Професионални серии за коса 134

• 43 485
  • 782
  •   1
Отговори
# 690
  • Стара Загора
Аня, откъде взе серията Pro longer?

# 691
  • Варна
tedibo от тук поръчвам сайта го има в първия пост. Има разбира се и сайтове с по-добри цени,но не всички предлагат травъли.
  https://www.friseurtotal.de/

# 692
maksimka,
от белгийския Notino и от сайта, който по-горе prinzesata е посочила.
От втория взех концентрата и мини размери на маската и термото.

# 693
Ще докладвам за първите си срещи с новата серия Pro Longer на L`oreal. Сдобих се с всичко, без балсама.
За мен това е по-добрата алтернатива на серията Extensioniste. С тази разлика, че шампоанът при мен измива и освежава осезаемо, напомпва косата, издържа с дни и не я омазнява, сплесква, смачква и обезОмява.
Маската е по-силна и ако трябва да се използва една дума, за да опиша какво усещане дава при мен, то е гъвкавост.
И шампоанът, и маската ми напомнят на 98% за Kerastase Cristalliste, а тази серия съм я обичала много. 
Категорично и при двете сравнения с двете споменати серии на Kerastase, техните продукти остават на втора позиция.

Концентратът и кремът с термозащита са превъзходни, те са най-доборото от серията за мен.

По мои тестове и размишления, ако се ползва самостоятелно и/или както аз направих - с балсам на Genesis (и серум Extentioniste) - това е всичко, от което се нуждае и ще получи една дълга коса. Косата изглежда точно така, както трябва да изглежда дългата коса - красива и здрава.

Само да уточня, че ползвам серията в необичайни за косата ми условия - никога в рамките на почти два месеца не съм спирала да плувам и/или да съм на ски, както и да не се боядисвам...
Със сигурност това дава влияние, но за момента намирам серията за отлично изпълнение и подозирам, че това ще е новият хит.

Също така получих и една своя поръчка, към която бях помолила за конкретни мостри. Една от тях беше олиото Bio argan на Lakme, което днес използвах като терапия. Очарователно на първи усет. Много приятна изненада.
Малко ме обърка. Кристалистето е много лека серия, даже не знам хидратираща ли да я кажа. Същевременно сравняваш като по-добра серия Лонгър от Екстенъниста, т. е следва да напомпва и подхранва повече...
Хидратираща или протеинова чувстваш новата на Лореал?

# 694
  • София
Casual новия сайт, за който говориш ще бъде само за Алтерна Хайвер - продуктите от тази линия. Просто са ги отделили. Мисля, че най-вероятно ще направят същото и за Тен или най-малкото може да включат и някой нов продукт в серията, а не само шампоан, балсам, маска и лак. Много се надявам да е така, защото изключително много ги харесвам. Преди да нагазя дълбоко в профи козметиката /имам предвид в разнообразиите й Simple Smile/, което започна в края на 2013г., 2-3 години преди това съм ползвала само Алтерна Тен. Та мнението ми и практиката ми с тази серия е много дългогодишен. Иначе само да каже, че лака е уникален. Меко казано. Фиксира косата напълно, прическата стои както е направена, но косата няма никакво усещане за стилизант, абсолютно никакво. А аромата.... ауууу Шанелче Simple Smile

--------------------

Anner, при проблема, който описваш от съществено значение е термозащитата преди пресата. Такава, която се нанася точно преди използването й. Аз харесвам две - едната е на Алтерна, другата на Секси Хеър, но втората може леко да й утежни, докато тази на Алтерна ще й втвърди леко косата което ще даде плътност. Твърдост имам предвид, а не сухота. Пръска се на кичура преди пресата. Напълно предпазва. Ламинира косата и почти елиминира вредата от пресата.
това е термозащитния спрей  https://www.arlen.bg/product/1646/termozashtiten-sprey-s-hayver- … -spray-125ml.html
За шампоан и маска бих предложила балансирани продукти, които да може да използва последователно. Дисциплин на Керастаз е много подходяща.
безсулфатен шампоан https://www.arlen.bg/product/958/izglazhdasht-shampoan-bez-sulfa … aliste-250ml.html
балсам -  https://www.arlen.bg/product/956/balsam-za-izglazhdane-i-podhran … aliste-200ml.html Препоръчвам балсама, а не маската от серията, защото косата е тънка и нетретирана.

Пуснала съм линкове с продуктите от Арлен, защото имат код FNL10 който намалява с 10% ненамалени продукти. Мисля, че още е активен. Но можете да си ги потърсите и в други онлайн магазини.

