Паническо разстройство - 42

• 38 212
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Аз почти бях спряла да пия тези дни и снощи си позволих повечко. Просто се сетих че не съм на работа и за пръв път изпитах удоволствие от този факт. Нали все ви рева че съм активен човек 😀 и като се отпуснах. Ми нищо ми няма днес, поспах си до 10. Дали е защото спрях АД. Вече не пия АД. Похвалих ли ви се? Съвсем го спрях. Пия си само лекарствата за кръвно, но и тях съм намалила и като стане трайно топло времето ще ги махна и тях. Ще мина само на алкохол 😂

# 691
Лив, аз също съм така като пийна повече - едно сърцебиене, прескачане, усещам си всеки удар на сърцето... Та всеки път се заричам да не си го причинявам повече. Иначе трудно се спи така:)

# 692
Здравейте на всички ...знам,че не ви се четат дълги постове но които иска да ме подмине ...при мен всичко започна преди две години почти,както си стоях и вечерях (усещах че нямам апетит,ама викам ще се насилвам) и се започна зверско сърцебиене,вдигнах кръвно,стана ми много топло,после пък много студено,почнах да се треса и да ме бият тръпки .. след тва отшумя за малко ..и късно през ноща започнах да повръщам,казах си че съм се натровила с нещо,но не можех да спра да повръщам,пих деган тогава,нищо и половина ...на другия ден целия повръщам,даже примерно да изпия две глътки вода и ги повръщам,отидох в спешното от там ми включиха системи,толкова ми беше лошо,че не исках даже да си отварям устата да говоря ,не се повлия от системите ..в момента в които системата свърши и лекаря ме накара да стана да види как е положението аз повърнах ,той ми включи още една ...след нея пак повърнах .  Прати ме на снимка на корема - нищо ми нямало..доктора ми каза АЗ НЕ ЗНАМ ЗАЩО ПОВРЪЩАШ да не е от нерви ? Тръгнах си ..ноща беше зле ..и се започна едно ходене по лекари кардиолози,имам пет ,шест кардиограми всичко е точно ...след тва си направих ехокардиография и носих холтер много висок пулс имам и го поддържам постоянно,изписаха ми бизогама ..пих го но не аз постоянно си усещам пулса в гърлото най - вече и в главата ..исках да обясня че сърцето ми не ние бързо и силно ..сякаш клати тялото ми колкото и странно да ви звучи ..след тва ходих на ендокринолог,пусках хормоните няколко пъти в различни лаборатории .. ехограф на щитовидната жлеза ..добре съм била ...ходих на гастроентеролог след тва за да видят от какво ми е лошо ..човека ми назначи диета,и някви капки ..но не ..лошо ми е и тва е ..отслабнах с десет кг..защото не мога да ям .. постоянно ми се гади ..ходих по врачки,баячки и кво ли не ..да ми леят куршум,даже ходих при един човек дето цепи езика против  страх два пъти ходих ..нищо ...личната ми вика тва са паник атаки ..аз като чета на всеки паник атаките му са по някво късо време  на мен не спира да ми е зле ..силно треперене на тялото от вътре ..някви налягане усещам..безсъние ..безапетит..стягане в сърцето .. силно главоболие .. вибрации по тялото ..изтръпване на ръцете и краката..не мога да стана от леглото ..нямам сила ..като стана сякаш ми треперят колената ..правих си магнитен резонанс на главата ..имала съм някви лезии но нямам диагноза ..

# 693
Как така от 2 години повръщаш? На фонтан ли повръщаш или само ти се гади? Отиди на невролог да ти разчете ЯМР-то,щом си обиколила всички лекари проблема е неврологичен.

# 694
Не,не повръщам тва беше тогава но гаденето е почти постоянно,няма спиране ..ходила съм и на психиатър но не мисля че на на нервна почва,а просто не могат да открият какво ми е..

# 695
Щом си правила скенер и са открили лезии трябва да ти се постави диагноза,отиди на добър невролог

# 696
По-добре на неврохирург.

# 697
  • София
Аз почти бях спряла да пия тези дни и снощи си позволих повечко. Просто се сетих че не съм на работа и за пръв път изпитах удоволствие от този факт. Нали все ви рева че съм активен човек 😀 и като се отпуснах. Ми нищо ми няма днес, поспах си до 10. Дали е защото спрях АД. Вече не пия АД. Похвалих ли ви се? Съвсем го спрях. Пия си само лекарствата за кръвно, но и тях съм намалила и като стане трайно топло времето ще ги махна и тях. Ще мина само на алкохол 😂
Хах, мисля да не те оставям сама в това ти начинание. Тъкмо и аз мислех към началото на лятото да спирам лекарствата за кръвно и да се отдам на алкохолеца. И без това не ходя на работа. Ех че хубавооооо Hug Пък дано ни се отрази добре. Само скапаните цигари да намаля, то е ясно, че не мога да ги спра.

