Работа, CV-та, HR-и, съвети - 71

• 32 443
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
  • София
След години лош опит с агенции, съм ги изключила тотално още във филтъра.
Която ти се обади и се задейства - даваш през нея. Едва ли ще са двете едновременно.

# 166
Освен това агенциите сключват 6 месечни договори, които никога не стават постоянни.

# 167
Освен това агенциите сключват 6 месечни договори, които никога не стават постоянни.

Това е много странно? Защо им е на работодателите да ползват агенции, ако няма да си търсят служител за постоянно? (Имам предвид позициите, които изистват това, все пак.)

# 168
Защото имат квоти за временни служители, ако се наложи, първо тях махат. Така не плащат обезщетения.

# 169
В някои случаи агенцията е работодател, въпреки че работят в еди-коя си компания, и са с по-ниски заплати служителите от колегите им на същата позиция.

# 170
  • Бургас

Това е в случаите, когато работника се води служител на агенцията и тя го отстъпва един вид под наем на фирмата ралотодател.

# 171
Да, агенцията е работодател.
Но заплатите са същите.

# 172
Това се нарича лизинг на персонал и е различно от това агенция да прави набиране, преселекция и подбор за друга фирма, която ѝ е клиент.

# 173
Да, агенцията е работодател.
Но заплатите са същите.

Не, в HP наетите през Адеко бяха с по-ниски заплати

# 174
  • Велико Търново
Аз да попитам.
Става въпрос за обявен конкурс за държавен служител в "Пенсионно осигуряване" на НОИ. В обявата пише, че начинът на провеждане на конкурса е 1. Решаване на тест и 2. Интервю.
Тъй като изискването за образование е минимум бакалавърска степен, но без някакво определено направление, си мисля - какъв ли би могъл да бъде тестът. Моля, ако някой има предположения или пък ако е запознат, да пише.
Заплатата е обявена по следния начин: "Минимален размер на основната заплата, определена за длъжността – 800.00 лв. Конкретният размер на основната заплата се определя съгласно индивидуалния професионален опит на кандидата." От което също нищо не става ясно, де...

# 175
  • София
800 бруто, да знаеш.

# 176
За младши специалист е 800, ако това е най-ниското ниво, за старши, за експерт и пр. се повишава заплатата.

# 177
  • Велико Търново
Принципно, както е обявена минимална ОСНОВНА 800, не би трябвало да означава 800 бруто. Обикновено над основната има някои начисления, та не би трябвало да е бруто, ама...

# 178
Аз не знам да са ги обявявали нето заплатите в ДА. Иначе да, имаш над това клас прослужено време и т.н., но мисля, че си обявяват МОД за съответната длъжност. И да, ако назначат примерно някой, вече работещ в НОИ, "индивидуалният му професионален опит" ще е по-голям от този на някой външен.

# 179
  • София
Конкурс за държавна службица в прованса е за определен, техен човек. Иначе всеки може да се яви за пълнеж, не пречи, но и няма да го предпочетат.

Общи условия

Активация на акаунт