COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 715
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 850
  • София
Скрит текст:
В момента съм със задна хрема и си се лекувам домашно, но се е случвало да докарам до фарингит. Ако моето джипи ми изпише антибиотик по телефона, как ще си го взема, ако нямам рецепта, а междувременно не е удачно да се разкарам през целия град до поликлиниката за такава, за да не заразя други и себе си?

В аптеките приемат рецепти изпратени по вайбър или мейл, още преди корона вируса.

От днес вече не приемат.
Обикалят големи групи проверяващи и глобяват за отпускане без рецепта. Simple Smile
Добре де, това не е ли идиотия.....сега ако ми дотрябва нещо с рецепта кого да търся? Да се чучна и аз на опашката точно където не трябва.

Идиотия е и затова досега се даваха, масово лекарите в тази ситуация изписваха по телефона. Но сега ще го отнесат фармацевтите.
След като тръгнаха шайки по думите на генерала да отнемат лицензи.... по закон е забранено да се отпускат по този начин лекарства.

Кафе с мед, за да с отпусне нещо по рецепта ПО ЗАКОН, тя е хартиена, фармацевтът ви слага печат и се подписва, завежда се рецептата в рецептурен дневник. Така че, не, няма да мине рецептата на телефона.
Сърдете се на генерала Simple Smile

# 2 851
  • София
Мизерията не е само за пациентите, тя е и за медиците, защото те са по цял ден или нощ там, повече от пациентите.
Лекарите, сестрите и изобщо всички обучени ли са да работят в създалата се обстановка?

Никой не е подготвен. Това е първата епидемия от КВ.

Да, първата е, но вече има някаква идея какво се прави в другите страни, трябва да има план, инструкции, да се проиграе по някакъв начин. А при нас стана пълно отричане допреди седмица-две и се започна на юруш. Ти един фритюрник да пуснеш, пак гледаш каква е инструкцията.

# 2 852
  • София - Рим и обратно
Не знам дали идва от генерала тая нова "заповед", обаче е изключително тъпа и непоследователна. Преди никога не съм имала проблеми със сканирана рецепта, сега ще имам щото..... не ми е ясно защо. Нали уж не трябва да се излиза и ходи напред-назад по доктори без изрична нужда?

# 2 853
Аз не знам за онлайн лечение. Може ли източник? Или ще плащаш?

# 2 854
Alinna, не става ясно какви починали хора носят пожарникарите? !?!?  Имам май представа от кой район на страната си, та. ...В какъв смисъл пожарникарите са ангажирани с починали? Не мога да си го обясня
Когато , примерно, съседи не са чували дълго някого.....викат полиция и пожарникари и ако има починал, го изнасят пожарникарите. Също ако има трупове по време на катастрофи. По време на пожар е ясно....Това-добре. Но тук в Шумен, лекарите от спешна помощ, понеже не им се носят лежащо болни, да не се сецнат случайно, си позволяват да викат пожарникари да им ги носят. В другите градове няма такава практика...

# 2 855
Една ей сега в автобуса една т***нарка отиде при една жена, свали си маската и почна да й плюе в лицето да й направела място да седне до нея. Почти празен аетобус тая точно при жената отиде да си хвърля бацилите. Еййй побеснях. Rage

# 2 856
  • на пистата
И в Троян,бил е на ски в Банско...смятайте Банско как е пламнало.
https://statii.troyan21.com/2020/03/blog-post_17.html?m=1

# 2 857
Аз не знам за онлайн лечение. Може ли източник? Или ще плащаш?

Ако е към мен, коментирам това, че може да се обадиш на ЛЛ и да ти прати рецепта онлайн...и на мен не ми е ясно как става...

# 2 858
Едно момче на 21, една жена на 45, двама италианци на 42 и 47, 150 човека под 50 и т.н. Изключения от правилото са това, разберете го.
Ми на позната детето е след шеста поредна борба с рака и се е запътило там, откъдето няма връщане и без короната. Сега е добре, ама повече няма какво да се направи за нея, на 9 години е.
Айде по-леко с генерализациите, щото е смешно с 65 болни у нас, големи жени как се вайкат, а младите мълчаливо търпят.

65 са положителните проби за коронавирус, от направените 1500 до момента. Болните никой не знае колко са. Прави разлика.

# 2 859
Принудени са да работят в такива условия. Нали все няма пари да им подобрят условията. Мизерията не е само за пациентите, тя е и за медиците, защото те са по цял ден или нощ там, повече от пациентите.
Лекарите, сестрите и изобщо всички обучени ли са да работят в създалата се обстановка?