# 698
Да но аз толкова симптоми имам,че като ида и те се чудят от къде да почнат,и понеже минах много лекари и след тва психиатър и се почна депресия първо ми казаха ,след тва смесено депресивно тревожно разстройство ..после смениха диагнозата .. пих хапчета кви ли не ..и не се оправям

# 699
Miamim , ей такива оптимистични постове искам да виждам. Добре ще ни се отрази, как иначе. Само ми се ще да стана по-постоянна в някакъв вид физически упражнения.

Каролина , хората които сме в тази тема сме наясно в общи линии по какви причини сме на тоя хал. Ти сама би трябвало да можеш да прецениш дали това състояние идва от физически проблем примерно, какъвто търсиш или е свързано с психичното ти състояние. Възможно ли е да си под стрес, натрупан от години, който не осъзнаваш или изпитваш някаква неудовлетвореност, чувстваш се нещастна примерно, непълноценна и организмът ти се съпротивлява срещу това и реагира физически. Или пък да си преживяла нещастие, загуба на близък, раздяла...помисли. Ако всичко в живота ти е пълно и както го искаш, да , търси физически проблем. Ако обаче не е , нормално е да имаш какви ли не притеснителни физически симптоми.

# 700
Миамим, ти пък с едни цигари ли не можеш да се сбориш! Я да бях още близо до теб, как щях да ти досаждам Heart

Аз вече съм почти на нищо, изкючвам секс и алкохол. Мислих да откажа и алкохола, но се видя, че тоз живот без пиене не е хубав!

# 701
Ама, Каролина има лезии в мозъка. Това е физически симптом...моите лезии, например, бяха станали от изтичане на гръбначномозъчна  течност. Менингите се смъкват, вените изкървяват и така нататък. Това се лекува с манипулация. Определено за мен не си за психиатър, а за читав неврохирург, който да види ямр и да събере две и две.

# 702
Не,не повръщам тва беше тогава но гаденето е почти постоянно,няма спиране ..ходила съм и на психиатър но не мисля че на на нервна почва,а просто не могат да открият какво ми е..
Не искам да те спирам от посещенията на доктор консултирай се, но аз повръщам при голям стрес. При втората си бременност повръщах цялата бременност слагаха ми вливания все тая още по-зле ставах. Бях сигурна че е от нерви водата дори повръщах като родих нищо а преди да науча че ми е от нерви и страх всяка вечер като се прибирах в квартирата в София драйфах яко много е неприятно не издържах и се прибрах вкъщи да уча и завърша. Предполагам е нещо подобно виж помисли кога ти става по кое време какво го провокира страх ли те е от нещо в този момент и можеш ли да го махнеш този страх. Ако не е възможно трябва да обмислиш как ще я караш от сега насетне. Чувала съм хора които продължават така, аз лично не успях. Виж къде ти е спокойно като място, жилище работа и стой там докато се успокоиш. Аз всяка сутрин ставам с това състояние лошо ми е но знам че е от настоящите ми страхове и трябва да чакам да отмине и това.

# 703
Според е възможно да е комбинация от неща.щом има лезии в мозъка - това трябва да се види от читав неврохирург или невролог, който паралелно да те консултира с читав психиатър ( такъв, който работи в болница, а няма само частен кабинет).  Аз бях в подобно на твоето състояние, само че, при мен не беше повръщане, а зверско разстройство ... с часове не можех да изляза от тоалетната... Имах ускорен пулс 95-100 в покой... почти година, удължени паник атаки с треперене, гадене и какво ли не.... Но, при мен продължиха няколко месеца и не беше константно състояние, а беше на периоди, като много се изостряше преди цикъл...
Иначе за алкохола .... определено си трябва Simple Smile Ама малко по - умерено ... явно на нас не ни понася, като е по - много..
За сърцебиенето - мен ме дразни доста, но подозирам, че не е толкова от алкохола, колкото от цигарите. Вече реших да не му се връзвам и успявам да заспя и като имам сърцебиене...
Сали, честито! Това е голяма крачка Simple Smile Аз пък успях да спра ( поне за сега де) бетаблокера ... като изключим моментите, в които пия и пуша .... пулса ми е нормален... върти се около 80-85... а вечер при заспиваме си пада до 70 и под 70.... Ама дано се задържа така, на това се надявам Simple Smile
Лошото е, че преди, като бях на бетаблокер сякаш по - малко сърцебиене имах след като пия и пуша.... което беше доста приятно ... след пиене и пушене... пусла пак си мо беше към 80 и си заспивах лесно... Сега ще го изследвам във времето...

# 704
  • София
И аз мисля, че цигарите определено ускоряват пулса. Затова ме дразнят. Хем ми се пуши, хем не ми е добре след това. Тя и кардиоложката ми го каза това, де. Позволила ми е до 6 цигари на ден Joy
Вчера за първи път от много дни изпуших по-малко от кутия. Е, 19 цигари са Joy, ама пак ми е някакво успокоение. По-добре от 25 - 30

Общи условия

Активация на акаунт