Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Папагали 2

 • 16 732
 • 113
 •   1
Отговори
# 30
 • The QC to be!!!
 • Мнения: 5 345
нашето пиле първото сутрин го прави над тоалетната - държим го и под команда ходи. Под команда ходи и през деня. Може да го стиска дълго време когато е върху мен (но не и когато е върху мм). Случвало се е да дреме цял час в дрехите ми или на рамото ми, или на крака ми и няма да отиде до тоалетната. Като му се доходи много, а е върху мен и не иска да литне сам, писка леко и тогава ставам и го слагам да отиде до тоалетната. Много рядко се е случвало да се изходи докато е на мен, но винаги предупреждава - леки пискания, и съответно ако се отплесна и си правя нещо  (в повечето случаи готвя и той ми е на рамото), омазва дрехите. При мм ходи за 3 неща - че иска да яде, отива и почва да го целува на страни с човка по устата; че му се ходи до тоалетната, и, че иска да го премятат и да си играят. Това са ходенето при мм е наша "вина" - като беше бебе, на всеки 15-20 мин, мм го взимаше от мен (ако е при мен) и го канеше да ходи до тоалетната и след това му се даваше слънчогледова семка, както и гласово му показвахме, че е направил нещо много добро. По едно време той почна да прави номера. След като се е изходил, даваме му семка, изяжда я, и веднага се надува и изхожда едно колко зърно ориз и чака да му се даде пак семка. Не се усетихме и го възнаградихме няколко пъти така. Но след 1 ден такива номера, разбрахме, че той ни тренира нас, а не ние него. Сменихме тактиката и готово. Та, по принцип не могат да стискат, но ако искат, могат. Случвало се е вечер когато седя и гледам нещо или чета, той да взеле в дрехите ми и да се поще вътре по час и повече, да подремва, мотка се и се върти вътре и няма ходене до тоалетната. Но сложа ли го да отиде и му дам командата, веднага почти ходи. Рядко трябва да повтаряме по няколко пъти, макс 3 пъти като кажем командата и го е снесъл. Даже и на вън когато е с нагръдник, пак по команда може да ходи до тоалетната. Не го тормозим излишно, но гледаме на 20-ина минути да го подканяме ако сме навън или се е заплеснал и седи на мм на рамото. Едно време сам си ходеше на една стойка и знаеше само там да ходи. Но се преместихме и стойката я няма вече и това обърка малко ходенето - къде и кога. Предния също беше научен да ходи основно на 2 месета - на мивката и в клетката и той си летеш повече на мивката и там ходеше. Е, случваше се да маркира вратите или някой и друг стол, но рядко, като се има в предвид колко пъти на ден ходят и, че и двамата в клетката само ходят нощем да спят или през деня когато не сме в къщи. Макар, че този и когато не сме в нас вече не седи в клетката и маркирва само на 2 места - мивката или около един буркан на прозореца - седи на тези 2 места само докато ни няма и само там каркирва.

# 31
 • Мнения: X
Моите двамата стискат без проблем. Единия даже през нощта не ходи на тоалетна в клетката, само навън, съответно сутрин пуска една огромна мина и то не веднага, първо идва да ми легне на възглавницата и да поспи още час-два, и тогава. С този навик си дойде от развъдника.
През деня ако получат позив, отиват си на местата, определени за това. Не съм ги учила, сами се научиха, но е факт, че им се карах, ако тръгнеха да акат безразборно. Сега, ако видя, че някой тръгне да се изаква и кажа - не, спират и стискат, докато не ги отнеса на съответното мястото или сами не отидат. Примерно над кошчето за боклук.
Също така могат да спят с часове на мен и през това време не ходят на тоалетна.
Та стискат си, къде ще ходят.

# 32
 • Мнения: 393
Моите корели съм успявала само да ги науча да не акат върху мен, но не и кога. А иначе клетката от миналата страница ми се вижда по-скоро с размер за пътуване и пренасяне за толкова голяма птичка. Аз лично бих купила поне два пъти по-голяма.

