Обсъждане на имотни обяви-15

• 43 855
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Вижте си ги на живо, аз обява без чертеж на разположението не коментирам. Иначе и двата не са ми по вкуса, но вие сте си вие.

# 661
Привет, този във Витоша Палас е с реална квадратура по-малко от обявените и втората спалня е малка. Ако това не ви пречи, иначе е на чудесно място - точно до спирката на Павлово, в локалното на Борис.

Другият седи от 6+ месеца поне, аз също му се чудех, но не отидох да го видя. Стаите са доста малки, а и етажът ме отказа.

Този първият е обявен всичко в кв.м. с общи части, пък в описанието е обяснено как са разпределени. Малка спалня не ме притеснява, напротив 😁 Другият и аз го гледам, че отдавна се продава...

# 662
Вижте си ги на живо, аз обява без чертеж на разположението не коментирам. Иначе и двата не са ми по вкуса, но вие сте си вие.

Благодаря, да - определено ще ги видя на живо 🙂 По-скоро ме интересуваше, ако и някоя от вас има мнение относно плюсове/минуси на затворения комплекс. А иначе като местоположение е супер, да.

# 663
  • София
Казвате, че чакате бебе. Помислете си добре това стълбище в мезонета дали искате да си го причинявате ежедневно с бебето на ръце, а после и с едно прохождащо хлапе.

Не мога да дам мнение за конкретния затворен комплекс, но аз лично виждам плюсове в живота в хубав затворен комплекс с достатъчно зелени площи и площадки за семейство с малко дете. Като все пак трябва добре да си направите сметките за годишните такси поддръжка.

# 664
Казвате, че чакате бебе. Помислете си добре това стълбище в мезонета дали искате да си го причинявате ежедневно с бебето на ръце, а после и с едно прохождащо хлапе.
За това не се бях замисляла... 🤷🏻♀🤦🏻♀

# 665
Благодаря, да - определено ще ги видя на живо 🙂 По-скоро ме интересуваше, ако и някоя от вас има мнение относно плюсове/минуси на затворения комплекс. А иначе като местоположение е супер, да.

Специално този комплекс не е някъде из поляните на Манастирски, което за мен е добре. Живяла съм точно до него и харесвам района (ние се спряхме на жилище в близост). Вижте обаче какви са таксите и какво включват. По мои спомени за тристаен там се плащаше нещо от порядъка на 80-90 лв. месечно.

# 666
Точно заради това, че е мезонет, веднага го зачеркнах (как се носят прахосмукачки, дрехи и чаршафи за пране нагоре надолу, и колко загубена площ има ... Таман щях да кажа, че второто е по-добре, когато видях, че на кота нула. И така за мен и двата не стават даже и без да съм видяла разположението. И много неща в обзавеждането не ме кефят, ще има не само да ремонтирате, ами и да къртите и извозвате...

# 667
Да допълня за затворения комплекс - съдейки само по снимките, съседите си гледат един друг в прозорците, а от външния периметър на сградите няма кой знае колко зелено до оградата, да не кажа, че е направо символично. Кота 0 означава да сте нон-стоп с пердета, иначе всеки минаващ/млада майка с дете ще ви гледа в апартамента. А пък апартамент до детска площадка не бих си причинила - нямам нищо против децата и това да си играят, но шумът ще е постоянен. Ако гледат прозорците към другата сграда, тогава ще е тъмно, за което говорят и пуснатите щори ли бяха, пердета ли и включените лампи по снимките. Всяка групичка живущи, спряла се да си полафи около апартамента ви, ще е като забиване на гвоздеи в мозъка в един момент.

За мезонета - още едно мнение против, щом ще имате малко дете. Спалните са малки, според мен, вижте леглата под прозорците. Ще си сложите ли вече проходилото дете под прозорец, който може да отвори. Да, знам, че има заключващи се дръжки на прозорци - купих и сложих. Но си е занимавка - за всяко едно проветряване да отключваш и после да заключваш. И да криеш ключа някъде си. И да се притесняваш дали последния път заключи или не, защото се превръща в условен рефлекс и нямаш спомен направил ли си го или не.

