Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 548
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
аз изчезвам за 1 седмица в свищов...

леле , каквяа благородна завист ме гризе, там са му лудите млади години,  когато краката сами ме отведоха в "жълтото" и в "морън ",  beer Drunk smile3546 smile3529 luvbed там ми се полу4и душевния сблъсък и хипито стана юпи, е образно казано.
а моята коса,  и тя е все в ръцете на мал4о, нищо 4е е вързана, все успява да си извади ки4ур за дърпане.

# 136
  • Габрово
Здравейте, мами!
   Ние се прибрахме преди час от разходката. Антония му дръпна един рев - мъчат я зъбките, понаболя я май и стомахчето. И тя като по начало не ми реве сега чак се уплаших. Дадох всичко възможно за облекчаване и сега май се кани да спи, поне в другата стая не се чува нищо  Laughing
   Да се похваля - уж на 28 заминаваме за Китен. Дано да не ни мине котка път. Миналата година пропуснахме с мойте пусти болници. И сега ми е доста притеснено да не се случи нещо друго.
   Зимнина си правя, но напоследък много свивам асортимента. За тая година съм правила кисели краставички, белени домати, сложих тиквички за малката, компот от кайсии. Ще направя и от праскови, за друго ще си помисля. Във фризера слагам печени чушки и разни неща, които са ми хартисвали - имам пакетче череши, пакетче джанки, тиквички. След година, две / да попорасне малката / май ще почна пак да си правя сладка, мармалади и някоя друга глезотийка. Много обичам да се занимавам с такива неща, но надали ще ми остава време - по-обичам да хойкам.
   Хайде, стига толкова. Лека нощ на всички!

# 137
аз изчезвам за 1 седмица в свищов...

леле , каквяа благородна завист ме гризе, там са му лудите млади години,  когато краката сами ме отведоха в "жълтото" и в "морън ",  beer Drunk smile3546 smile3529 luvbed там ми се полу4и душевния сблъсък и хипито стана юпи, е образно казано.
а моята коса,  и тя е все в ръцете на мал4о, нищо 4е е вързана, все успява да си извади ки4ур за дърпане.

eeeeeх! лудо-младо... и аз ходех в "жълтото" и в "морън", ама сега вече и да искам няма как- не съществуват вече.
но пък има много други нови барове, а градът се променя с всеки ден. Няма път ( а често ходим с моя там), в който нещо да не е променено,  я нов магазин, я нов бар, я нов фонтан (това последното не е бъзик; представи си баш на площада цъфнаха един ми ти фонтан... някак не мога да свикна с него, ама както и да е.)
иначе разхождам Емо и Тея на стадиона - супер зеленина, пространство...
кога ще прескоиш и ти в града на Алеко?

Извинете за спама...

# 138
Здравейте мами,
ние снощи бяхме на рожден ден и беше много весело. newsm10
    Честит рожден ден на всички празнуващи бебчета да растат здрави и много весели. newsm59 newsm67
      Майчета моля ви кажете как се справяте когато бебчето отказва всякакви пюрета,освен плодовите.Преди си ядеше зеленчуковите на Ганчев ама вече не ги иска. smile3506Подариха ни витал-център и му направих няколко пъти с него ама пак не ги иска.Моля ви кажете ми какво да правя? Weary
      Пожелавам ви хубав ден.  love001

# 139
Тина, и моята Веселинка започна да се сърди изведнъж на правените пюрета. Слава Богу все още яде с охота фабричните. Аз обаче съм много настоятелна и не се отказавам докато не си го изяде, дори храненето да продължи 30 мин. Тя се мръщи, плюе, но аз я изчаквам и пак лъжичката в устата. Та така...

# 140
тина,големи сте вече.защо не опитате детската кухня?Аз чакам Лъчко да навърши 6м. и от 1.09. (живот и здраве)ще започваме да се храним от кухнята.Да си призная,малко ме е страх,защото сега като му давам попарка,още се дави по малко докато преглъща.Надявам се до септември да свикне с такава храна и да нямаме проблеми с яденето.
Иначе пюрета ядем всякакви,плодови,зеленчукови и месни.харесва ги и яде с удоволствие,та даже и пеем на всяка лъжичка,докато лети към устичката му Joy
Diksi,не са ли малки бебчетата още за 4 кратно хранене?Как издържа през ноща ,не огладнява ли  чак до 8.00 за закуска?Защото ние се храним в 5.00,9.00,13.00,17.00 и в 21.00.Много ми се иска това хранене в 5.00 да отпадне,но незнам как ще стане това.Иначе през ноща се задоволява само с водичка,изпива по 250г.на нощ. newsm12
ами това е,хайде поздрави на всички newsm51

