Обсъждане на имотни обяви-15

• 44 383
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
Е, то ако имаше и асансьор, щеше да е направо топ имот и с двойна цена. Говорим за имот с компромиси, а те са нещо субективно - един не може без асансьор, аз пък не мога да живея на партер или нисък етаж, имам фобия направо.
Аз съм живяла на квартира на последен етаж в стара сграда в центъра и усещането беше страхотно. Никога не ни е пречело, че няма асансьор, даже не сме се и замисляли, като го наемахме. А на покрива беше оформена малка тераса, противно на тенденциите за усвояване и остъкляване на всяка възможна педя, което е напълно възможно и тук да се реализира. Добре обзаведените имоти в тази част на София са много оборотни като airbnb или обикновен наем.
Качването зависи от възрастта и здравословното състояние, обсъждали сме го вече. Един изкълчен глезен и ще разбереш разликата Simple Smile Да не се налага, де, но се случва на всеки, и млад, и стар.
Естествено, че е така, квадратура и местоположение са основни неща, но в случая се позабавлявах с откровената цигания. То не е яркочервено, то не са стълби към леглото и ваната... Римската колона в средата на стаята и златните пердета обаче са ми любими Grinning

GG_BG, съгласна съм за Air bnb и центъра, обаче в София са станали прекалено много и избор огромен. Мое мнение, тази ниша отдавна е препълнена.

Дори не разгледах вътре, за мен тази мансарда, за да стане годна за обитаване, иска повече пари, отколкото й искат в момента, и пак ще си остане компромисна заради етажа. А ако имаше гледка, щяха да я снимат, предполагам, след като не са, най-вероятно няма.  И не разбрах как покривът е хем с плоча, хем с гредоред - чисто конструктивно ми се губи как е възможно това. Сградата или е с плоча, или не е, не съм чула за сграда с половин плоча. Не знам кога е правен покривът, но от снимките ми се струва, че във всяка стая има теч. За мен вариант е да се свали целия покрив, да се вдигнат стрехите и да се покрие отново. Но това изисква строително разрешение  и много пари и нерви за собственика.

И моите наблюдения са същите, а и както казаха назад, до 5-ти етаж с куфарите няма да е голям фън, тоест, това ще се отрази на цената, за да има изобщо желаещи.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 12:00 от Анонимен

# 106
GG_BG, съгласна съм за Air bnb и центъра, обаче в София са станали прекалено много и избор огромен. Мое мнение, тази ниша отдавна е препълнена.

Изглежда така, защото наемодателите са с нереални представи за това, което предлагат. Всеки собственик, който не може да вземе желаната цена или не иска да продава имота, го е пуснал като airbnb.
Говоря от позицията на наемател. Тази година няколко пъти търсих в airbnb в района около Витошка и Графа и се оказа, че апартаментите, които отговарят на изискванията ни са буквално няколко и почти непрекъснато са заети. Не можеш да искаш цена, колкото на хотел със закуска, защото при еднакви цени хотелите имат много преимущества. От друга страна, колкото и да е евтино или луксозно, не бих наела апартамент около Халите или Лъвов мост, камо ли в някакъв квартал, пък бил той и Лозенец или където и да е, ако трябва да се ползва градски транспорт. Периметърът на интерес от наемателите е съвсем ограничен. Мога още много да напиша, но не е по темата.

# 107
Имам идея от airbnb в центъра до посолствата на Каравелов, ремонтиран и обзаведен, така че и аз мога да напиша много още  Simple Smile Но наистина не е по темата. А мансардата на 5 етаж без асансьор за еър бнб трудно става, да не говорим колко пари трябва да хвърлиш по нея, за да стане годна за обитаване.
Колкото до кварталите, например ап. до Марая се води в Лозенец, ама е на 2 мин от Графа или Евлоги Wink Или ап. на Витошка в Иван Вазов, на 5 мин от НДК. Или ап. в Яворов до Военна академия. Все квартали.

# 108
Прави ми впечатление, че масово непълноценни имоти се излагат за продан: "преквалифицирани" тавани, малки с усвоени тераси и пр., 70 кв.м., представени за тристайни по 120 кв.м. и пр. Явно пълноценни тухлени имоти над 100 кв..м. реални с надземен гараж по-рядко излизат на пазара.

# 109
Прави ми впечатление, че масово непълноценни имоти се излагат за продан: "преквалифицирани" тавани, малки с усвоени тераси и пр., 70 кв.м., представени за тристайни по 120 кв.м. и пр. Явно пълноценни тухлени имоти над 100 кв..м. реални с надземен гараж по-рядко излизат на пазара.
И аз така мисля.

# 110
Или не стигат до сайтовете, или не се застояват...

# 111
Тя нали Томева търсеше такъв за клиенти и сподели същото. Не знам докъде я докараха с търсенето, ако чете, може да пише какво е към момента положението.

# 112
Имам идея от airbnb в центъра до посолствата на Каравелов, ремонтиран и обзаведен, така че и аз мога да напиша много още  Simple Smile Но наистина не е по темата. А мансардата на 5 етаж без асансьор за еър бнб трудно става, да не говорим колко пари трябва да хвърлиш по нея, за да стане годна за обитаване.
Колкото до кварталите, например ап. до Марая се води в Лозенец, ама е на 2 мин от Графа или Евлоги Wink Или ап. на Витошка в Иван Вазов, на 5 мин от НДК. Или ап. в Яворов до Военна академия. Все квартали.

