😬.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 08:32 от Васил Василев

# 516
До тук се разбра, че малко потребители са с нормална сметка 😁. Един с много висока, друг с ниска.
По питането на змия, пак имам въпрос към потребителите на индостриален ток, понеже някой спомена за добавки

Така, като изчислите с добавките (помощите) колко ви струва 1 киловат час?
Миналия месец реалната цена на киловата при нас беше 67 стотинки, след добавката 45 стотинки. Този месец дано да има отново...

# 517
  • София
Аз нямам достъп до фактурата, но разбрах, че новата цена без никакви добавки и компенсации е около 36 ст.
Обикновено консумацията ми е около 1000 кВ, компенсацията за предишните месеци беше 11 ст на кВ.
Мен ме интересуваха добавките, за да си направя груба сметка,

Основното ни отопление е на пелети, само в една стая има подов климатик Дайкин, който не се спира през зимата.

# 518
Колко е киловат час цена на Евн?

# 519
  • Велики Преслав
Дневна с ДДС 20 стотинки
Нощна с ДДС 7 стотинки.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 08:29 от Васил Василев

# 520
За предният месец е 0.2207лв. и ние сме на ЕVN. Новата сметка още не съм я платила, но съм забелязала, че има разлика в цената в зависимост от предоставената мощност на обекта. От скоро го пишат по средата на фактурата.

# 521
Аз нямам достъп до фактурата, но разбрах, че новата цена без никакви добавки и компенсации е около 36 ст.
Обикновено консумацията ми е около 1000 кВ, компенсацията за предишните месеци беше 11 ст на кВ.
Мен ме интересуваха добавките, за да си направя груба сметка,

Основното ни отопление е на пелети, само в една стая има подов климатик Дайкин, който не се спира през зимата.
От кой град си? Ние сме от Бургас. Вчера нашите платили тока (те също са на промишлен) и бил на 54 стотинки, компенсация нямало, казали им, че с другата фактура ще имат. Аз силно се надявам при нас да не е толкова цената, нашата фактура излиза на 12-ти.

# 522
  • София
От София съм.

# 523
  • Пловдив
В сайта на EVN са тези цени

Всъщност,цената на свободния пазар по фактура не я смятам правилно,защото от сумата трябва да извадя 10 лв(толкова ми начисляват такса мощност за 15 kW) и тогава да разделя на киловатите.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 09:16 от nelina_london

# 524
На Чез цените са същите-0.24 дневна и 0.12 нощна, крайни с ддс. Отдавна нощната не е 0.07лв.

Общи условия

Активация на акаунт