----------------------

alethea 
За да расте по-дълга косата е необходимо удължаване на анагенната фаза на косата. Това се постига със подхранване, сериозно и продължително на скалпа и космените фоликули. Има различни ампули и серуми за това - харесваните в темата - вършат чудесна работа. Можете да ползвате Напура Стамиген преди измиване и след измиването на косата ампула Анаген  (първата стимулира израстването на нова коса, а втората удължаване на анаген фазата). През останалото време можете да си изберете ежедневен тоник/серум за коса и да го ползвате всеки ден. Трябва си търпение, не става за 10 дни.
Причината да не расте косата може и да е в това, че се късат крайчетата и оттам дължината заминава. Ако това е така - ви трябват продукти за запечатване на крайчета.
Включете повече протеин в менюто си. Ако не можете - включете допълнително протеин изолат на прах.

------------------------

Slunceto аз също мисля, че в случая най-добре е да вземете подукти на Шоу Бюти, а не друга марка, защото най-добре ще се съчетаят със спрея.

-----------------------
Вилислава Николова под "бебшка коса" предполагам, че визирате лека и мека коса.
За такъв ефект е от значение и това, което слагате след шампоана, не само той. Генезис предполагам сте ползвала шампоана за тънка коса на Генезис, защото моето усещне е различно от шампоана им за плътна коса. По-скоро уплътняващ, напомпващ ефект има от серията. Предполагам от шампоана Денсифик без сулфати ще имате подобно усещане, какот и от Кристалист и Рефрекшън шампоаните на Керастаз.

----------------------

Много ми харесва видеото на Керастаз Генезис. Просто точно като нас - жените. Улучили са този път в десетката.
Вчера измих с шампоан за плътна коса Генезис и след това маската от серията. Ползвах и ампулата.
Ще напиша по-подробно ревю на страницата ми, но искам поне още 2-3 пъти да си измия косата за да имам по-правилно мнение. Освен това сега правих терапията Олаплекс. Ще ви разкажа малко за това, че се получи интересно Simple Smile
Измих с ДПШ на Шу и сложих първата стъпка. Това беше към 6 часа следобяд. Шапка, кърпа, както му е редът. Втората стъпка сложих към 10 вечерта и спах така. На обяд измих с Генезис и сложих маската. Отгоре шапка и кърпа, като мислах да стоя 30 минути само. Но занимахайки се с малката госпожица, после реших да готвя и за да не си омириша косата реших да мия като приключа с всичко. Така стоях с маската сигурно 6-7 часа. Като тръгнах да измивам косата беше вечерта. Заради шапката и кърпата отгоре косата беше доста влажна на 10 см. от корените.  Отмих много добре, но пак косата се усещаше напоена от маска. На влажна коса сложих само термото на Екстеншънист и ампулата на Генезис. За мен е много за веднъж и сложих половината. Аромата на цялата серия е много добър - точно по мой вкус, лек, ефирен, нежен. Ампулата може да се притисне отгоре и да се затвори за следващото използване - така една кутия от 10 ампули може да се ползва 20 пъти, което значително облекчава бюджета. Нанасянето ставе лесно, като се натиска леко дъното на ампулата и така пуска по една капка и лесто става дозирането. Не омазнява по никакъв начин. Спокойно може да се нанася всеки ден без да утежни. Вече трябва да се поизползва малко по-продължително за да дам отзив за противокосопадното му действие.
Не  е хидратираща серия, в смисъл на наличие на много овлажняващи съставки, не се държи и като хидратираща серия. Има един протеин, който е мек и поради това не се държи и като протеинова серия - поне при мен, а в момента косата ми е балансирана, та усещам добре балансираните продукти. Не е и протеинова серия. Заради състава си я определям по-скоро на типично подхранващите косата серии, които съдържат, аминокиселини, серамиди и т.н.
Усещането при моята коса е подобно като след Алтерна Тен и Хроноложист. Определено ми става любимец. Но искам да ползвам малко по-дълго за да имам окончателно мнение.

# 695
Аня, предизвика ми много вниманието с тази серия на Лореал, разгледах я и ми харесва концепцията (и цената в сравнение с Екстеншънист). Моля те като ги ползваш още известно време да споделиш пак наблюдения. Бих скочила веднага да поръчам, но изчерпах бюджета за козметика за Април Smile

# 696
Мъжът ми ме боядиса вкъщи с Вела новия Колестон 1:2 с оксидант 12%. Много ме беше страх, защото това е страшно силна боя, сложих Колорплекс и се получи отлично. Не съв вярвала, че ще изляза като от любимата ми фризьорка и приятелка. Дори тя се шашна от уменията му, защото косата ми е дълга почти до кръста и гъста. Посъветва ни как точно да процедираме и се получи. Страхувах се да не ми не накъса косата, но не виждам. Чакам с нетърпение да си ходя на фризьор, а не да треперя вкъщи дали няма да си изгоря косата.

