COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 861
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 835
  • София
Принудени са да работят в такива условия. Нали все няма пари да им подобрят условията. Мизерията не е само за пациентите, тя е и за медиците, защото те са по цял ден или нощ там, повече от пациентите.
Лекарите, сестрите и изобщо всички обучени ли са да работят в създалата се обстановка?

# 2 836
  • София
Happy, и мен ме вълнува същият въпрос-за вентолина примерно и др.лекарства при астма.
Никой нищо не казва обаче.Малкото е на терапия със Фликсотид(кортико стероид) всеки ден от месеци,при кашлица включваме и вентолин.Майка ми и тя е на салбутамол и май и на кортико стероиди  и тя..
Особенно за кортико стериоидите силно ме вълнува въпроса..

И аз се интересувах за кортикостероидите, но приемани за ревматологично заболяване и становището на Европейската лига за борба с ревматизма EULAR в случая е:
"В зависимост от резултатите, ако сте положителни за COVID-19 трябва да продължите вашите стероиди, както е предписано, но отново това трябва да бъде обсъдено с Вашия лекар или ревматолог." Може да си проверите за вашата група заболявания разясненията на пациентските организации.

https://www.eular.org/eular_guidance_for_patients_covid19_outbre … Izu2tx5AD12tJJomw
Моля, ако някой се наема да преведе препоръките от линка. Аз съм с автоимунно заболяване( на медрол и имуран), не мога да се свържа с лекар, часовете са отменени до 30.03.
Благодаря!

# 2 837
Отново в "Наука и критично мислене" беше лансирана тезата, че в Китай са спрели да тестват и реално броят на заразените е бил колосално по-голям, просто са били безсимптомни или с леки симптоми. Така статистиката за смъртността може обаче сериозно да се изкриви и да падне до процент. Но това са хипотези.

Стига сте го цитирали това студентче. Несериозно е!

# 2 838
Том Ханкс и съпругата му са изписани от болницата.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 12:19 от macapisa

# 2 839
  • София
В момента съм със задна хрема и си се лекувам домашно, но се е случвало да докарам до фарингит. Ако моето джипи ми изпише антибиотик по телефона, как ще си го взема, ако нямам рецепта, а междувременно не е удачно да се разкарам през целия град до поликлиниката за такава, за да не заразя други и себе си?

В аптеките приемат рецепти изпратени по вайбър или мейл, още преди корона вируса.

От днес вече не приемат.
Обикалят големи групи проверяващи и глобяват за отпускане без рецепта. Simple Smile

# 2 840
По безсмислени са ми ръкавиците както се ползват. Касиерката  е с ръкавици, след като минат няколко човека, тя дезинфекцира ръкавиците, както са на ръцете. Каква е разликата между дезинфекция на ръцете и ръкавиците, освен да предпазят самата кожа от изгарянето на препарата за дезинфекция.
При касиерката има смисъл, защото ако тя се зарази ще започне да оставя вируси по всяка маркирана стока. Ръкавиците спират това.
Да, ако тя е болна, но тя приема пари от всички /с ръкавици/, всяка стока преминава през нея, като в най-добрия случай е пипана от клиента т.е. или дезинфекция след всеки клиент или няма смисъл.
Лекарите сменят ръкавици след всеки пациент, независимо дали е здрав или болен. Много зъболекари работят без ръкавици, но мият ръцете и дезинфекцират след всеки пациент /при нормални обстоятелства/.

# 2 841
2. Вече има достатъчно медицинска информация, която медицинският персонал първи, като хора, които се занимават с медицина, трябва да знае, а именно, че Корона вирусът не е толкова смъртоносен, сравнено с грип Б примерно. Защо е това тръшкане?

Не ви ли омръзна да лъжете така, се чудя? Дори на фона на всичко, което вече се случва в реалността,  продължавате с лъжите, че това било по-леко от грип. Rage

# 2 842
В момента съм със задна хрема и си се лекувам домашно, но се е случвало да докарам до фарингит. Ако моето джипи ми изпише антибиотик по телефона, как ще си го взема, ако нямам рецепта, а междувременно не е удачно да се разкарам през целия град до поликлиниката за такава, за да не заразя други и себе си?

