Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 538
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
 Хееей, и ние сме тук, но нямам много време да пиша, но за сметка на това чета и малкото, което изписвате Wink.
 Я дайте малко инфо за невежите Embarassed! Може ли да се преварява вода в микровълновата, защото моят син си чеше венците с биберона на шишето и аз го използвам за да му пробутвам вода Mr. Green?

Добре се завърнала настояща Тони, бивша Суийти  Hug

Всеки ден си мечтая вече и ние да зачезваме на няк'ви почивки, че ако продължаваме да чакаме май ще сменим морето със ски Crossing Arms
 Хайде, лека нощ от нас!

# 196
Здравейте и от мен   bouquet
Добре дошла, многоуважаема Тони  Hug
Аз глутена май ви казах как го въведох  - с недоглеждане.Не бях видяла, че на едното от пюретата на Ганчев си пише - Съдържа глутен, и той си го изяде цялото  Confused След като нямаше никаква реакция след няколко дни му дадох още едно с глутен и така вече си яде всякакви пюрета   Peace  Добре, че нямаше никакъв проблем  Praynig А жълтъка мисля да започна да го давам като се върнем от морето   chef
Гали, къде на морето ще почивате? Може да се засечем , и ние тръгваме в неделя  Hug С тази разлика, че детето го оставяме на бабите и дядовците.Цяла една седмица ще бъда без него, но в никакъв случай не мога да си представя какво море ще е с него  Cry
Мими, аз водата си я преварявах в микровълновата печка, но от 3-я месец не преварявам нито вода, нито шишета.Пие изворната на Девин, а шишета и играчки ги мия с гореща вода  Wink

# 197
привет, и аз нямам много време да пиша , защото сме станали "ули4ници ", все сме по улиците с бебо.
ре: микровълновата- в нея може да се прави вси4ко за бебета- с изклю4ение на това да се приготвя месо, да не се топли кърма и ве4е приготвено адапте, защото белтъците коагулират по по-разли4ен на4ин, това по инфо на няколко педиатъра, които са достатъ4но грамотни, за да знаят как действат МВ. забраните за ползване на МВ върху пове4ете бебешки храни са поради опасността от изгаряне, тъй като продуктът се загрява от вътре-навън, а не обратно, както при конвенционалната кулинарна обработка.
ина4е аз я ползвам и за изваряване на вода за бебето, както и за стерилизация, за варене на картофи, моркови, лук и тикви4ки. като цяло за неща, които не изискват висока температурна обработка, МВ развиват около 100 градуса и действието им се базира на раздвижване на водните молекули в продуктите. но 4естно казано не смея да сложа вътре месо , дори за нас-възрастните Simple Smile

аз смятам да преварявам водата пне до края на лятото, то не 4е ве4е санди не е опитал вкуса на килима и какво ли не , но все пак лято е....

# 198
 harmony, като каза, че е опитвал килима се сетих за вчера.Оставила съм Митко на тревата на едно одеало и съм се отплеснала с новия брой на Максим  Embarassed След известно време като си надигам погледа и той изпълзял извън одеалото -  целия на тревата и я скубе и лапа. Общо взето всичко лапа каквото докопа, а най-вече дистанционното. А още зъбче няма...

# 199
Привет майчета,

ние днес дадох ме кръв и урина,а малчо изобщо не плака.Освен това вече си имаме долно зъбче newsm47.Аз също преварявам водата на бебчо в микровълновата.

Приятен ден на всички!!!

# 200
  • Габрово
   Ето ни и нас. Завърнахме се от село и след малко се каним да излизаме. Направихме си страхотно къпане пак, одърпахме кучето / добре, че е кротко /, а и аз си свърших заплануваното.
   И аз отдавна не давам преварена вода, а изворната на Девин. А преди това я преварявах в микровълновата.
   Дикси, ние отиваме към Китен. А вие накъде ще сте? Няма ли да ти липсва малкия? Уф, то не теб не ти е за първи път да го оставяш. Аз не бих могла да изкарам една седмица без Антония, то и един ден не мога, де.
   Тина, честито ви зъбче!
   Изчезвам

# 201
   ние отиваме към Китен. А вие накъде ще сте? Няма ли да ти липсва малкия? Уф, то не теб не ти е за първи път да го оставяш. Аз не бих могла да изкарам една седмица без Антония, то и един ден не мога, де.