Не мога да разбера за какво спориш  с мен. Казах за мансардата, че би ставала, ако беше по-евтина. И споделих субективните си изисквания при избор на airbnb. Не ми е проблем етажа, защото airbnb наемам за не повече от 1-3 дни и не ходя с много куфари. Не ща и някъде на 5 минути от НДК или до Военна академия, като мога да си взема в уличките между Витоша и Графа и да имам в непосредствена близост 10 кафета, 5 ресторанта и 2 закусвални.
Обаче на собствениците им е точно такова мисленето - ама такъв хубав район, на 5 минути от това, на 10 от онова - и после що не им вървели наемите. Като не съм на хотел, искам сутрин да не ми се налага да трамбовам, докато намеря някое приятно кафе, както и вечер да не издирвам къде да вечерям.

# 113

Ходих точно на 5 огледа този уикенд, като 2 от тях се съгласих да видя само заради доброто състояние (не искам да правя основен ремонт, поне на първо време) и преглътнах по-малката квадратура. Едното беше тухла, но към 75 кв., чудесен наистина, но с безумна (за мен) цена и гараж, който не влизаше в нея. Второто беше "уж" тристаен ЕПК, не си спомням кв. м. вече, но беше двустаен с преквалифицирана и преградена на спалня кухня Grinning 

Та не по-рядко, направо невъзможно да се намери имот, който не е компромисен в момента. Ние се спряхме на ЕПК, но истински тристаен, с таван и мазе Simple Smile

# 114
Grinning О, честито значи! И да случите на готини съседи.

# 115
Grinning О, честито значи! И да случите на готини съседи.

Надявам се Simple Smile И дано всичко по сделката е наред, де. Доста бързо се случиха нещата, но нямам нерви да ходя на повече огледи, а оферти гледам в последните 3 месеца, та имам добра представа каква мъка е пазара.

# 116
  • София, Bulgaria
Тя нали Томева търсеше такъв за клиенти и сподели същото. Не знам докъде я докараха с търсенето, ако чете, може да пише какво е към момента положението.
До никъде.... нищо свястно няма, дори до огледи не стигаме.... А наличието на гараж, въобще не ние е изискване. Попаднахме на интересни предложения, но с кв. под 90 кв.м., което за тях не е опция.
С тези клиенти търсим вече 5 ти месец/ ако не греша/ , а с други с бюджет 260 000 евро вече 10 месеца. С тях доста апартамента сме гледали и гледаме почти всяка седмица, но нищо не им харесва. Да уточня, гледаме само с акт 16.

# 117
Чудя се тук или в другата тема да питам. Питането ми е повече към купуващите, а и към tomeva може би. Покрай случващото се с този вирус, прави ли ви впечатление реално да има отлив от купувачи в София? Всички около мен, които търсят да купят, започнаха да изчакват да видят какво ще се случи в бъдеще, ще има ли криза, ще ни засегне ли тя и съответно, ще има ли корекция на цените надолу. Търсещите, които познавам,  спряха да ходят толкова активно по огледи, особено след случаите в Европа. Какво е поведението в момента на тези, които търсят за покупка без кредити според Вас? Дали моите впечатления са по-скоро изключения и нищо не се е променило реално.

# 118
Скрит текст:

Не мога да разбера за какво спориш  с мен. Казах за мансардата, че би ставала, ако беше по-евтина. И споделих субективните си изисквания при избор на airbnb. Не ми е проблем етажа, защото airbnb наемам за не повече от 1-3 дни и не ходя с много куфари. Не ща и някъде на 5 минути от НДК или до Военна академия, като мога да си взема в уличките между Витоша и Графа и да имам в непосредствена близост 10 кафета, 5 ресторанта и 2 закусвални.
Обаче на собствениците им е точно такова мисленето - ама такъв хубав район, на 5 минути от това, на 10 от онова - и после що не им вървели наемите. Като не съм на хотел, искам сутрин да не ми се налага да трамбовам, докато намеря някое приятно кафе, както и вечер да не издирвам къде да вечерям.
Не споря Simple Smile Приемам, че от Каравелов или от Марая ще трамбоваш до ресторанти, кафенета и каквото си искаш друго Laughing Мога да ти изброя  до колко ресторанта и кафенета ще стигнеш от Каравелов в диапазон от 5 минути (от там на Графа си за 5 минути и на пешеходната Витошка също за 5 минути, ама в обратната посока) и това би могло да ти помогне, ако наистина търсиш еърбнб и са все заети, ама щом казваш, че не става, не става Simple Smile
Иначе за мен лично еърбнб на което и да е място не си струва разправията с всякакви нискобюджетни туристи, които търсят в София най-вече евтино пресипване с евтин алкохол.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 16:01 от Анонимен

# 119
Според мен нищо не се е променило реално заради вируса;
Поне докато не обявят,че го има и в България... след това също смятам,че няма да се промени;
Аз също разглеждам обяви в последните 3 месеца и няма качествени нови оферти, поне спрямо това,което аз търся;

Общи условия

Активация на акаунт