COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 930
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 395
Япония са открили лекарство срещу ковид.

Меценатите моля като даряват да купят от ей това.
Преди да го купят, трябва да има разрешение за употреба в ЕС.

Нали по време на пандемия всяка държава сама можела да решава какви препарати да използва, дори и експериментални.

# 4 396
Здравейте, включвам се с информация от родителите ми, които са в Банско, от вчера. Наши комшии са под карантина и нямат право да излизат до магазина и др., тъй като са били контактни.
Направени са им тестове и чакат резултати, днес нямаше потвърдени от там и може би са отрицателни. Дано!
Иначе след като са им направили тестовете са дошли в дома им да дезинфекцират всичко - цялата къща, пред входа и двора.

Иначе гледах брифинга по канал 3 и Мутафчийски каза, че останалите 9 положителни проби са от столицата, ако не сте го коментирали вече.

Дай боже всички да са отрицателни!
А имаш ли идея колко точно са потвърдените в Банско? Защо се наложи точно този град са бъде поставен под пълна карантина и вечерен час?

До колкото знам - възрастния англичанин, който живее в града от 2 години.
Детето англичанче, което е под карантина със семейството си в апартамента им в града, ски учител, който се е прибрал в Троян и охранител от Разлог, който е работил в Банско във фирмата концесионер.

Силно се надявам решението за локдаун на Банско да не е базиран на мрачни прогнози за това колко е възможно да са заразените. Надявам се да е експеримент за принципа на карантината - малко градче, но пък много туристи - идеално за разиграване на такава ситуация. Това разбира се са си мои разсъждения и надежди. Истината никой не я знае.

# 4 397
А как стои въпроса със замръзяване на ипотеки, наеми, ток и вода? Така и не разбрах Макрон само за фирми ли каза, че се отнася или за всички. Има ли такова в България. В Испания така и не разбрах. А и след този шок чия ли икономика по напред ще спасява ЕС.
Ами слушайте сега. Споменавала съм че от 2 седмици мъжа ми е болен и като разумни хора сме се изолирали. Той не излиза, а аз само с маска и ръкавици. Днес му звънят от една банка, мисля, че не е редно да я казвам, че закъснява с вноската по кредитната карта. Той обяснява, че е болен и не може да излиза от къщи. След разговора ми сподели, че операторът е бил с доста ехиден тон. Допускам, че не е първият клиент, от който е чул тази история. Започва както са си инструктирани обикновено да разпитва кога ще може да си плати вноската. Мъжът ми отговаря, че не знае кога ще може да излезе от къщи, още не се чувства напълно добре. При което му предлагат "да даде на някой парите да ги внесе вместо него". Това е от банките реакцията засега. Добре че изпълнителните производства са спрени, че освен всичко друго, което ни е на главата (болни, затворени вкъщи без доходи) да ни заплашват и със съдия изпълнител.
Питам се колко ли хора и как просто икономически ще преживеят тази карантина. А колко време след това ще ни трябва да си върнем предишния стандарт на живот.

# 4 398
  • София
пенчев с дарението по БТВ
М@лоумник. Щял да ги купи да си ги държи в офиса. В цял свят не достигат по болниците, дават поръчки, произвеждат им ги след 2 месеца, той в офиса щял да си ги държи...

И колко хитро прехвърля отговорността за тежките решения на лекаря - не го бил мислил, било гадно, ама неговият колега и лекарят решавали. И разказа така нещата, че директорът на Александровска се е съгласил, подписал, взела парите, всичко точно, ама взело, че се разсмърдяло.  Ние не знаем дали е било така, но той вече хвърли кал върху директора.
Марешки и той същият, лика-прилика са си.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 18:11 от Andariel

# 4 399
  • BG
Какви ще бъдат санкциите за мангала, какви са наказанията за неспазване на карантина, само въведени ли  са, изпълняват ли си въобще? Това ме интересува.

# 4 400
  • София
Гледах този от сутринта, който е качен.
Ако вчера съм казал 81 и днес ви казвам 81, колко са според вас новите. Joy Joy

Определено си личи, че се дразни на глупавите и подвеждащи въпроси.

# 4 401
# 4 402
пенчев с дарението по БТВ
М@лоумник. Щял да ги купи да си ги държи в офиса. В цял свят не достигат по болниците, дават поръчки, произвеждат им ги след 2 месеца, той в офиса щял да си ги държи...
Пълен простак е този човек! Как може да продължава да го обсъжда това нещо в ефир! Още по-гнусно става! И продължава с офертите - сега предлагал 20 апарата, като 5 от тях пак са с такова условие. Супер наглост!

# 4 403
Аз пък да покажа какви маски уших на домочадието, че някой тук питаше какъв филтър се слага.
Скрит текст:

Отпред са два пласта памучно хасе, следва кухненско фолио и два пласта кухненска ролка, която да абсорбира влагата.
Колкото са защитни-толкова Grinning
Кухненско фолио? Стига бе, ще издушиш всички, как се диша през полиетилен? Аз спретнах само от два пласта цветно хасе, но понеже нямам ластици, а материали за бижута, използвах силиконов ластик, който трябва да се махне, за да се стопи от ютията. За това заших към маската малки карабинерчета. Така ластичетата могат да се махат и слагат.

# 4 404
  • София
а частни болници са се съгласили.  Поне така твърди.

# 4 405
Частните болници са друга бира. Явно там ще се лекуват баровците и правилата са съвсем други, моралът също, а и парите

# 4 406
  • sofia
Днес парка пак пълен с хлапета

# 4 407
Моля, дайте линк, ако някъде се качват записи на брифингите. Изпуснах днешния в 17 часа.

# 4 408
Само дето апаратът не работи сам, трябва му лекар.
Явно и тях смята да си купи.

# 4 409
  • на пистата
Като реаниматор искам да кажа на Ивайло Пенчев и ред подобни замогнали се плебеи е, че каквито и условия да посочите в договорите с лечебните заведения, реаниматорът е този който взима окончателното решение - кой да бъде интубиран и кой да бъде вентилиран. Нормативната уредба в страната в тези случаи е изцяло на страната на реаниматора 😜
Браво на доктора!

Общи условия

Активация на акаунт