Всичко това се учи в медицинските университети. Естествено, че са обучени, но следва да минават опресняващи курсове и също така да минат кратък курс на база това, което вече се случи и знанията, които китайците и др. учени имат за Корона вируса.

Така че господинът с униформата, дето ни се кара всяка сутрин, да вземе да направи нещо градивно - да вземе да сведе до знанието на медицинския персонал информацията, която им е нужна, за да работят спокойно. И не само това - силно ме учудва как болниците нямат запас от предпазни облекла, маски, ръкавици, поне за година напред? Ето това трябва да прави Мутафчийски, той самият е директор на болница, да го питат журналистите как така във Военна болница, Пирогов и в другите големи болници, няма запас от защитни средства?

Щабът не е сложен там да плаши народа, а да взима реални мерки, като се започне с медицинския персонал!

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 12:46 от DeltaAzimut

# 2 860
Едно момче на 21, една жена на 45, двама италианци на 42 и 47, 150 човека под 50 и т.н. Изключения от правилото са това, разберете го.
Ми на позната детето е след шеста поредна борба с рака и се е запътило там, откъдето няма връщане и без короната. Сега е добре, ама повече няма какво да се направи за нея, на 9 години е.
Айде по-леко с генерализациите, щото е смешно с 65 болни у нас, големи жени как се вайкат, а младите мълчаливо търпят.

65 са положителните проби за коронавирус, от направените 1500 до момента. Болните никой не знае колко са. Прави разлика.

Правя, 65 болни са. Като направят 100 000 теста и открият още, тогава пак може да говорим. Хипотези не ми се обсъждат.

# 2 861
В момента съм със задна хрема и си се лекувам домашно, но се е случвало да докарам до фарингит. Ако моето джипи ми изпише антибиотик по телефона, как ще си го взема, ако нямам рецепта, а междувременно не е удачно да се разкарам през целия град до поликлиниката за такава, за да не заразя други и себе си?

В аптеките приемат рецепти изпратени по вайбър или мейл, още преди корона вируса.

Не се приемат рецепти по вайбър - точно затова сега започнаха проверки.

# 2 862
Забравяте, че в днешното общество роби няма (поне в европейските държави) - никой не е длъжен на никого. Медиците могат да напуснат, магазинерите могат да затворят или да продават течен сапун за 10 лв и така...
На който не му харесва, да се заключва в мазето и да си седи там, докато се успокои.
Аз не съм медицинско лице, но ако някой започне да ми натяква, че съм му длъжна, нарочно бих го неглижирала и бих се съсредоточила върху по-спокойните пациенти.

Роби със синджири няма, но си длъжен да изпълняваш закона на държавата, в която живееш. Ако закона е - работѝ или умрѝ, имаш само две опции. Това не те прави чак толкова свободен човек.

# 2 863
  • София
Да, едното е да има опреснителни курсове. Задължителни. Второто е обучение за конкретната ситуация в конкретните условия за конкретния вирус. Ако съм стругар за всеки струг, на който трябва да работа, ще трябва да ме обучат, да ми направят инструктаж, а не да ме пуснат пред машината да си цъкам бутоните на принципа, че всички стругове трябва да са така.
И аз това си помислих, как така няма за болниците за време напред.

# 2 864
Моля, ако някой се наема да преведе препоръките от линка. Аз съм с автоимунно заболяване( на медрол и имуран), не мога да се свържа с лекар, часовете са отменени до 30.03.
Благодаря!

След малко ще се опитам да говоря с моята лекарка. Аз също съм на имуран. Взимам поддържаща доза от 1 хапче на ден, но в последните 2 седмици съм намалила на половин, взимам през ден. Обаче организмът ми е наситен, защото съм от 2 години на имуносупресия.Кортизона съм спряла отдавна. Също съм с автоимунно, всъщност с две....Ще напиша тук какво ми е казала лекарката, ако успея да се свържа.
Къде са отменени часовете до 30.03, в кой град сте?

Говорих с моята лекарка, тя работи все още. Каза ми така: препоръчваме на всички, които са на поддържащи дози да намалят наполовина дозата, но да не спират имуносупресията. За кортизоновото лечение вероятно се отнася същото. Кортизоните са с имуносупресивна функция. Метотрексат и той. За лечебните дози ще остане лекуващия лекар да реши лично. Каза, че в болницата имало съвсем малко хора, но не са им казвали да спират да приемат пациенти за преглед, поне засега. Това е за Пловдив. Тук още няма потвърден случай до този момент.

Аз лично още преди месец намалих самоволно дозата на половина, защото и друг път съм взимала такива решения. Нищо ново не ми каза. Все пак явно съм се научила да мисля правилно.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 13:01 от Ън

Общи условия

Активация на акаунт