В аптеките приемат рецепти изпратени по вайбър или мейл, още преди корона вируса.

От днес вече не приемат.
Обикалят големи групи проверяващи и глобяват за отпускане без рецепта. Simple Smile
Добре де, това не е ли идиотия.....сега ако ми дотрябва нещо с рецепта кого да търся? Да се чучна и аз на опашката точно където не трябва.

# 2 843
Половината случаи в интеннзивното в Холандия са на хора под 50 годишна възраст. Въпреки, че протичало по-леко уж се оказва, че и по-младите развиват пневмония, остър респираторен синдром и прочее.
Четох новината в Ел паис, но ето линк към холандски източник на английски.
https://dutchreview.com/news/dutch/half-the-patients-in-intensiv … er-the-age-of-50/

По-леко ама на ужким. Сутринта четох, че в Испания май едно момче на 21 си е отишло от короната.

# 2 844
Мизерията не е само за пациентите, тя е и за медиците, защото те са по цял ден или нощ там, повече от пациентите.
Лекарите, сестрите и изобщо всички обучени ли са да работят в създалата се обстановка?

Никой не е подготвен. Това е първата епидемия от КВ.

# 2 845
  • Пловдив
Половината случаи в интеннзивното в Холандия са на хора под 50 годишна възраст. Въпреки, че протичало по-леко уж се оказва, че и по-младите развиват пневмония, остър респираторен синдром и прочее.
Четох новината в Ел паис, но ето линк към холандски източник на английски.
https://dutchreview.com/news/dutch/half-the-patients-in-intensiv … er-the-age-of-50/

По-леко ама на ужким. Сутринта четох, че в Испания май едно момче на 21 си е отишло от короната.
Момчето на 21 е имало онкологично заболяване. Което не прави картината по-приятна. И, да, и млади хора умират, просто в пъти по-рядко.

# 2 846
2. Вече има достатъчно медицинска информация, която медицинският персонал първи, като хора, които се занимават с медицина, трябва да знае, а именно, че Корона вирусът не е толкова смъртоносен, сравнено с грип Б примерно. Защо е това тръшкане?

Не ви ли омръзна да лъжете така, се чудя? Дори на фона на всичко, което вече се случва в реалността,  продължавате с лъжите, че това било по-леко от грип. Rage

Човекът е трол отвсякъде. Не се умори да пише глупости. Но факт са наистина промените в НК "Затвор до 3 години и глоба от 1000 до 10 000 лв. пък ще заплашва всеки, който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, както и невярна информация за разпространение на заразителна болест. При много сериозни последици от деянието глобата скача до 50 000 лева, гласи още новата разпоредба." Така че, може да внимава вече какви ги дрънка, за да не се опари.

# 2 847
До 3 години затвор и
10 000 лв за НЕВЕРНА информация за коронавируса в интернет.по бтв

Подкрепям,
 парцалът Телеграф обаче дали ще бъдат глобени, за тва че препоръчват пиене на ракия...?

# 2 848
  • София - Рим и обратно

От днес вече не приемат.
Това не е БЕЗ рецепта. Рецептата си е напълно валидна, сканирана, с подпис и печат. Нямат право нищо да кажат. В кой век сме, та да трябва да обикаляш като малоумен за парче хартия. Дори и в мирно време. Ако е въпрос за фалшификат, може и хартиеният да е фалшив.

# 2 849
Едно момче на 21, една жена на 45, двама италианци на 42 и 47, 150 човека под 50 и т.н. Изключения от правилото са това, разберете го.
Ми на позната детето е след шеста поредна борба с рака и се е запътило там, откъдето няма връщане и без короната. Сега е добре, ама повече няма какво да се направи за нея, на 9 години е.
Айде по-леко с генерализациите, щото е смешно с 65 болни у нас, големи жени как се вайкат, а младите мълчаливо търпят.

Общи условия

Активация на акаунт