Професионални серии за коса 133

• 49 438
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Привет дами!Сега откривам темата, за съжаление.Като ви чета колко сте запознати с различните продукти за коса, чак ме е срам.Моята косичка е тънка, рядка, с две думи не я харесвам, но това е положението.След всяко измиване, трябва нещо да я правя-четки, сешоари, преса в корените, лак.
Боядисвам я всеки месец при фризьор с BES, много бяла коса имам просто.Измивам я, срам ме е да кажа направо,/с Шаума за боядисана коса/, после маска, каквато имам и отскоро, преди да суша слагам кристали на BES.
Явно е време да вложа малко по-голяма сума в продуктите си за коса.
Ей за тази тънка и никаква коса става въпрос:pensive:

За по-вече обем мога ли да разчитам на L´ORÉAL PROFESSIONNEL SÉRIE EXPERT VOLUMETRY.
https://www.parfimo.bg/l-oreal-professionnel-serie-expert-volume … -za-jeni-1500-ml/
И за тази маска нещо да кажете L´ORÉAL PROFESSIONNEL SÉRIE EXPERT VITAMINO COLOR A-OX.
https://www.parfimo.bg/l-oreal-professionnel-serie-expert-vitami … a-za-jeni-500-ml/

Макар да не си ползвала професионални продукти, косата ти има много блясък, не знам от боята ли е или от продуктите, които ползваш в момента... Внимавай да не я матираш с неподходящи за твоята коса професионални серии за коса. Понякога тези серии идват тежки и се получава обратния ефект. Лореал, които си показала са хубави продукти, шампоана за обем надали ще ти докара видим такъв, но е лек и приятен за ползване. Ако косата ти има склонност да се заплита, този шампоан може да влоши нещата, защото е леко протеинов. Но маската ще оправи нещата след него. Тя е за боядисана коса, много приятна и нежна маска,  която аз използвам и ми харесва. Моята коса също е тънка и боядисана, но с бързоомазняващ се и чувствителен скалп.... Лореал не ми създават проблеми на скалпа, за разлика от други марки...

# 421
  • Popovo
Благодаря, за бързите отговори дами.Ще изпробвам Loreal Professionnel.

# 422
Аз харесвам и олиото, и серума на Ланза. На моята коса не се проявява никой от описаните от теб ефекти. Чак ми стана странно като четох коментара ти, лунна пътека. Явно наистина коси разни и разнообразни Simple Smile

# 423
  • Някъде там
Специално за серума Нийм плант имах големи очаквания, заради него купих серията Strength. Дават го с анти-ейдж ефект, с УВ-защита, за блясък и други екстри, но на практика нищо такова не се получава. Пробвах на влажна коса, пробвах на суха като завършек след сешоар и не и не...  Матова и хвърчаща коса, нито омекотява, нито заглажда, нито оформя, не разбираш протеиново ли е или хидратиращо, никакво не е...Smile
И при мен така се получава от него.Може би косата ми не го харесва в момента .
Преди не харесвах маската Епроуваж,сега си я взех със серума и косата ми е страхотна с нея.Три поредни миенета и съм все с нея.Ефекта е винаги страхотен .
Реших да си взема олиото на Маракеш.

# 424
  • София
Здравейте, за изрусена коса, боядисвана/посивявана и по дължините почти всеки месец, коя маска на Керастас е по-добра: Терапист или Архитект?
Ползвам цялата серия за руса коса на Керастас и е невероятна,за руса коса е страхотна серия.

Шампоанът матира ли добре?
Придава страхотна светлина на русата коса,ползвам тази цялата серия https://www.notino.bg/kerastase/blond-absolu-blond-absolu-podarc … i-kosa-s-kichuri/ .Редувам често със серията за руса коса -L’Oréal Professionnel Serie Expert Blondifier и двете серии са страхотни за руса коса,особено серума на Керастас и продукта за блясък на Лореал -не съм постигала по-блестящо руса коса,а съм ползвала всички висок клас козметики за коса.Ако държиш на супер мат ,последно това си взех и прави точно това https://www.facebook.com/watch/?v=502708000330399 .Сериите на Лореал и Керастас са повече грижа и блясък за руса коса специално,но аз много ги харесвам и ползвам откакто са на пазара.

# 425
  • Пловдив
Lunna pateka, а на теб кое олио най-много ти харесва? Питам, защото на мен повечето ми действат, както ти си описала и все не мога да намеря, такова което да не ми променя косата след изсушаване.
Имам на Макадамия, Мороканойл, Oleo relax, Wella luxe oil, на Орайт с роза. Може би само на Орайт ми допада. Всички останали са с прекрасен аромат, но ако съм изправила косата и сложа олио накрая, веднага се прецаква правото, крайчетата се обръщат. А моята коса е чуплива и твърда по принцип и ми коства много, за да я изправя, че иначе е абсолютно безформена.

