Как да забравя за изневярата му?

• 5 317
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
  • волно калдъръмче
Скрит текст:
И да се влюби, ще си седи на гъза, защото му почват проблемите с ерекцията.

# 46
А, не бих разчитала на това. Хората и на 60+ се срещат с други хора, не си сядат никъде.

# 47
Няма да забравите изневяра. Но е наивно да твърдението, че се обичате и др. е виновна. Все пак той е мъж, не заблуден, домашен любимец. Смутиха ме думите му ,че обича другата и иска да живее с нея. После изведнъж се осъзнава и остава любящ в семеъството. Не бих живяла с подобен мъж. "Победили" сте в тази авантюра, но ако се появи нова муза ? Може да се влюби отново, като пубер . Убеждавам, се че годините не гарантират осъзнати деъствия и мъдрост.Успех!

Това се покрива изцяло с моето мнение. Нещо не му е чист косъма, ти го усещаш и се мъчиш да се убедиш колко много се обичате. И на мен ми направи впечатление как според теб "оная" едва ли не пистолет му е опряла в главата да спи с нея, а той невинен като агънце.

Според мен тя го е наритала и затова той се е върнал в семейството. Дала си е сметка явно, че нещата загрубяват и е решила, че не иска да задълбочава отношенията си с него. Т.е. секс отвреме-навреме - да, пране на чорапи и гащи - не. Затова той е при теб с подвита опашка, а ти място не можеш да си намериш от три години да предъвкваш историята. Аз не бих живяла с този човек.

# 48
Много ясно, че оная си е поиграла и го е изпъдила. Кой си въобразява друго?!

# 49
Когато пуснах темата си дадох сметка, че ще получа мнения в двете крайности. Но не съм очаквала, че ще има толкова язвителни изказвания. Все пак аз искам да забравя. И мнения относно това дали го е изпъдила, дали си е подвил опашката, дали му шарят или са му шарили очите ми прозвучаха наистина язвително. Не заради самите думи, а заради това, че никъде не съм дала повод да се мисли това и тук се получиха свободни съчинения. Но пък в крайна сметка и те ми дават различен поглед.
На някои, които смятат, че след 50 годишна възраст и 30 години брак е странно да си говорим, че все още се обичаме, ще кажа, че не съм съгласна. Не съм съгласна и с това, че той не е изпанал в заблуда. Нека всеки си даде сметка сам на себе си, не му ли се е случвало да мисли, че е влюбен, а да се окаже, че се е лъгал.
Аз искам да забравя, не да си разваля семейство, да го "ритна", да се разведа или други подобни. Ние сме били щастливи през всичките години и аз му вярвам, че съжалява.
Е, това е от мен.

# 50
Щом толкова много искаш да простиш и да имаш семейство с този мъж, би трябвало да можеш да го направиш. Желанието е достатъчно силен мотиватор. Който иска, може, и обратното.

Тук наистина много потребители проецират собствените си истории върху чуждите. Но крайното решение за твоя живот си е в крайна сметка... твое.

Ти си знаеш най-добре  как точно се чувстваш - колко си обидена, колко си готова да простиш, забравиш и т.н.
Когато вземеш решение за себе си, в крайна сметка ти и твоите емоции са важни.

Писането във форумите много помага (на мен определено ми), но не означава да се бяга от отговорност. Хората споделят мнението си и своята гледна точка и това е ценно, но в края на краищата животът  е твой и ти си преценяваш.

# 51
Изневярата е станала през 2017г, сега сме 2020г и ти все още го мислиш!? Уау!
Колко излишна енергия и чувства губят някои хора...

# 52
Е никой не може да даде рецепта как друг да забрави нещо. Според мен забравяне няма, просто ако човек е вътрешно убеден, че двамата са си ОК, спира да се тормози, ако не е - продължава да рови...

Аз точно в такава ситуация не съм била, защото не сме продължавали заедно. Но от подобни като  на авторката терзания е дошъл израза: ""Счупеното не може да се залепи" В смисъл, да - може да има пак хубави отношения, но те никога няма да бъдат така безгрижни и необременени от никакви съмнения, каквито са били преди този случай.

(За мен прошката и оставането със същия човек са също толкова достоен избор, колкото и раздялата, ама не да се ядеш отвътре, а наистина да си си доволен от избора )

# 53
Мозъкът е устроен да се концентрира върху опасности и неприятни неща, а също и да ги помни в детайли и за дълго. Гарантира оцеляването.

Ако пещернякът блееше по птички и цветенца, щеше да е изяден, стъпкан и отдавна да е изчезнал.

