Всичко за всички марки гел лакове - 29

• 37 017
  • 816
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте момичета.  Взех си белеща база на Веналиса,  при свалянето ми тръгва горният слой на ноктите,  а два от тях направо паднаха целите при махането Sad Бях сложила Микросел,  както правя при обикновенните бази . Дали това може да е проблема , че за първи път опитах белеща база или пък има някаква специфика на свалянето ? Бях с него около 10 дни и не беше мръднал от никъде . Приятен ден и ви благодаря .

Задължително още един слой над Микросел ти трябва, аз слагам матов топ.

Аз сложих първо Микросел и после базата . Да те би за това да ми отлепи и ноктите,  че е трябвало да сложа директно базата без Микросел? Трябва ли да накисна в топла вода преди да го обеля , че аз директно започнах да дърпам от основата към върха и ноктите тръгнаха с лака Sad

Отлепващи бази, махам само след добро накисване с максимално топла вода, обикновено директно във ваната или в края на душ.
Ако нямаше Микросел, пак щеше да повлече нокът, то си е до нокти, отлепващата база е за здрави нокти, не става за меки и цепещи се.

Първия път в който сложих Алесандро, беше без каре. Свалих си слой нокът с все базата.... изобщо нямаше да опитам отново ако Невена не беше написала за карето.

# 541
  • Paris, France
цветка82, конкретната база на Венализа се маха трудно. Трябва ти още (поне) един слойистински лак. При мене това е матовият топ на Еси. След като ти се бели трудно, а такива оплаквания за конкретната база има много, можеш да сложиш 2 слоя база Венализа. Тогава се махало по-лесно. Другото е реинфорс, но не зная дали ще помогне в случая.

Естествено, че трябва да се потопи и размекне с гореща вода и да се повдига с дървена пръчка от кутикули към свободен край. Сваляла съм и извън ваната без да размеквам, но Борн Прити и с реинфорс отгоре.

Другото е да мажеш с мазнина няколко дена и да полираш. Не всеки път, но първия поне. Мазнината в нокътя не позволява на гела да се скрепи с него.

Имам тази база, но след прочетено за подобни ужасии не мисля да си я причиня и още не съм я отворила. Ползувам Борн Прити в момента. Според прочетено се махала много по-лесно.

# 542
Благодаря Ви момичета Simple Smile Явно така ще си остане ,  ако някой ден събера отново смелост да я сложа , ще пробвам с каре или два слоя обикновен лак и два слоя базата.  Беше ужасяващо да видя как ми отлепя ноктите до най - нежният слой Sad Лек и хубав

# 543
  • Sofia
За мен Веналиса са много вредни и агресивни лакове - с тях направих страшна алергия преди време. Не ги препоръчвам.

# 544
Аз съм подхванала един експеримент ... случайно ... и не знам дали ще го изтърпя Simple Smile Та, лакирах се. На 10-тия ден с нокторезачката - клъц, ноктите и после с пила си ги оформих (не бях ги подкъсявала 2 месеца и ме дразнеха). Вече 5 дни след това няма никъде, никакво обелване, залющване ... просто си растат ... Не знам до кога ще ги изтрая и да видя дали и кога ще започнат да има проблеми ... Иначе са - полиране, БЕЗ спирт или друго обезмасляване,два пласта мат топ на Фломар по целия нокът, Алесандро, два пласта цвят (Окси и Комилфо на различните пръсти), топ ... И не мърдат, бре! И по веднъж на два-три дни се сещам за масло, и си мия без ръкавици, и си чистя, и си режа и готвя ... и са бетон Simple Smile
Аз редовно си скъсявам ноктите, пиля ги още на втората седмица. Бързо растат и ми пречат. И никога не запечатвам свободния край, споделяла съм тук😊И форма съм сменяла...

# 545
Защо е нужно да се запечатва свободния край? Аз съм го приела като нещо задължително, но запечатвам само базата и топа. Цвета не.
Ако знам, че няма да повлияе на трайността няма да запечатвам и топа.

# 546
Аз запечатвам само базата, но не съм критерий за трайност 😉

# 547
  • Варна
База,един слой цвят и топ запечатвам задължително. Мразя да виждам гол нокът отпред. Иначе и аз редовно скъсявам лакирани нокти и ги нося още поне седмица.Рядко нещо се бели въпреки,че ползвам белеща база.

# 548
  • Paris, France
И аз режа и пиля нокти с гел и не се бели, но не харесвам усещането на грапав свободен край. Предпочитам да усещам лъскав, твърд гел. Ноктите ми са порозни.

амини - при Шилак не беше ли задължително запечатването с топ? Когато слагах Шилак на крака забелязах, че се бели като не запечатам, а там е трудно понеже имам доста кожа над нокти и режа до дъно.

Запечатвам с база, реинфорс, ако ползувам, слой цвят и топ. Държи до сваляне, дори като изрежа.

# 549
  • на брега на морето
Аз съм от най- запечатващите май. Запечатвам всеки слой наред. Най- много да пропусна някой пръст при лака, но при база, топ- старателно всичко. Така са ме учили( приятелката ми), така действам. Аз не режа лакирани нокти. 
Ако някъде се е забелило по ръбче- мога да запиля- с хартиената пила. Или ако се е зачупил нокът- мога конкретно на него да му махна лака и да го изрежа. После при 1- ва възможност ( до ден- два) махам лака и на другите нокти и ги подравнявам/ изрязвам. После лакирам пак. Но това са редки случаи. Обикновено 2 седмици си стои и после махам.

# 550
  • Down south
Аз съм от най- запечатващите май. Запечатвам всеки слой наред. Най- много да пропусна някой пръст при лака, но при база, топ- старателно всичко.
+1 по повод запечатването, както всъщност и за останалото, изразено в поста.

# 551
  • Бургас
За мен Веналиса са много вредни и агресивни лакове - с тях направих страшна алергия преди време. Не ги препоръчвам.
Как се отключи тази алергия, какви бяха последствията и най- важното, как се справи, че аз от миналото лято получих алергична реакция и още не мога да се лакирам, нещата ми застоява 😒

# 552
  • София

Някой с мнение за горната пила или с препоръка за друга за непрофесионална употреба, моля! Благодаря предварително!

# 553
Здравейте момичета,

според вас този срок на годност под залепения етикет, срока на производство ли е или нещо друго? Simple Smile
BBE не означава ли "най-добър до"?

# 554
  • Sofia

Някой с мнение за горната пила или с препоръка за друга за непрофесионална употреба, моля! Благодаря предварително!

Има хубави отзиви, само че работи на батерия, което незнам дали е добре. На тази цена ще отиде на митница обаче.

Общи условия

Активация на акаунт