COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 876
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 805
  • Пловдив
http://onovini.eu/2020/03/истинска-история-ще-измрем-ако-не-сме/

Дано да не е вярно. Защото дори и да е измислена история, това е самата истина в момента.

За Турция. Потвърждава се това, което в момента се случва и в България.

https://novini.bg/sviat/balkani/589592
кое от всичко в първия линк?

# 14 806
На брифинга не казаха , че децата са на лекаря , а контактни с лекаря (по спомен той работи в детска рехабилитация).

Напротив. Така казаха и така чух. Ама почвам да се съмнявам някой, като напише друго.
Каза, че деца на 3 и 8г са позитивни и са от семейството на лекаря били на ски и те. Не спомена Пампорово, ама ..това го помним.

# 14 807
  • на пъпа на Златията
Не ви следя много напоследък. Много ми се натовари психиката от този стрес.
Надявам сде всички да сте в добро здраве и в безопасност!

Една интересна публикация на астролога Филип Филипов, на която попаднах вчера. Аз лично го следя от години. Смятам, че е много сериозен и никога не би се изказал неподготвен.
В случая публикацията му не е астрологична, а просто навързва различни проверени от него факти. Иначе в страницата му има и астрологични прогнози, свързани с корона вируса, които са много любопитни, за съжаление не много оптимистични.
Доста ме впечатли статията за липсващите 21 милиона абоната на мобилните оператори в Китай след епидемията...

https://www.facebook.com/astrofilip/photos/a.2457401801144620/25 … ype=3&theater

Аз следя това.

https://www.youtube.com/results?search_query=стойчо+керев+лъчезар+филипов

Баща ли му е  Лъчезар Филипов ? Има и дъщеря и  е студентка  мисля че физика  имаше и с нея предаване .
Похвално потомствено знание .

# 14 808
  • София
Едно видео за икономическите мерки по света и у нас, статистиките и тн

# 14 809
Скрит текст:
Не всеки прави пневмония обаче, без такива прогнози, по-точно пророчества. Иначе съм съгласна с другата част на поста - Ако бяхме преболедували вируса, хората около нас също щяха да са го минали. Още не сме, колкото и да ни се иска.
При мен семейството ми преболедува със същите симптоми и по същото време. С други не сме контактували през този период.
Това никаква информация не дава. Не разбирам наистина защо не си направите тест всички, които смятате, че сте го прекарали?
Ставам банална, но щом питаш... Първо, не всички имаме достъп до тест. Второ, в момента все още сочат с пръст заболелите, виж какво става в темата: ама в кой точно офис, ама в кой квартал, ама съседът се прибра от някъде, не му е чиста работата, дали да не го докладвам и пр. Дори хора, които имат съмнения, ще ги е страх, срам и пр. да се тестват. Адмирации за отговора днес на Мутафчийски на въпрос на журналистка (от ПИК естествено): В кой век живеем? Спират постепенно и да говорят за начина на заразяване (пътували тук, пътували там, ски карали). Сега всичко живо е вперило очи в ромите, от там чакаме да избухне бомба, шок, сензация, а вирусът отдавна е достигнал до "невинни" жертви. На практика - още първия регистриран случай у нас в Габрово. Та така, Лили. Страх, срам, невъзможност да се тестваш, дори и да не ти пука от първите две.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 11:54 от Бледолилава

# 14 810
  • Bulgaria
Хора, давайте нормални линкове. Половината не могат да се отворят.

# 14 811
  • Sredets/Burgas
Колкото и малка страна да сме , мисля че след това трябва да си организираме икономиката за  самозадоволяване . т.. е  - да имаме предприятия  от различни сфери за да задоволяваме нушдите си .
Ама това трябва да го чуят олигарсите ни . Ама едва ли . Тия си инвестират парите по чужди производства.
Имахме и завод за мед. апарати ама го затриха .

Относно възраждане на вътрешноевропейското производство, не само нашето...
Може би на немалка група будни хора ще им светне лампичката...
Най-вероятно след като мине кризата ще се заговори и за това...
НО дали ще се стигне изобщо до някави действия в тази посока... Лично за себе си съм скептична...
И понеже след ден ще въртим стрелките... Идва ми точно един такъв пример...
Всеки път, когато стигнем до този момент, се започва една говорене, писане, обсъждане,
колко е вредно, как негативно влияе върху тоя пусти имунитет, дето нон стоп се цитира,
чак до Европейския съюз стигахме... и накрая едно голямо нищо.

