COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 718
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 055
  • Ispania
За полетите . Днес за пореден път звънях до агенцията ... България Айр си имат полети след 2 април. Дано след новите наредби днес , се вземат в ръце .

# 14 056
12 полета ще кацнат на летище София само днес - каква изолация, какви 5 лева?
добре, де кой толкоз пътува?

Какво значи кой толкоз, като 12 полета са смешна бройка.

# 14 057
И аз мисля, че пикът ще е по Великден. Съдейки по развитието в Италия.
Тогава ще има и роднински/приятелски събирания и съвсем ще се оплеска работата...

Аз пък точно заради това, че по Великден ще има роднински и приятелски сбирки мисля, че пикът ще е около 2 - 3 седмици след Великден. Защото точно по празниците всички дето смятат, че това е просто грип ще се съберат да обменят хубаво вирусите си и 2 - 3 седмици след това ще настане истински кошмар

Абсолютно съм сигурна, че никой няма да смее да се вижда с никой на Великден. Тогава сигурно ще ни е забранено да излизаме, така че не си мислете, че сме толкова лекомислени, ще се стреснем още повече до тогава.
Не смятам, че ще ни е забранено да излизаме . Ще бъде същото като сега откъм мерки, но по-сериозни - 100% не .

На повечето хора семействата им са в други градове/държави, едва ли всички ще хукнат да празнуват .
Нито смятам.  че КПП ще отпаднат или ще ги разпускат така свободно.

# 14 058
  • MI
Нито само Китай и Русия са пратили помощ на Италия, нито руската помощ е безполезна, а пък китайците виждаш ли, не искали да работят с италианска техника. Joy Много държави пратиха помощ, включително САЩ и Германия, Египет, Куба и още доста по-малки. Определено всяка помощ и като хора, и като материали е излишна и не виждам някой да й се мръщи, освен някои вестници от едната или другата страна, но то на тях угодия няма. А че точно Германия в началото направи отвратително впечатление като се наложи ЕС да ги заплашва със санкции заради блокираните маски, спор няма, въпреки че после пратиха след време помощи и те. Само Чехия, която открадна маски, пратени от Китай и Турция, която държа блокирани при тях маски без причина могат да ги надминат като постъпка.

# 14 059
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз искам да видя тези държави, които панически се самоизолират, какво ще правят като им потрябва чужда помощ, каквато ЩЕ им потрябва. Никоя държава няма пълен ресурс да се справи самостоятелно вече. Точно сега трябва солидарност и взаимопомощ, но каквото сам си направиш, друг не може.

На най-засегната Италия в момента помагат само Китай и Русия. Някои дори се опитват да препятсвтат и това. Ако някой си мисли, че при нужда от наша страна някой ще се протече да каже коя точно европейска държава ще ни се притече.
Точно от където най-малко очакваш идва помощ. Нищо, че после като членки на ЕС ще гласуваме против тях.

Май не е баш така

https://euractiv.bg/section/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8 … YLPOPEKAXa-kxyX84

# 14 060
Италия ако днес няма спад, вече ми става съмнителна. Колко дни са затворени и спазват изолация, а броя им расте, и умират прекалено голям брой хора.

Няма нищо съмнително, сега все още умират хора, заразени преди карантината.

# 14 061
  • Варна
Не прочетох последните няколко страници, но не мога да не се възмутя от малоумието на нашите журналисти...
В новините на Нова, цитирам:
"Два от случаите са били толкова тежки, че с постъпването са интубирани"... Нещо подобно да е казал Мутафчийски? Каза "Два от случаите са интубирани", останалото е интерпретация на журналистите.
"Днес са изписани 8 здрави" срещу казаното от щаба "С днешните освободени изписаните стават общо 8".

Не разбирам тези хора с кои уши слушат и кому са нужни подобни новини.

# 14 062
Не знам кой пътува, ама е крайно време това да спре. Как да се изчисти страната от вируса, като постоянно прииждат нови и не спазват карантина. Все едно някой да се прибере вкъщи, да завари наводнение, и вместо да спре най-напред крана, той се втурва да изгребва вода, а кранът го оставя отворен. Ами няма да стане така.

# 14 063

Утре е, по случай Деня на театъра.

# 14 064
  • Пловдив
Сега по новините. Отново затворена болница. Ще пускат само пациенти за диализа. Пациентки дали положителни тестове.То който не е отишъл до болницата, той не е дал положителен тест. Ей така.....случайно.

# 14 065
Италия - 4492 нови: 662 починали

# 14 066
  • София
И в Италия, и в Испания не виждам спад...

6,153 нови, не 4 хил.

# 14 067

Добре де, не могат ли да кажат до Еди коя си дата, който се прибрал, прибрал. Няма до безкрай да го влачим тоя вирус.

# 14 068
За жалост Италия утре ще е задминала Китай и по брой заразени. В момента нямат и 1000 души разлика.

# 14 069
  • София
Италия - 4492 нови: 662 починали
Повече заразени от вчера, но да се надяваме, че са платото. Отново 1000 оздравели днес.

Общи условия

Активация на акаунт