Еее, жалко, ние сме на север - в Албена  Sad  Мъчно ще ми е разбира се за него...и още как...Обаче - какво ще стане на морето - ние отиваме с кумувете ни и още едно семейство.Всички са с големи деца.И само аз ще трябва всяка вечер в 19.00 да съм си в стаята за къпане, хранене и спане.Той не може да издържи да не заспи до 20.00ч., а за спане навън в количката аз не съм много навита.И още- мляко,пюрета,каши и т.н....Плаж - само химера.А покрай това и таткото няма да си почине.И така.....Отиваме без него и тъжно ще си плажуваме, спим и гуляйстваме.Може и на дискотека да идем  Mr. Green

# 202
Ехо, здравейте, мамита и бебета!

Пожелавам приятно прекарване на всички плажуващи и почиващи  bouquet

Да ви кажа пък Мони понякога харесва кашата, а друг път не. Днес му дадох пюре на Хип, тиква и картоф, нали уж бебетата го харесват, ама не и Мони, с триста зора изяде половин бурканче от малките Sad Обаче го сложих в столчето за хранене, моето е от тези дървените, които после стават на столче и отделно на масичка, и доста добре му идва и е удобно, дори да изцапа, после се почиства лесно, аз си мислих, че ще пада, но напротив, добре му е Laughing

Вече иска да се къпе все седнал, обаче много шава и аз се притеснявам, че като залита и понякога пада, макар, че го държа Embarassed

Вие как с това пусто спане, Мони преди спеше по 4-ри пъти през деня, а сега мина направо на две спанета и вечер само се разнасяме, че трудно изкарва иначе до 8.30ч, а гледам да не го слагам много рано вечер, че нощем нали не спи хубаво #Crazy

Сега каката като я няма дали да не пробвам няколко вечери да го оставя да по реве, да видим дали ще проработи системата на доктор Спок? Нали се сещате бебетата се събуждали по навик и трябвало да ги оставим сами да се справят със заспиването и ставало за два три дни и после бебето си спяло, а като се събуди си заспиват сами.......... Та така де чудя се newsm78

Вода аз не преварявам, давам вода от кана Брита, мен лично по ме е страх от минералната вода, пък била тя и изворна. Наскоро пак имаше някакви изследвания и бяха доказали, че и кариесите при децата се получават от мин вода. На едната ми приятелка детето е цялото с кариеси, а тя все минерална вода й дава, абе де да знам, страх ме е и това си е Sick

Мони го слагам вече в паяка, прекарва там 10-20мин и му харесва. Вчера нещо се умълча и кога гледам, нашият хванал вратичката на пералнята и яката я облизва Embarassed , а ръчичките му са като паяжинки, всичко залепва по тях, държи ги разперени и какво успее да докопа, дърпа с все сила Joy

Хайде стига ви толкова, утре пак, да не досаждаме много   bouquet   bouquet   bouquet

# 203
Здравейте, мами!
Благородно завиждам на всички, които ще плажуват (ние ходихме юни и вече забравих).

Ние имаме ПЪПКИ. Доки каза, че е алергия и да спра с пюренцата за 1 седмица. Давам калциев глюконат. Миличкият Марти така сладко си хапваше. Пъпките са му предимно по крачетета (не са много, но са червенички  с водичка вътре). Ако някой е имал подобен проблем да напише. Аз мисля, че е от пюрето с тиква на HIPP, но не съм много сигурна.

Лека вечер на всички мамета и бебоци!