# 33
 • Мнения: 1 159
Хора, не става и не става,днес пак отворих на вълнистите да си полетят,пак излезе само едното (женското), понеже бях вън,за да ги оставя на спокойствие ,като се прибрах ми стана лошо,от блъскане в стени и прозорци от зоната около носът му течеше кръв,имаше следи съответно ,където се е блъскало ,направо се беше потрошило Sob

# 34
 • The QC to be!!!
 • Мнения: 5 345
по голяма клетка и не ги пускайте щом така се нараняват

# 35
 • Sofia
 • Мнения: 6 768
Имам проблем с рязането на ноктите на моето Жако.Направо е мъка,хапе,крещи все едно крак ще му режа, не нокът.Давайте идеи как да го прилъжа да се дава доброволно.Жакото е на 2,4год. и все по-голяма мъка става с ноктите. Респективно аз по-рядко гледам да го тормозя и после като стане нетърпимо бодящ мъката почва наново Joy

# 36
 • The QC to be!!!
 • Мнения: 5 345
Имам проблем с рязането на ноктите на моето Жако.Направо е мъка,хапе,крещи все едно крак ще му режа, не нокът.Давайте идеи как да го прилъжа да се дава доброволно.Жакото е на 2,4год. и все по-голяма мъка става с ноктите. Респективно аз по-рядко гледам да го тормозя и после като стане нетърпимо бодящ мъката почва наново Joy
пилене с пила?

# 37
 • Sofia
 • Мнения: 6 768
Забрави!За 2 години сме успявали 1-2 пъти.Купили сме поне 2-3 различни уж удобни пили за целта.Като я види и почва да хапе, да се дърпа

# 38
 • Мнения: 83
Здравейте и аз да се запиша вече.Имам малък Александър повече от 6 години,който беше дивак от зоомагазин и само да се доближа до него и откачаше.

# 39
 • София
 • Мнения: 8 266
Моите корели съм успявала само да ги науча да не акат върху мен, но не и кога. А иначе клетката от миналата страница ми се вижда по-скоро с размер за пътуване и пренасяне за толкова голяма птичка. Аз лично бих купила поне два пъти по-голяма.
От 59 x 33 x 69 cm ъпгрейдна на 81 x 41 x 64 cm (д*ш*в)... 2 пъти по голяма, трудно Joy направо да му освободя спалнята? Joy, то не, че в момента клетката не я ползва само за сън и част от храненето. Даже и в нея не спи, а във ваничката за къпане, монтирана външно на нея Simple Smile... не, спалнята, апартамента е превзел.
Ако го транспортираме с това, ще трябва ремарке към колата Joy
Транспорта му чанта,
https://www.zooplus.com/shop/birds/bird_cages_and_accessories/tr … and_safety/278216 може 2 бр. като него да поеме, но и тя се ползва за малко колкото да стигне до колата е, пътува извън нея. (много полезена веш)

За разлика от корелата, не му понася пътя - повръща. Независимо дали е в клетката или не.
Категорично обаче не може да го оставим и за ден само, та ще пътува.
 
И вече извън кръга на шегата, пилето е малко по-късичко от корелата и е доста маневрено, по-къси крила и опашка.
С акането има малък напредък, сутрешната бомба е на определено място.
Новият проблем е, че иска да опита всичко, което ядем и не търпи отказ, дебне, за да си вземе каквото е харесал.
Казва си името, но някак се стряска от звука и се кара след това на звука Joy... белите са една през друга Joy

# 40
 • The QC to be!!!
 • Мнения: 5 345
По случайност или не, наш пернатко за пръв път беше ял тази неделя когато го остаихме сам през деня (не в клетка, свободен в хола+кухня/дневна). До сега никога не ядеше докато е сам през деня. Това е рекорд направо!

И друг рекорд постави - гледах един филм който беше 2 часа и половина. Той се чоплеше на мен нон стоп, натискаше се да го масажирам и т.н., но до тоалетната не отиде, нито искаше да го водя - цял рекорд 2.5 часа да не цвъка или мрънка, че му се ходи! Чак като свърши филма го сложих да отиде до тоалетната и веднага, деже без команда го снесе. Значи му се е ходило, но го е стискал. Та явно могат да стискат и то доста когато не спят.