# 668
  • София
Повтарям другите, но да го кажа, нито партер бих взел, нито апартамент със скосове и капандури, нито пък мезонет с вътрешни стълбища.
Обзавеждането и то не впечатлява, да се изкажа по-меко.
Районите нищо не ми говорят, но аз не съм от София, нищо че 5-6 години съм живял и живея там, така че нищо не мога да кажа.
Първи и последен етаж не е за малко дете. Не че и за големи стават. То аз живея на последен, де, но нямам никакъв скос, строителят е сложил 1 метър изолация отгоре, аз отделно съм си сложил 2 нива окачени тавани с изолация.
Учудвам се, че кооперацията е 2008ма. По начина на строителство, плочките и тн, ми изглежда като кооперация от 90те.

# 669
Живяла съм в мезонет слава богу за кратко. Не си е работа това непрекъснато разкарване по стълбите. За всяко нещо надолу-нагоре като линейка. За малките деца вече са го споменали. Ако имате и второ докато пораснат двете, че сами да слизат по стълбите самостоятелно бая ще се озорите.

# 670
  • София
Много са компромисни и двата апартамента, не съм сигурна дали стълби или партер е по-малко гадно.
Да се местиш с бебе е трудно, но пък кофти имотът винаги ще е такъв...

# 671
Стълбите не са кой знае какво!!! Слагаш вратичка от ИКЕА за 80 лв, и всичко е точно. 2 броя, по една за всеки край. и за съвсем кратко време, децата се научават. Знаете ли колко са ловки и по-умело стъпват от връстниците си? Ние също имаме стълби, тъй като живеем в къща на 2 етажа. И брат ми живее в мезонет.
Неудобно е докато да малки, защото детските спални са на горния етаж. Но след като преминат възрастта 4-5 години, е много по-удобно всеки да си има самостоятелността. То, с малки деца, навсякъде е трудно.

# 672
  • София
Стълбите не са кой знае какво!!! Слагаш вратичка от ИКЕА за 80 лв, и всичко е точно. 2 броя, по една за всеки край. и за съвсем кратко време, децата се научават. Знаете ли колко са ловки и по-умело стъпват от връстниците си? Ние също имаме стълби, тъй като живеем в къща на 2 етажа. И брат ми живее в мезонет.
Неудобно е докато да малки, защото детските спални са на горния етаж. Но след като преминат възрастта 4-5 години, е много по-удобно всеки да си има самостоятелността. То, с малки деца, навсякъде е трудно.
Аз обичам да съставям списъци, с точки, които ми харесват/не харесват.
Сигурно сте забелязали.
Точка номер 1 за стълби и мезонет, са ми 3те загубени квадрата от 1я етаж, и 3те загубени квадрата от 2я етаж.
Оттам нататък отоплението, времето на "пътуване" нагоре-надолу. Риск, детето да падне, пък и не само то и тн. Ремонт на стълбите.
Та 6те загубени квадрата чиста площ, може да отидат 7-10% от общата.
Това автоматично ти оскъпява покупната цена с толкова, а и всички данъци и ремонти след това.
Та ако едно такова жилище е 1200, първата ми работа е да го умножа с 1.1 и да стане по 1300 квадрата.

# 673
За мезонета съм съгласна с вас, но партер в затворен комплекс не е точно същото като партер по принцип. А и комплексът не е малък, може изобщо прозорците и терасата да не са ти разположени до пътечки и площадки. (Да, това се вижда от снимките, но бог знае какво е снимал собственика точно, може да е поискал цялостно да покаже как изглежда комплекса и че има площадка вътре.) Пак стигаме до там, че трябва на място да видят и преценят.

Обзавеждането няма как да е на всеки по вкуса. По мое мнение и двата се нуждаят от ремонт. Въпрос е вече доколко им е спешен този ремонт и колко им е ок сегашното състояние.

# 674
За мен мезонет има смисъл само ако е милионерски апартамент, в който се търси гледка за всички помещения (към морето примерно). И има и място, и вътрешен асансьор (обикновеният спира и на двата етажа и е личен). Тогава е удобно горе да са спални и лични помещения, а долу да е купонджийската част, като гледка има и за гостите (да се фукаш), и за спалните ( да се кефиш). Но да ми правят 120 или 150 квадрата мезонет с една тясна стълбичка си е на гол тумбак чифте пищови.

Общи условия

Активация на акаунт