# 697
Магнолия и аз се надявам с ТЕН серията.
Не зная какво приготвяш като теми за блога си, но мисля че тема за поддръжка на скалпа ще е много полезна. Не съм намирала достатъчно систематизирано по нея, еле пък на български.

Денси какъв цвят се боядисваш с 12% оксидант ?

Споделете моля блоговете/страничките си да чета по време на #stayhome

# 698
12/61 светло пепелно русо с лилаво.

# 699
  • София
А на мен сега ме знам от стрес ли, от смяна на сезони ми пада нещо мн коса. Чудя се за серуча генезис. Други идеи?
При предишен косопад бях ползвала ампулите на l’oreal и лакме но не видях някакъв wow ефект. Дали тези на напура са по-добри?
Вчера ползвах ампулата за стимулиране на фоликулите и се чудя дали може да се дължи на нея

# 700
Ще докладвам за първите си срещи с новата серия Pro Longer на L`oreal. Сдобих се с всичко, без балсама.
За мен това е по-добрата алтернатива на серията Extensioniste. С тази разлика, че шампоанът при мен измива и освежава осезаемо, напомпва косата, издържа с дни и не я омазнява, сплесква, смачква и обезОмява.
Маската е по-силна и ако трябва да се използва една дума, за да опиша какво усещане дава при мен, то е гъвкавост.

И съм и не съм съгласна с теб, Аня.Лореалската серия наистина е доста добра и може да се каже,че е копие на Екстеншънист.Шампоанът е копие и то доста сполучливо,две мнения няма.Аз не мога да ги разгранича,по простата причина,че действат абсолютно еднакво на косата ми.Само дето Лореалския може да диша пушека на Керастаз от към аромат.Маската обаче е много далеч от Екстеншънист,аз бих я сравнила с Денсифик,пресушава и втвърдява косата(ползвана самостоятелно).Аминокиселините според мен имат нужда от хидратираща запечатка,т.е. балсам или финиш,което ме отвежда към термокрема.Много добър крем,но действа също като маската.На нетретирана или прехидратирана коса ще пасне идеално,но няколко последователни ползвания ще изсушат косата.Аз си намерих вариант,като след него слагам крем за къдрици,той омекотява ефекта от Лореалския термокрем.
Моята коса я боядисвам доста често напоследък,а и като се има предвид гадната вода тук,бих казала,че не е от най-здравите
За концентрата сме на едно мнение,уникален продукт.Тествах го и с други серии,ефекта е непоклатим.Ще се заредя с него, докато хитраците не са се усетили да вдигнат цената Grinning

# 701
Може ли линк към този концентрат?

# 702
Аз имам питане за Pro Longer - в официалния сайт пише че големия концентрат (за салонна употреба) се нанася преди миене, а ампулите (домашна грижа) са след шампоана вместо маска. Вие кое сте ползвали и с еднакъв ефект ли са двата концентрата (ако има разлика между тях де)?

# 703
Скрит текст:
Момичета разкошни колекции имате. Особено Агентчето и Айки Ира, направо ме смаяхте Grinning
Качвам и моята скромна колекция. Като видях всичко на едно място обаче, ми стана съвестно колко много неща съм на купила, а не всичко влиза в употреба.
Косата ми е тънка към нормална, но гъста.По природа чуплива към къдрава, но аз предпочитам да я изправям. Не е суха, но е цъфтяща.
Скрит текст:

Отделно имам и доста отливки от размени, които не съм снимала.
Промени в прическата вече направих. Подстригах доста количество коса, за да махна омбрето и да ми се изравни долният пласт Simple Smile
Здрасти. По описанието ти за коса и моята е като, твоята. Само, че, аз пък я, до начупвам😊 Би ли ми препоръчала с кой продук да я изправя и захладня? Благодаря

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 09:40 от bubanka

# 704
Отново много полезен пост, Magnollia!
 🙏 🙏 🙏
Аз използвам преса много често и за жалост нито една термозащита, която се нанася на суха коса преди преса не ми е харесвала! Ще пробвам тази на Алтерна.

Casual новия
Anner, при проблема, който описваш от съществено значение е термозащитата преди пресата. Такава, която се нанася точно преди използването й. Аз харесвам две - едната е на Алтерна, другата на Секси Хеър, но втората може леко да й утежни, докато тази на Алтерна ще й втвърди леко косата което ще даде плътност. Твърдост имам предвид, а не сухота. Пръска се на кичура преди пресата. Напълно предпазва. Ламинира косата и почти елиминира вредата от пресата.
това е термозащитния спрей  https://www.arlen.bg/product/1646/termozashtiten-sprey-s-hayver- … -spray-125ml.html

Общи условия

Активация на акаунт