# 14 812
На брифинга и аз чух като някои от нас тук, че децата не са на въпросния доктор, само контактни лица.

Вече полза от изявления и аз не виждам, няма да ни се обяснява си мисля, ще ни издават инструкции

Не съм се запасявала с нищо, включително и тоалетна хартия,  ще си преработя списъка за някои продукти.

Бледолилава, права си, че до сега се тревожехме за ромите, а в същото време пример - около 35 хил. работници дневно влизат/излизат от Пловдив, защото са на работа. Хората принудени да излизат ги е страх, с тези които си пишем

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 11:26 от Щефи

# 14 813
  • София
Не искам да съм лош пророк, но след пандемията твърде вероятно е ЕС просто да се разпадне.

Защо да се разпадне? Точно обратното - по-скоро ще се заздрави.

Тази пандемия трябва да бъде урок на всички. Колко сме зависими от Китай. Как закриха един куп местни производства, защото в Китай излиза по-евтино. Трябва да свърши с криворазбраната политкоректност. По-евтино е производството в Азия, да. Ама да проверим кой го произвежда и при какви условия. Защото е евтина дрешката, произведена там за 50 стотинки на ден надница от човек, който се храни с купичка ориз на ден. Но в същото време тук и не само, ами по цял свят, се закриха работни места. И ако едно българско лекарство има по-висока себестойност от едно чуждо, то държавата може да се намеси, като намали или премахне ДДС върху група основни лекарства. А не сега да си купувам лекарство и да плащам труда на производителя (фарма компания) и продавача (аптеката), а на всичкото отгоре да плащам и данък на държавата за това, че съм болна, отгоре на здравните ми осигуровки.

# 14 814
Обмисляли карантина за цялото домакинство при един болен.
Ама кой ще пазарува...

Тая тема се напълни с хора,които чули недочули,чели недочели бързат да си напишат "безценните мисли".
Поне до десет пребройте преди да си цапнете думите тук.

# 14 815
Не ви следя много напоследък. Много ми се натовари психиката от този стрес.
Надявам сде всички да сте в добро здраве и в безопасност!

Една интересна публикация на астролога Филип Филипов, на която попаднах вчера. Аз лично го следя от години. Смятам, че е много сериозен и никога не би се изказал неподготвен.
В случая публикацията му не е астрологична, а просто навързва различни проверени от него факти. Иначе в страницата му има и астрологични прогнози, свързани с корона вируса, които са много любопитни, за съжаление не много оптимистични.
Доста ме впечатли статията за липсващите 21 милиона абоната на мобилните оператори в Китай след епидемията...

https://www.facebook.com/astrofilip/photos/a.2457401801144620/25 … ype=3&theater

Този е чисто луд.

# 14 816
Аз така и не разбрах в какво се състои домшното лечение. Лекаря ти звъни по телефона. А лекарства някакви носят ли ти ?
Тези в болницата със какво ги лекуват. Не всички са на апарати. Някой да има информция по въпроса?

# 14 817
На брифинга не казаха , че децата са на лекаря , а контактни с лекаря (по спомен той работи в детска рехабилитация).

Напротив. Така казаха и така чух. Ама почвам да се съмнявам някой, като напише друго.
Каза, че деца на 3 и 8г са позитивни и са от семейството на лекаря били на ски и те. Не спомена Пампорово, ама ..това го помним.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/12-novi-sluchaia-na-korona … eni-video-2218902   

Явно всеки чува различно . След 3 минута.

# 14 818
  • Там,където се събуждам щастлива.

Колкото и малка страна да сме , мисля че след това трябва да си организираме икономиката за  самозадоволяване . т.. е  - да имаме предприятия  от различни сфери за да задоволяваме нушдите си .
Ама това трябва да го чуят олигарсите ни . Ама едва ли . Тия си инвестират парите по чужди производства.
Имахме и завод за мед. апарати ама го затриха .

Аз мисля, че доста производства ще се изнесат от Китай и ще се върнат в Европа.

Тук много икономисти се надяват, че ще се стигне до момент на осъзнаване, че трябва да се набляга на национален начин на подпомагане, изграждане (предприятия) и стимулиране. Е, няма да е за техника, но много други неща може, както е било едно време.  Трябва и да се спрем да се затрупване с евтини китайски джунджурии.

# 14 819
  • Ispania
Добро утро.
Испания се събуди почти без смъртни случаи за последните 24 часа👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏💃💃💃💃💃.
Има 8578 нови заразени , но все пак новината за почти липсата на смъртни случаи е прекрасна ! Най-вероятно днес през деня това ще се промени , но е един спечелен ден👏😍.

https://covid19.isciii.es/
Това е страницата на министерството на здравеопазването , където може да се видят данните.

Общи условия

Активация на акаунт