Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 66

• 55 509
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Бях ви изпуснала и сега се връшам да чета цялата предишна тема. Междувременно да питам за идеи и конкретен опит:
Искам да поръчам принт/постер , който да сложа в рамка като картина или канвас (как се казва последното на български не знам, сори! ).  Искам нещо по-абстрактно,  без градски или други пейзажи. Подобно на това, но този сайт не доставя до бг: https://www.juniqe.com/bloom-1218-premium-poster-portrait-403760 … 580.1582214320969
Моля за идеи и/или конкретни места/сайтове!

Като картина или канвас пък какво е?
Правя асоциация принт върху канава (вид плат), но не зная това ли имаш предвид, това е материалът, върху който се принтира.
Иначе desenio например
тук също

# 121
  • Варна
; ) канвас  (canvas ) е на английски канава. Като описват маслените картини и пишат Oil on canvas

https://www.artprintshop.eu/%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82+%D0%B … 0%B0%D0%B2%D0%B0/

https://www.printcenter.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0

Има и много други като се пише в търсачката "печат върху канава"

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 18:31 от BVAR

# 122
КанавА си е думата, точно платно за рисуване.
Едно време, ама много-много отдавна, го наричаха канаваЦА Laughing

# 123
Здравейте, страхотна тема! Надявам се да ми помогнете с идеи. Тоалетната в апартамента, в който живея не е много хубава. Бих казала, че направо си е ужасна. Пода е мозайка от най-старите, а стените са в малки много светло сини плочки. За съжаление в момента нямам нито достатъчно средства за основен ремонт, нито времето. Искам да сменя цвета на плочките, бях чула за фолио за плочки но те са фигурални и прозрачни. Поне в магазина, в който гледах бяха такива, имате ли предложения? За мозайката хайде мога да сложа килим...но плочките

Ако темата не е подходяща може ли да ме насочите към друга..
Не търсете тези решения  с покриване/боядисване  на плочки. Излишно ще похарчите пари, и пак няма да ви харесва.
Една тоалетна изисква много малко средства и много малко време - някъде 1 ден.  Може да оставите горните 30 см стени и тавана  с латекс. Мозайката може да се покрие с теракот, вместо с килим. За по-евтино  купете някои по-стари модели нови плочки, първо качество обаче. За такива малки количества плочки, може да се намери добра цена. Старата тоалетна чиния може да се монтира върху новия под, пък след време да се смени.
Майсторите обикновено взимат на кв.м. каквато е цената на плочките. Да кажем, че облицовката на стените е към 5-10 кв.м., подът -2 кв.м.
И накрая, не за подценяване, ще мирише на хубаво и чисто.

# 124
  • Варна
Благодаря за линковете за картина! Търсех не толкова къде да ми напечатат/принтират, а сайт в който сте видели интересни рисунки. В българските повечето са залези, палми, Айфеловата кула итн.  А аз търся нещо различно и линковете на Дорис ще ми свършат работа. Иска ми се да знам точно какво търся, но нямам дизайнерски усет и ми е необходимо първо да огледам и обмисля. Затова не съм решила дали искам печат на картина върху хартия, която да сложа в рамка с паспарту или принт върху канава, без рамка. Това е, което не успях да обясня в предния пост.
П.п. От Испания имам такива - прилича на акварел, но всъщност е печат върху хартия. И с рамка стои чудесно.

# 125
  • Canada
Ако потърсиш в Гугъл Reproduction art prints ще ти излязат най-различни сайтове. Лично на мен повече ми харесва картина в рамка, отколкото само платно. Въпрос на лични предпочитания.

# 126
  • Варна
Благодаря за линковете за картина! Търсех не толкова къде да ми напечатат/принтират, а сайт в който сте видели интересни рисунки. В българските повечето са залези, палми, Айфеловата кула итн.  А аз търся нещо различно и линковете на Дорис ще ми свършат работа. Иска ми се да знам точно какво търся, но нямам дизайнерски усет и ми е необходимо първо да огледам и обмисля. Затова не съм решила дали искам печат на картина върху хартия, която да сложа в рамка с паспарту или принт върху канава, без рамка. Това е, което не успях да обясня в предния пост.
П.п. От Испания имам такива - прилича на акварел, но всъщност е печат върху хартия. И с рамка стои чудесно.
В Десенио има всичко Simple Smile
Аз бих заложила на постер хартиен в рамка, периодично може да се сменят, има много хубави.