# 204
  • Габрово
   Дикси, наистина е жалко, че няма да можем да се видим, но ние поне сме по наблизо, ей го къде е Плевен. Дано да си починеш добре, в което не се съмнявам. Колкото и да ти е мъчно за детенцето така по-добре ще разбереш от почивката. А режима на Антония го нагаждам според моите желания. Понякога се чувствам много кофти - давам и да яде, когато не е огладняла много, будя я / това се случва много често /. Но се утешавам с това, че всичките тия промени в режима и са свързани с разходки, а то детенцето /като майка си/ обича да хайманосва. Спомням си като дете баща ми играеше карти до 1-2 часа през нощта, а аз с него спях по столовете. Явно е наследствено. Чакам Дидунчо да се върне и да каже как е било при тях и как се е представил малкия Дидун  Laughing

# 205
здравйте мами.2 дни нямах нет и ми беше мъчно за вас Wink.И сега докато прочета всичко...абе мами ,кога ви остава толкова време да пишете.Аз успявам едва вечерта,когато Лъчко заспи. WhistlingИначе през деня..работа в къщи и много разходки,та затова не ми остава много време да си пиша с вас. #Crazy
Някоя мама питаше за глутена.Аз на Лъчето отдавна му давам кашите Лека нощ и нямаме проблеми никакви.За водата-аз му давам изворната на Девин,но когато изпие една бутилка от 1,5л. после два дни му давам преварена,защото е хубаво да се сменя,а не да се дава постоянно минерална.Това ми го е казала нашата лекарка.
За жълтъка- започнах да му давам като навърши 4 м.И сега вече яде по половин през ден.Слагам му го в зеленчуковото пюре.Доста прочетох за това и пише , че не трябва да лишаваме детето от жълтъка,защото съдържа много ценни за детския организъм вещества.Затова не се чудете мами... kyllmg
Вчера купихме на Лъчко гърне"Чико".Нямах търпение да го пробвам как ще седи на него.Сутринта го слагам....и се отчаях newsm45.Явно беше още сънен и като ревна, изплаши се горкото.Обаче аз нали сам си настоятелна,на обяд пак го слагам и "ООО Боже.."изпика се в гърнето HugМного се зарадвахме ..та нали  това  чакахме да се случи...Абе казвам ви -радост голяма newsm44
Момичета,искам да ви питам вашите дечица изпотяват ли се много докато спят?Главичката на Лъчко става цялата мокра.И т о се изпотява само там,никъде по телцето.Мисля,че може да е от рахит,защото на консултацията на 5м.лекарката ни увеличи капките "Vigantol" от 2 на 4 капки,защото коста на главичката точно зад ушите му поддавала при натиск,а това предпоставяло за рахит.при вас как е ? newsm78
В петък сме на консултация и ще ви пиша колко сме пораснали.Нямам търпение да разбера.
А утре непременно трябва да намеря време да ви пиша,защото имаме сериозен повод....но за това .....утре.  newsm03
Сега ви пожелавам лека нощ и спокоен сън на малките приятелчета smile3524

# 206
  • София

Честит Рожден ден Дикси!

Много здраве,любов и всичко най-розово ти пожелавам,както и много хубава морска фиеста  да си направите!
   Hug

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 01:23 от elix

# 207
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДИКСИ!!!
  baloni baloni baloni bdbaloni  baloni baloni baloni
ОТ СЪРЦЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ ДА БЪДЕШ ЩАСТЛИВА, УСМИХНАТА И ВЕСЕЛА!
 baloni baloni baloni bdbaloni  baloni baloni baloni
НЕКА КЪСМЕТЪТ И УСПЕХЪТ ТЕ СЪПЪТСТВАТ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА, ЛЮБОВТА ДА ТЕ ОКРИЛЯ, А СБЪДВАНЕТО НА МЕЧТИТЕ ТИ СЕ ПРЕВЪРНЕ В РЕАЛНОСТ!

love001                         love001                                love001

# 208
  • Габрово
newsm59
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДИКСИ!
МНОГО ЗДРАВЕ И ВСИЧКО, АМА ВСИЧКО НАЙ-ХУБАВО ДА ТЕ СЪПЪТСТВА В ЖИВОТА!
ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ!
newsm51 newsm51 newsm51
                                                                                                                                bigdance2

# 209
Дикси честит рожден ден,желая ти много щастие и много радостни мигове с бебчо!!! newsm59  bigdance2  ura
          Днеска взех изследванията на малчо хемоглобина му е нисък 80. WearyПедито иска да му изпише нещо за да се покачи ама аз искам да му направим нови изследвания в друга лаборатория за да съм сигурна.Дано първите изследвания да са грешни. Praynig
           Пожелавам ви много спокоен и пълен с емоции ден.  love001

Общи условия

Активация на акаунт