# 54
  • София
Надя, изказванията не са язвителни, а събрани от живия живот.

Мненията за развитието на връзката ИМ са следствие на споделеното от Вас. Че с Вас е искал раздяла, че нея е обичал, че Вие сте плакали и умолявали....
Ако любовницата го искаше, Вие нямаше да го имате сега. Ясно?

Като искаш да забравиш, дълбаеш и заравяш, не развяваш в БГ мама. Ясно?

# 55
Когато пуснах темата си дадох сметка, че ще получа мнения в двете крайности. Но не съм очаквала, че ще има толкова язвителни изказвания.
Надя вие от кога следите форума, много са малко темите в които да няма такива неща. Това е нормално за който и да е форум с подобна тематика. В тая тема нивото даже е доста благоприлично, но във други авторите доста са съжалявали, че са споделяли своите истории.

На скоро се запознах с една жена, точно същата история като твоята, но в обратният ред, тя се е била влюбила в друг, след което са се развели с мъжа и, но след една година са събрали отново и са се преоткрили и сега години след това са много щастливи. Имали са дете, което също навярно е било фактор да се съберат и аз изрично я питах за това и какво им е връзката в момента, но те наистина се обичат и не са само заради детето заедно.

Този случай със Алекс и Даниел Петканов щях да го дам за пример, но за мен това си беше PR постановка, въпреки това има такива истински случаи, хората да си простят и да живеят щастливо след това. Напълно те разбирам и как остава едно чувство като заседнала буца в душата, но има начини как да се премахне това неприятно усещане.

# 56
^^Да, но ето това изказване Е язвително. Не си й никаква, че да й пишеш "Ясно" или "Неясно"!

Можеш да си несъгласна с нея, с маниера й, със стила й на живот. Можеш да не одобряваш решението й, или дори искрено да мислиш, че мъжът е щял да бъде с любовницата, ако последната не го е "наритала". Това може и да е така, наистина. А може и да не е.

Но тонът на разговор не бива да е този!

# 57
  • Paris, France
Цитат
Простила съм му, вярвам му, но все го мисля

Нищо не си простила!

Или го разкарай, или се примирявай.

Е, за да е останала с него явно му е простила, но не може да забрави.

Надя, не може да се забрави такова нещо. Не е възможно. С времето болката ще намалее, но няма да изчезне. Времето лекува. Трябва да мине време, да акумулираш нови, приятни усещания и така тежестта на случилото се да намалее.

Израстнала съм сред много мъже. Малко да тези, които са стояли мирно 30г и не са се възползвали от женско внимание навън.

Мъжете не изневеряват, защото не са програмирани за полова вярност, а само да изискват и очакват такава. Не мисля, че мъжът ти е вложил емоционално във връзката с другата жена. Просто е намерил нови, интересни приключения.

Това вероятно не е първата му забежка, а първата, за която си разбрала.

Можеш да опиташ да мислиш за продължението на връзката ви като за ново начало. Да речем, че връзката с колежката ви е разделила и сте се събрали отново, защото се обичате. Започнали сте всичко отначало. Не може да изтриете общото минало, нито изживяното поотделно, но сега сте заживяли отново заедно.

Представи си, че като млада си имала връзка с мъжа си и сте се разделили, защото е заминал в чужбина, в друг град, нещо такова. Всеки от вас си е имал някакъв живот сам, но се срещата и решавате да се съберете. В такъв случай никой не държи сметка на другия за това, което е правил докато стр били разделени. Започвате общ живот и нулирате брояча.

# 58

Мъжете не изневеряват, защото не са програмирани за полова вярност, а само да изискват и очакват такава. Не мисля, че мъжът ти е вложил емоционално във връзката с другата жена. Просто е намерил нови, интересни приключения.
Има истина в това и ако на авторката може да и стане по-леко, само ще добавя, че ако един мъж изневери с някои жена и ако се случи да имат интимност повече от веднъж, дори той да е търсил само сексуално развлечение или да е бил прелъстен, мъжа много лесно може да изпита чувства на влюбване. Отдавна е и научно доказано как се случват на физическо ниво тези чувства, какви са факторите.

Просто искам да знаеш, че това неговото не е било истинска любов към тази му забежка. Не знам при вас колко силно влияе секса, но при мъжете е много силно и много от тях могат да се "влюбят" като хлапаци в някоя жена с която са били интимни и не са имало кой знае какво общуване и опознаване.

# 59
  • София
akoiskash-vqrvai, характеризирай ми постовете като язвителни, но не забравяй, че ти си изтърва нервите с обиди.

Надя, Невена дава хубав съвет, много хубав даже. Нулирай го този период и почнете на чисто.

Общи условия

Активация на акаунт