# 141
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 142
Здравейте, мамета! Цяяял ден се разправяме с тоя Нет!  #2gunfire Чак сега успявам да пиша.
Моята бебина хич и не ще да помирише каша или зеленчуково пюре - само като ги види и потреперва от погнуса  hahaha Много е смешна, но на мен вече започва да не ми е весело. Трябва нещичко поне да обича освен плодовите пюренца. Веднъж смесих плодово с малко каша, но явно й стана тежко и го повърна, иначе с кеф го изяде!  Thinking  Днес й давах друга марка каша, но и нея не я иска!
Игси, приятно изкарване, мила!
За детска куфня - няма да й ползвам услугите. За Сузи не съм ходила, а сега за беба като реши нещо да яде то то ще е домашно или купешко /ако изобщо я излъжа някой ден/.
Моля да ме извините за невежеството и разсеяността ми, но не мога да си спомня имаше ли глутен в Овесените ядки?  newsm78 Май не бяха позволени засега. Питам, защото свеки ми е пратила едни кисели на прах, направени от брашно от овесени ядки. Май ще изчакам още за тях  Rolling Eyes
Хубав ден, мили мами и бебковци! Много е жега, та се чудя дали да излизаме  newsm78

# 143
Рибка,тези кисели са пълна отврат.Купих 3 различни,но и трите са много гадни.Няма значение дали са приготвени с вода или мляко,все са си гаднички.А в овесените ядки има глутен.

# 144
Здравейте, мами и бебенца  bouquet

Аз от опит знам, че когато майката е много настоятелна с яденето, то се стига до обратния ефект - отказ, и при това категоричен. Моята щерка така постепенно ми отказа. Първо една храна,, после и друга и така, докато не се стигна до там, че пиеше само мляко. Да ви кажа много е неприятно, чак сега вече, когато е на година и пет месеца яде почти всичко. Та съвета ми не насилвайте нещата, когато детенце не ще да яде просто му вземете храната, също и когато отказва дадена храна, спрете да я предлагате известно време, или я смесвайте с нещо, което детенце обича, като внимавате да не стане някой бъркоч. В тази връзка има една мисъл, която аз много харесвам и този път мисля повече да се съобразявам с нея "не правете на децата си това, което не бихте искали да ви направят на вас" Надявам се да не съм била досадна  bouquet

Рибчице, за овесените ядки и за не си спомням, обаче аз на Криската приготвях много хубави кисели. Сварявах една праскова, слагах две лъжици АМ, и една лъжица царевично нишесте (натурално) директно във водата, в която е вряла прасковата, като преди това я пасира с ножа на миксера, ставаше супер. Ползвах нектарини, защото нямат мъх и не алергизират.

Ние днес дадохме кръв за изследвания, с пишото нещо не се получи с тези готовите пликчета, та утре ще пробвам с чашка.

Хайде лека, че мъжо дава зор за компа   bouquet   bouquet   bouquet

# 145
Здравейте! не съм писала от много време, но да ви кажа ви чета когато мога. Последните две седмици бяха много трудни за мен а и за Елиза. Всяка сутрин когато я водя на детска тя плаче и на мен същто ми става много тежко. През деня не мога да се концентрирам на работата си, вечерта пък се врщъщтам преуморена и се опитвам да си играя с Елиза която е ощте по изморена, според мен от плач в детската ясла.... чакам с нетърпение вече да си почина малко, но май и нервите са ме хванали и не мога да се отпусна, не спя добре и тн.
Та така с нас.
 smile3518
Със захранването, давам плод и половин бурканче от готовите храни,а иначе си продължавам и със съштото количество мляко както и преди.
това е засега от мен, щте видим пак кога щте е следваштото включване.

Рибка, а за храните, бебка не обича ли например картофено пюре? Моя трик е да ям нещто, Елиза започва да ме гледа и тя иска да яде и така яде досега карфиол, боб с ябълки (което е много гадно) и морков  hahaha

# 146
Ммммдаааа, и аз така си мислех за овесените ядки! Благодаря за бързия отговор!   bouquet
А за картофеното пюре - държи го в устата и не иска да го глътне, а като стигне до гърлото и почва да имитира повръщане, та чак човечето отзад го виждам  hahaha  С кашата е същата работа, смених и марката, тя просто не ще да ги глътне. Пробвах различна гъстота, ноооо Не. Няма да я насилвам, че съвсем ще ме намрази. Полекинка, полекинка, пък дано скоро да реши да Глътне. От киселите съм давала на Сузи, но не помня /свеки ме подсети, че е купувала за нея/ как бяха на вкус. Аз не обичам тия бъркочи за деца и не ги опитвам. Освен и беба да е така, но и да е на моя вкус пак не ще да преглътне. Краси, тенкю за дом. кисел, хареса ми предложението и ще пробвам. Все на нещо трябва да поддаде туй дьете  Crazy
Пак ще пиша, ако нета ми е ОК  Twisted Evil