# 426
Олиото на Lanza, а и всички видове олио, според мен  -трябва да се слагат на мокра коса, а за финиш, особено след изправена коса - абсурд, естествено че ще се прецака изправеното.
За мен Lanza Healing Nourish Stimulating е откритието ми за борба с косопада.
Точно 2 месеца след приключване на дълго лечение със силни венозни антибиотиции започна много силен косопад, в продължение на още два месеца изпробвах всички възможни серуми и ампули, съдържащи аминексил, стемоксидин и други
Доволна съм от Kerastase specifique stimuliste, което  също е с аминексил, но има и витамини, и аргинин. То сякаш е с по-бавно действие.
Най-голямото ми разочарование, а и от него направо ме е страх,  е серумът на Cellagen, което е за жени, защото получих силна алергична реакция - зачервяване, сърбеж и силно парене по части от тялото. Дори при отмиването му при следващото миене - пак ми пареше на ръцете - може би трябваше да го направя с ръкавици.
Може би само на Давинес още нищо не съм пробвала.

# 427
И аз не харесвам Ланза олиото.И на мокра и на суха коса го пробвах,но не .
На суха коса ,след изправяне с преса ,става твърда и хвърчаща,ужасна,но не мислех ,че е от него в началото защото бях включила много нови продукти.
От всички финиши ,които съм пробвала ,не са толкова много(о'райт с роза,макадамиа,олиосета,еликсир ултим ,чи коприната,ланза) най-съм доволна от елискир ултим на керастаз и коприната на чи.
Някой по назад писа за галерия дали пращат в провинцията,аз си получих поръчката от намаленията.
Редактирам
Относно финишите на суха коса Росита аз нямам проблем с никой друг освен Ланза.
Размених половината количество,оставила съм си другата половина да и дам шанс след време .

# 428
Олиото на Lanza, а и всички видове олио, според мен  -трябва да се слагат на мокра коса, а за финиш, особено след изправена коса - абсурд, естествено че ще се прецака изправеното.
С това и аз съм съгласна на 100%! Този тип продукт има основна цел да запечата влагата в косата и логично да го прави с мократа коса. На суха коса при мен олиата някак изсъхват с филм по косъма и изпръхва.

# 429
  • Пловдив
Аз години наред ги слагах на мокра коса, но тогава беше още по-зле - супер разхвърчана коса и някак слепнала. А не съм слагала големи количества. Затова реших, че не го правя правилно и започнах на суха. Но и това не е вариант при мен явно.

# 430
  • Пловдив
Момичета, четох от Вас много добри отзиви за O-way. Ще съм Ви благодарна за отзиви за този продукт:
https://www.oway.it/en/products/styling/styling-finish/sea-salt-spray/
Hug

# 431
Аз пък не мога да си представя да сложа олио на влажна коса, пробвала съм хиляди пъти с различни видове и ефекта е ужасен. И да суша след това със сешоар и да я оставя да изсъхне сама - ефекта е силен фриз и ужасна коса. Говорих с фризоьрки кога се нанася олио и те твърдят винаги след изсушаване като завършек и за блясък, така и ме правят в салоните. Финиш на влажна коса е само под формата на спрей или крем, също термозащитата. Но не и олио особено такова със силикони...
Няма как да сушиш олио върху косата си, а не дай се боже да минаваш отгоре с преса или маша (направо ще си изпържиш косата)...Grinning
Има много марки олио, които нанесени на суха коса вършат чудеса. На моята изтощена от боядисване руса коса няма как да го забележа видимо, но на гъстата тъмна коса на дъщеря ми се вижда ефекта. Значи суша със сешоар до пълно изсъхване, после слагам на ръката си 1-2 помпи олио и намачквам дължините. Косата се оформя гладка, мека и блестяща, тъмната коса става огледална направо. Със двете олиота на Ланза и нейната коса става груба, матова и на клечки... Какво по-голямо доказателство за мен от това?!? Хубаво олио което никога не ме е предавало и което има ефект, независимо с какво мия косата преди това - Олео релакс и жълтото олио на Керастаз, био-аргановото олио на Лакме, Луксозното олио на Вела и  reflection oil на Вела, Мароканойл, Rose hip seed O'right...
Коприната на Чи е средна хубост, малко по-протеинова ми идва от горните... С Макадамия нещо не се спогодих, но го ползвах преди време, трябва пак да го тествам скоро...Grinning

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 12:47 от lunna pateka

# 432
Естествено, че няма как да се сложи олио и после да минеш с преса или маша, едва ли на някого това не е ясно, но аз говоря, че след преса да сложиш олио е малко безсмислено - това в никой фризьорски салон не го правят, сигурна съм.
Казвам, че аз нанасям олиото на влажна коса или го слагам вечерта,  преди измиването.

# 433
  • Пловдив
Ясно, значи и твоята коса е подобна на моята. Правилно съм започнала да го слагам на суха. Аз също смятам, че на влажна коса не е правилно, а и както казах по-нагоре - това се е доказало през годините ,че не работи при мен. Ще си изразходвам наличните запаси, но едва ли ще купя отново олио. Най-добре ми действат кремообразните финиши, но пусто любопитство накупих няколко олиа. Но се радвам, че пробвах доста, сега вече съм убедена, че това не е правилния продукт за моята коса.

# 434
Олио на влажна къпана коса може само ако не слагаш никакви други продукти след него и оставиш да съхне косата сама. На мен след изправяне с преса или навиване също с преса, фризьорка ми е минавала с малко олио косата (много малко по нейните ръце).
Някои момичета от предните теми са споделяли, че не понасят и не използват олио за коса... Всеки сам решава дали му разваля прическата и желания ефект или не - олиото не е задължителен елемент... Много по-важни са другите стъпки преди това...Hug

Общи условия

Активация на акаунт