# 41
 • Мнения: 1 159
Здравейте,имаме вълнисти папагали от 2 години...Отварям им да излизат,само женският се възползва от това...Докато свикне хвъркаше мн хаотично,нараняване се като се блъскаше постоянно,сега вече е по-добре положението...Но съм в голяма чужденка,първия път ,в който се случи това,за което ще пиша ми изкара акъла направо...Без да им отварям  клетката,се прибирам и без да очаквам,нашата принцеса излязла сама от клетката и като започна хаотично да хвърчи Dizzy Face ...Моля кажете как успява сама да си отвори(вратата, ако аз някакси не я задържа ,няма шанс сама да стои отворена),отдолу има мрежичка,за да не се разпиляват пера и семки,абе мисля,че е мисия невъзможна просто... Много изобретателни животинки Joy

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 17:55 от believe_

# 42
 • Бургас
 • Мнения: 12 263
Папагалите са умни.Слагайте кламер на вратата.
Аз имах близо седем години два вълнисти папагала,съвсем сами си излизаха.Мъжкият държеше вратичката,женската излизаше,задържаше вратичката,докато излезе и мъжкият.И здравей,свобода!
По същия начин се прибираха.
Вратичката се повдигаше нагоре.
Слагах им просо в една капачка,ако свършеше,най-демонстративно дрънчаха с нея по поръчките на клетката или я изправяха,за да видя,че е празна.

# 43
 • The QC to be!!!
 • Мнения: 5 345
ох, всичките папагали са много умни, вярно, на нас ни се падна мързелив глупчо този път! Незнайно защо, но все още не се е научил как да отваря клетката! Предишния знаеше и слагахме едни метални халки и малки катинарчета (имаше няколко варти клетката му). Този има 3 врати и от горе се отваря, и още не е разбрал как се отваря, което е добре де, но пък показва що за глупчо е! Но той и не седи в клетката много - само нощем когато спи. Миналата седмица го оставихме както винаги на вън, и закъсняхме с прибирането, вече се беше стъмнило като се прибрахме и като отворихме - оооооо чудо на чудесата! Той си влязал в клетката и си легнал на триъгълника играчка. Като беше малък спеше на този триъгълник играчка. После престана и си спи на пръчките. Чак не можахме да повярваме, че сам си е влязъл в клетката и си е легнал да спи в нея като е станало тъмно! И други път ни се е случвало да се приберем по късно по тъмно, но никога не сме го намирали да си е легнал в клетката. Направо чудо ви казвам!

Отплеснах се... исках да пиша, внимавайте какво слагате на вратичките да не се опитат да си заврят главата и да щракне вратичката да ги удари и да не могат да отидати нито на вън, нито на вътре.

# 44
 • Бургас
 • Мнения: 12 263
Ами аз точно затова слагах кламер.Не могат да повдигнат вратичката дотолкова,че да си проврат главата и не могат да махнат кламера.
Първо връзвах вратичката с конец-прегризваха го.Трябва да е нещо малко,но здраво.
Особено женската гризеше с голяма ярост кламера.
А мъжкият...бяхме такава любов,постоянно беше до мен или върху мен.После съм купувала и други папагали,но никой не се привърза толкова.
Веднъж прибрах едно куцо папагалче,попитах в магазина колко струва и ми го подариха.Тогава имах два или три папагала вкъщи.Много добре приеха куцото.То първо можеше да се катери по клетката,но после му изсъхна крачето.Носих го по ветеринари,вдигаха рамене.
Един от другите папагали се привърза много към него и стоеше все долу в клетката и подпираше куцото папагалче да не падне.Така спяха,гушнати.
Откакто се помня гледам папагали,синът като малък кашлеше и ми казаха да махна папагалите.Не мисля,че беше от тях,може пак да направя опит да взема.Обаче сега искам голям папагал.

Общи условия

Активация на акаунт