# 127
Момичета, имам нужда от помощ. Трябва да избера пердета за спалнята. Едно тънко, ефирно, представям си го в бяло и едно плътно, сверлоизолиращо. Каква двойна релса или корниз бихте ми препоръчали? Приоритетно ми е да е лесно движението по релсата, да е поносимо шумно и да не са много скъпи Grinning
Харевсвах много металните хромирани пръчки, но решихме пердетата да са от тавана, защото и без това не е много високо. Вариант ми е класическата бяла ПВЦ двойна релса с бленда отпред, но ми се иска да чуя и други варианти, преди да купя нея.
Също така да питам, как се смята ширината, с колко по- широка от прозореца завеса да търся?

# 128
Момичета, имам нужда от помощ. Трябва да избера пердета за спалнята. Едно тънко, ефирно, представям си го в бяло и едно плътно, сверлоизолиращо. Каква двойна релса или корниз бихте ми препоръчали? Приоритетно ми е да е лесно движението по релсата, да е поносимо шумно и да не са много скъпи Grinning
Харевсвах много металните хромирани пръчки, но решихме пердетата да са от тавана, защото и без това не е много високо. Вариант ми е класическата бяла ПВЦ двойна релса с бленда отпред, но ми се иска да чуя и други варианти, преди да купя нея.
Също така да питам, как се смята ширината, с колко по- широка от прозореца завеса да търся?
Обикновено се смята тънкото перде за набиране ширината х 2, а плътното х 1.5. Аз съм в спалнята със стандартен пвц, движението е лесно само когато Кукички те са хубави. Тези се движат идеално :

Тези с 300 зора, ужасни са :

Да допълня ширината е до където искаш да стига, ако е до края на стаята оставяш по няколко сантиметра от двете страни да може да се сваля, ако не около 20 - 30 см от двете страни след прозореца.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 17:03 от AnMary

# 129
Здраейтее
Ние сме към привършване и откриване. ,скоквам набързо да ви покажа как стана кафето. Утре ще снимам и детския кът.

# 130
Момичета, от Диалог ми отговориха на запитването. За 5 м2 кухня искат над 8000 лв за  романтичния стил в сайта им - пратих им схемата. Цената не включва уреди, гръб и плот. Отделно за органайзери и аксесоари.  Ще се гръмна ! Какви са тези цени ?! Някой знае ли цените в Мартинели също ли са космически ? Имат оферта за 30% отстъпка от кухните.

# 131
  • Варна
Мегле, изглежда много хубаво! Да ви е на късмет!
Пусни още снимки : )

# 132
В Десенио има всичко Simple Smile
Аз бих заложила на постер хартиен в рамка, периодично може да се сменят, има много хубави.
Десенио е сбъдната мечта, благодаря, че проделихте! Нещо не се ориентирам в сайта обаче. Само готови принтове ли могат да се закупят? Има ли начин да купиш само файл за печат?

# 133
meggle94, чудесно е станало! Определено е по-добро решение от първия вариант. Спокойни, неутрални цветове, които не те стряскат като влезеш. Вече одобряваме, можете да откривате! Само не каза къде е, ако минаваме - да пием по едно кафе.

KittyCatty, нали в Икеа беше скъпо? Сега като видиш и Мартинели, Икеата ще ти се стори още по-евтина. Кухнята, която си харесала в Диалог, е от най-скъпия материал - естествен масив най-висок клас. Сега провери цена за същата конфигурация, но по-евтин материал и ще разбереш защо ти писахме тук няколко страници за материалите.

# 134
  • Canada
Мегле, страхотно е станало! Поздравления! Simple Smile

КитиКат, направи си проучване, обикаляй по шоуруми преди да се гърмиш. Ако искаш нещо супер евтино си проектирайте сами кухнята, направете си разкрой и дайте в някой цех да ви нарежат плоскостите и да ви ги кантират.

Общи условия

Активация на акаунт