С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 116
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Облачно с кюфтета - свекърва edition...тези свекърви мъже имат ли си, или и те мълчат само мир да има. Един мъж на място такива циркове не би търпял, нито от жена, нито от майка.

# 241
  • София
Ами позволява го, защото ТЯ му е втълпила, че това е нещо нормално.
 Не го правете мили свекърви, за доброто на детето ви не го правете.
И майка ми се опитваше да втълпява подобни идеи на мен и на брат ми, но не успя.
На мъжът ти така му е по-лесно.

# 242
Пак мъжът ангелче, а свекървата чудовище.
Не го оправдавай, той позволява това отношение, всъщност не го позволява, а го иска и го търси. Според него ТИ не си нормална, че не го разбираш.
Проблемът е с мъжа ти, не с майка му. Вие двамата сте семейство и е хубаво двамата да разрешите тези проблеми.

# 243
Абе стига сте им търсили извинения на тия мъже. Че и все свекървата е виновна.
Той глава на раменете си няма...
Ако до вчера е внушавала свекървата, почвай от днес ти, щом е толкова лесно.

# 244
  • при късмета
 Не го правете мили свекърви, за доброто на детето ви не го правете.
А на теб какво са ти втълпили вашите? Че си длъжна да се съобразяваш с мъжа ти за всичко? Защото това правиш. Оправдавайки го и изкарвайки виновна само свекървата, не си правиш добра услуга. Докато не разбереш, че не тя е проблема, той проблема не само ще стои, но и по-лошо ще става. И защото не ти го налага свекървата, а мъжа ти, а ти не реагираш адекватно, че да си спестиш проблеми.
Каквото и да са втълпили на едно дете, то с порастването и виждайки други модели, само за себе си преценява дали сляпо ще следва това, което са му втълпили или има алтернатива. Когато намери партньор с когото прави планове за семейство, то не би трябвало да се ръководи от вижданията на майка си, а от тези на партньора си, за да прецени може или не да създаде семейство с него. И е хубаво това да се случи ПРЕДИ, а не след създаването на това семейство. И за двата пола се отнася.
А вие и деца вече имате и сте прескочили няколко етапа на мислене. Няма как да поправиш нещо, като си е било криво изначало. И ако не асимилираш кой е истинския виновник, проблем със свекървата винаги ще имаш. Ако не е идването ще е друго, защото първоизточника на проблемите няма да е помръднал и на милиметър

# 245
Всяка жена, която признае, че проблемът е в мъжа й, се изправя пред въпроса за собствената си отговорност - защо го е избрала такъв, защо се е оженила за него, защо е родила деца от него, защо продължава да го търпи такъв, щом не й харесва.

Затова e по-лесно да бъде обвинена майка му, а той да бъде изкаран агънце.

# 246
Мисля си за нахалната свекърва и имам следното предложение. Ако тя цъфва приблизително 8 часа сутринта всяка събота без покана и предупреждение, снаха й да праща мъжа си у свека в 7 часа за мекички. Тя да си се мотае и отмаря на спокойствие, а той да си похапва от мамините вкусотии. След няколко такива посещения, може и на него да му писне.

Често идват родителите ни вкъщи - винаги е с предварителна уговорка или обаждане по телефона. На никой от тях не му е хрумвало да ни отваря хладилника и да разглежда съдържанието му. Навремето, в чужбина, се запознахме с едни българи. Скоро след това ги поканихме на гости. Жената, на първото си посещение у нас, отвори хладилника, за да се обслужи. Втерщих се тогава и още съм втрещена. Никога не би ми дошло на ум да отварям чийто и да е хладилник.

# 247
  • Blondeville
То проблемът е, че според мъжа проблем няма. Докато той вижда всичко това за нормално, нещата няма как да се променят. От гледна точка на свекървата, всичко е ок, нейното дете си я чака с кеф и тя сама няма да спре с изненадващите ежеседмични визити, да не е будала Grinning Докато синът ѝ не се усети, че е хубаво да си прекарва малкото свободно време наистина свободно и спокойно, промяна няма да има. Ами уикендът е за излизане, мързелуване, спокойствие, игри с децата, че даже и за секс!!! Stuck Out Tongue Winking Eye Човек винаги може да се вижда редовно с майка си, ама не е лошо тези телефони да се ползват по предназначение, и да се зачитат чуждите планове все пак.

# 248
Всяка свекърва досажда до там, докъдето й позволи синът й.
Та, в 99% от семействата, не са виновни свекървите....   Smiley

# 249
Виж, аз съм далеч от мисълта да я оправдавам. Намирам я за нетактична безживотница минимум. Но сигурна съм, че и сама разбираш, че има хора, които не са като пластилин в ръцете на мама и в техните глави не е така лесно да се втълпяват разни неща, т.е. хора със самостоятелен характер, мозък в главата и собствено мнение.

# 250
  • София
Наскоро усетих ужасна миризма на крака в стаята на децата. Изолирах източника - едни маратонки. Изпрах ги мнооого добре с най-ароматния препарат. Изпраха се идеално! Даже дадох и на мъжа ми да помирише изпраните маратонки. Grinning Вчера детето беше навън цял ден с нови обувки. Днес беше на гости на свека и познайте. Събува се и замириса на същата гадна смрад, която мислех, че съм прогонила! Обадих и се и я ПОМОЛИХ да изпере техните детски домашни пантофи, защото смърдят ужасно. Пък тя като се обиди, пък като почна да ми опонира, че си внушавам, че аз не съм ги изпрала добре, че не е от тях проблема... Та ме пита как точно съм ги прала с надеждата да открие слабо място в разказа ми... Не можа да ме обори и накрая хвърли вината на мъжа си... Едва ли не той обувал обувките на детето ... Grinning И ме пита на ръка ли да ги изпере или в пералня?! Аз и казах, ако иска да ми ги даде на мен да ги изпера, ако иска да ги изхвърли, аз ще и занеса нови пантофи! Ей как съм можела така да и говоря все едно тя не можела да ги изпере и все едно е с 2 леви ръце... Joy Ей така от тъпотия за какви неща се разправяме... Можеше просто да каже, да ще ги изпера, или ще ги изхвърля, пък аз ще и дам нови пантофи... Но не, трябва да е по трудния начин! Grinning

# 251
А на колко години е детето? Като навлизат в пубертета, стават смрадливи като скунксове.

# 252
  • София
На 6.

# 253
Боже, за какви простотии си тровят живота хората.

# 254
А на колко години е детето? Като навлизат в пубертета, стават смрадливи като скунксове.
Joy
Аз реших, че е на 16 и обува чехлите на свекъра или свекървата, които смърдят, та снахата е толкова гневна Rolling Eyes
И колко често ходи там това дете, че чак домашните му чехли смърдят и му осмърдяват опраните маратонки?

Съвет от мен, вместо да се караш със свекървата, купи му на детето други обувки, сегашните явно не стават.
Ако ли пък си толкова убедена, че причината е в чехлите там, просто му купи нови чехли за у баба.

Общи условия

Активация на акаунт