# 147
Добро утро,мамчета!
Искам да ви почерпя виртуално,защото моето момче става днес на 6 месеца.  party023 Wine Glass beer Coffee cookВчера ходихме на консултация и вече сме 8,900 тежки и дълги 69см.Биха му на Чечо и хепатитната ваксина и му заголиха вече до долу пишлето и той много плачка на двете неща.   Sob Дадоха ни направление за изследвания и казаха да почваме с киселите и местните пюрета.Аз смятам до седмица да свикне с местното пюре и да го записвам на кухня. Нашият режим е плаващ,но е горе долу такъв:8-8,30ч мляко210мл,10-10,30ч плодово пюре или плодов сок,12-13,00ч зеленчуково пюре 190гр и някой път за десерт плодов сок,16,30-17,30ч "лека нощ" каша,21,30 мляко 210мл.,а някой път следобяд хапва мляко например 15ч и после в 18ч.
Моят син е много непослушен.Има червеи в дупето,защото не се спира нито за миг.Немога да го оставя без надзор,защото е или паднал или е налапал нещо каквото нетрябва.Нестои нито в кошарата,нито в стола нито никъде иска само да е прав и на ръце.Незнам вече какво да го правя направила съм едни мускули и без кръст останах абе луда работа с две думи да му мисля като проходи...Вече пълви и стои сам седнал в коша,в количката.Искам да му взема проходилка ама педи иска да изчакам до 7 месец и аз незнам какво да правя.Казва да почваме да се изчишкваме на ръка #Crazy ама как ще стане незнам,защото моя син пие страшно много вода и също така нерпекъснато пишонка.Стига толкова,че май се улях с писането.
Лек ден.

# 148
baloniЧестита половин годинка на Чечо!!! Да е жив и здрав и много да радва мама и татко! baloni

Гали, къде по-точно ще сте в Китен? Питам, защото другата седмица мъжа ми е в отпуска и се чудим какво  да правим - ще ни се да отскочим до морето, но още не сме измислили къде Rolling Eyes Пък не е много подходящо да тръгваме без да знаем къде отиваме Rolling Eyesи май ще си останем с чуденето Confused
мама нина - аз съм на друго мнение за киселите Mr. GreenЛично аз ги обожавам Simple Smileпък и на малчо доста му се услаждат - но той яде само тези от кухнята, а те незнайно защо са мнооого вкусни - винаги има различен плод настърган вътре - ябълка, круша, праскова, банан, пъпешче - абе с 2 думи много вкусни ги приготвят и даже някой път се изкушавам за следобедна закуска вместо киселчето да му дам плодово пюренце, пък аз да излапам кремчето Blush
Иначе и ние от доста време вече сме на 4-дневно хранене - то бебчето само си изгради такъв режим, аз не съм му налагала нищо - пък и той върви малко едричък и така е по-добре Mr. GreenПо въпроса дали издържа без да огладнее през нощта - ами да ти кажа издържа, то и аз му се чудя Rolling Eyes Яде в 20.30 - 21.00 и се събужда най-рано в 7.00, а вечер е само на кърма в повечето случаи.

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 12:49 от didun4o

# 149
Честит мини рожден ден на Чечо! Да расте жив и здрав и да ви радва!   nbirthday  Gift

На всички празнуващи бебоци - да са живи и здрави и много щастливи!   bouquet

Ние бяхме при родителите на мъжа ми в провинцията и се върнах цялата нахапана от бълхи и скоро май няма да ставам селянче пак.  Naughty И докато изчета всичко, което сте написали все не мога да се наканя да пиша.
Като чета всички толкова са напреднали със захранването, а ние го караме почти само на мляко. Малкият яде веднъж между храненията 60гр плодово пюре и това е. Няколко дни вече се опитвам да му дам картофено, но само като му усети вкуса и иска да повръща.  Sick Педи каза за този месец да сме заменили едно хранене уж, а аз не мога и една лъжичка да му дам, ама когато, тогава. Да не говорим, че си яде когато си иска и няма никакъв режим. Но в крайна сметка най-важното е да са живи и здрави бебоците.
Вашите бебчовци лапат ли си ръцете? Моят постоянно си ги яде, по възможност и двете наведнъж, а ако успее да докопа някое краче още по-голям кеф. Струва ми се още малък да се опитвам да го отучвам,а биберон не иска. Ако имате някоя добра идейка, споделете.  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 18 авг 2006, 11:05 от magica

Общи условия

Активация на акаунт