COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 292
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 455
Аз пък да покажа какви маски уших на домочадието, че някой тук питаше какъв филтър се слага.
Скрит текст:

Отпред са два пласта памучно хасе, следва кухненско фолио и два пласта кухненска ролка, която да абсорбира влагата.
Колкото са защитни-толкова Grinning
Това фолио от какво е?

# 4 456
  • София
Ама вижте репортажи от "разхлабените" мерки в Ухан. Вече могат да излизат от вкъщи, досега не можеха. Излизат опаковани, дезинфекцията продължава и тн. Шансът да приключи това за по-кратко време е всички да се разболеят едновременно, оцелелите след два-три месеца да изринат останалите и да отидат на море. Извинявам се за черния хумор. Просто, наистина ми е чудно онези, които си представят друго, по-леко положение от сегашното и то скоро, как точно си представят, че ще стане. На 40 случая имаме извънредно положение, останалите държави са в карантина и като намалее разпространението то няма да се ликвидира проблема. Оптимистите цитират Мангъров, но той е най-голям песимист. Не съм голяма математичка, но и на око може да се види как би протекло създаването на стаден имунитет, т.е. преболедуването при 70%...

И не ме разбирайте погрешно. Изобщо не настоявам да съм права. Просто цитирам и разсъждавам. Ако е глупост, ще се радвам.

# 4 457
На вчерашния брифинг към Борисов и този преди него ги задаваше Беновска. Сори за офф-а.

# 4 458
  • София
Бояна

"Ще минат години докато от коронавируса се заразят 60-70 процента от хората. Продължителността на пандемията в голяма степен ще зависи от това кога ще започне да се прилага ваксина, това може да стане през следващата година."

При все, че целият свят се състезава с времето за са изобрети ваксина мисля че нещата няма да са толкова черни, толкова дълго време.

Освен това при криза винаги се взимат предвид и се мислят най-лошите възможни сценарии. Този в случая е такъв.
Привет Антигона
Това с ваксината ще се случва, какво мислите - примерно, септември има, и да речем има огромни количества произведено. Нали трябва да си напълно здрав, уж, за да си поставиш каквато и да е ваксина? Дали при този вирус това ще е вариант изобщо.....или ще трябва да се тестваш преди това (ако да речем тестовете са нараснали  и се правят вече секундно)

# 4 459
Тъпите въпроси ги задаваше Ива Николова. Права е съфорумката.
Абе, тъпи, тъпи ама има резон в тях. С това да си седим в къщи и с това ядене и пиене дето се изпонакупи, в един момент ще има и бейби бум. То друго не ни остава - само ядене, спане....и тези три неща.

# 4 460
  • Буркина Фасо
На вчерашния брифинг към Борисов и този преди него ги задаваше Беновска. Сори за офф-а.
първият опит за въпрос беше от нея. той я прекъсна и се обърна към тези от лявата му страна.

# 4 461
  • При семейството си
Бояна

"Ще минат години докато от коронавируса се заразят 60-70 процента от хората. Продължителността на пандемията в голяма степен ще зависи от това кога ще започне да се прилага ваксина, това може да стане през следващата година."

Лотар Вилер, президент на Института „Робърт Кох“, каза, че в крайна сметка около 60% до 70% от населението в световен мащаб би било заразено, възстановено и придобито имунитет, но беше невъзможно да се каже колко бързо ще се случи това.

„Нашето работно предположение е, че ще отнеме около две години“, каза той на пресконференция във вторник и добави, че времето зависи от това колко време отнема да се разработи и приложи ваксина.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-germany-mi … rse-idUSKBN2141GT

# 4 462
На вчерашния брифинг с Борисов Беновска май единствена го попита за мерките за социална подкрепа за хората и дребния бизнес, дали ББ би могъл да предложи мерки като Макрон или нещо подобно. Крайно усуканият му отговор, от който чак ме хвана срам,  се свеждаше до едно просто "не".

# 4 463
  • на пистата
Тъпите въпроси ги задаваше Ива Николова. Права е съфорумката.
Абе, тъпи, тъпи ама има резон в тях. С това да си седим в къщи и с това ядене и пиене дето се изпонакупи, в един момент ще има и бейби бум. То друго не ни остава - само ядене, спане....и тези три неща.
И аз мисля,че са добри въпросите.Ама нито трябва да са към Генерала нито към Бойко.Те да не са гинеколози.Всяка бременна си има доктор.Снаха ми е бременна и говори с лекаря си.

# 4 464
Испания и Германия я закъсват с бройката новозаразени.

# 4 465
  • на пистата
Испания и Германия я закъсват с бройката новозаразени.
Колко са в Италия

# 4 466
Роналд, естествено.

Наясно съм, че няма стане "Я! Имаме ваксина!" и few moments later вече да е налична в целия свят и за всеки човек.

Аз не бих си сложила ваксината дори и след 3 години, споменавала съм вече. Моето състояние е такова, че не са ми препоръчителни излишни ваксини. Поради тази причина не се ваксинирам и за сезонния грип.

# 4 467
  • София
35 713 са днес болните в Италия. Вчера бяха 31 506.

https://www.corriere.it/cronache/20_marzo_18/coronavirus-ultime- … 5c2df06d574.shtml

# 4 468
А да попитам все пай някой може ли да ми каже от къде мога читави маски за дълго ползване тези с активен въглен или други, но не еднократни аз съм в София.
Благодаря ви!

# 4 469
В  Търново заразения е медик,работещ в частна клиника в София.

Общи условия

Активация на акаунт