COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 719
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 530

Ти в предишната тема не се ли караше на тези, които не четяха по 15-20 страници назад? 🙂
Това го обсъждахме страшно много страници, последно май се оказа истина.

# 4 531
  • София
Една позната днес си е купила маски по три лева от магазин за левче в квартала.  И ръкавици
Явно пак китайците ще ни помогнат...

Работят ли? За кой град става дума?

# 4 532
Италия  +4,207 нови ,    +475 жертви . Утре изглежда ще изпреварят Китай по жертви , а нямат и половината на техните заразени . Зле е положението в Юропата  .

# 4 533
  • Буркина Фасо
Всяка бременна си има доктор.Снаха ми е бременна и говори с лекаря си.
Но него го питаха не за бременните, а за тези, които в момента ще заченат...
а защо трябва да го правят точно в този момент?
това е като екскурзиантите - решили, че им се обикаля из света и сега държавата да ги прибира.

# 4 534
Една позната днес си е купила маски по три лева от магазин за левче в квартала.  И ръкавици
Явно пак китайците ще ни помогнат...

Работят ли? За кой град става дума?

Ами явно работят, София, Надежда

# 4 535
  • Пеликания
Няма как тотално да забранят. Поне един човек от семейство ще може да излиза до магазин, аптека и да разхожда куче (заради нуждите), както е в Италия.
E, защо, може да ни доставят с дронове...
Пари за медицинско оборудване нямаме ама за дронове ще намерим сигурно Grinning
Аз както и много хора не излизаме вече от доста време, това че сульо и пульо не могат без да си пият кафето навън е просто безотговорност. Баща ми е под карантина сам, но по собствено желание, никой не му е искал данни като се върна миналата седмица от Нидерландия. А братята дето вирус не ги лови ще видите как ще заемат всички легла по болниците и тогава да му мислим ние, ако се случи нещо. Аз трябва да се движа и да тренирам, но правя каквото мога вкъщи, а не съм тръгнала навън. Първо мисля за по-възрастните си близки, после за себе си.

# 4 536
4207 в Италия днес,475 починали
Знам, че цитирате от пресата, но малко грешно ги съобщават номерата.
Новите позитивни от днес са 2.648, което е по-малко с 341 от вчера.
Казвам го само, понеже 4 хил+ наистина звучи като двойно влошаване спрямо вчера.
А това голямо число, което цитирате, включва в себе си и случаите на починали днес хора, както и на тези изписани днес като излекувани. Днес имаме 1.084 излекувани.

# 4 537
Абе нали този вирус в колкото повече здрави хора попаднел, толкова повече отслабвал при последващо заразяване на друг човек. По тази логика, вече би трябвало да е  съвсем безобиден.
Та кой взима  извънредни тежки държавни режими за нещо безобидно.
Явно не отслабва така лесно и бързотози вирус! ....
Това къде си го прочела?
Една потребителка си написа тук болните фантазии и така...

# 4 538
  • Варна
Абе нали този вирус в колкото повече здрави хора попаднел, толкова повече отслабвал при последващо заразяване на друг човек. По тази логика, вече би трябвало да е  съвсем безобиден.
Та кой взима  извънредни тежки държавни режими за нещо безобидно.
Явно не отслабва така лесно и бързотози вирус! ....
Това къде си го прочела?
На много места и то от лекари.

# 4 539
  • Там,където се събуждам щастлива.
Имаше статистика в хоалндските новини. За една седмица заболявания и смърт се движат 9 пъти по-бързо отпреди.
Май, не искам да гледам новини. Ще се чете любовна литература.

# 4 540
Ще е интересно ако в България от Медицински Университет направят такова изследване, защото в България BCG ваксината е в задължителния календар и е поставяна масово на населението и има и задължителни реимунизации. Зависи и какъв имунитет е  изграден и за  колко дълго във времето.

В Китай също слагат БЦЖ при раждането. Реимунизациите при нас са само при отрицателна проба манту. Недейте лежа на тая кълка с БЦЖ-то. То ако беше така тук грип нямаше да ни лови, както тези казват, че и за грип действала.

# 4 541
Ужас, довечера очаквали кораб От Венеция с Италиански екипаж Да акостира в Бургас,
Нямам думи
!

Познато момиче , сервитьорка , се е прибрала в Карнобат от Банско , дано не пламне и него район .

# 4 542
Казвам го само, понеже 4 хил+ наистина звучи като двойно влошаване спрямо вчера.
А това голямо число, което цитирате, включва в себе си и случаите на починали днес хора, както и на тези изписани днес като излекувани. Днес имаме 1.084 излекувани.
Ееее, това ако е така е чудесна новина. Но в статистиката стоят като new cases.

# 4 543
Не е така, новите случаи днес са 4207, а общо са 35713. В общата бройка са включени тези от днес, както и починалите и възстановените.

# 4 544
Във Варна има ли как да се тестват хората? Само в София ли има лабораторни тестове?
На частно ли? Само в  София е, рамус, 120лв

Общи условия

Активация на акаунт