COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 284
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 750
  • sofia
Не с циганите не става.Затваряне на гетата и да се оправят вътре сами.

# 6 751
Скрит текст:
От областен град до близко село може ли? Не разбрах
И мен точно това живо ме интересува. Ние сме в областен град, а родителите ни са на село. Смятах утре да ги посетя да им отнеса провизии. Ние спазваме дистанция с тях от около 10 метра.

За сега нямало проблем , ние това питахме познат ,при промяна ще ни информира,  ако искате ще пиша
Не би трябвало да е проблем. В повечето села около областните градове няма и аптеки. Но примерно ако живееш в София не можеш да пътуваш към Бургас.

Ако разбера нещо, ще пиша

# 6 752
Не ме притесняват мен новите мерки, защото излизам само до магазина и др.седмица-два дена на работа ще съм . Не митлосвам като Пена безцелно.
Тези мерки ги приеха именно заради Пена - щот тя не се спря !

# 6 753
На някой прави ли му впечатление как депутати, като изключим цирка на Марешки днес, си се бутат един в друг и въобще не им пука. Тези от щаба, от правителството и президента също. ББ също си обикаля страната и се среща с разни хора. На мен лично ми е странно, особено след факта, че на почти всяко заседание някой кашля. А и едва ли общуват само помежду си.
Защото заплахата не е толкова страшна, колкото я изкарват. Ако това беше вярно, мнозинството от тия щяха да са болни.
Забележете как от по-известните личности имаме много болни актьори, но няма болни известни политици. Много интересен вирус.
Ще има болни актьори, да. Затова има и аплодисменти по терасите. Във ФБ имаше коментар "театър без аплодисменти няма".

# 6 754
Да. Можеш и да се разхождаш, но на двуметрова дистанция от други хора.
Това е доста глупаво и е мярка само колкото да се каже, че има мярка.

Не я спазвай тогава. За това глоби няма.

# 6 755
  • София
И защото народът снове по пътищата на страната.

# 6 756
И на мен това ми прави впечатление. Заседават си народното събрание хората, седнали си на скамейките, където са точно на 10 см един от друг и не виждам грам тревога...Аз ако бях на тяхно място щях да съм поне малко притеснена, но те не.

# 6 757
Здрав разум се иска, за да преценят къде да натегнат.

# 6 758
Аз нещо не разбрах от забраните.
Значи не може паркове и градинки, това ясно.
Не може извън границите на града да излизаш и пътуваш без основателна причина или да си работещ.
На работа се пътува свободно, но в самия град, нали?
Можеш да пазаруваш от магазина от 10.30ч нататък.
Можеш да ходиш по улиците и да си вършиш работата, но не бива да влизаш в паркове и градинки. Можеш да ползваш градския транспорт да отидеш на лекар, в магазин, да пазаруваш от предпочитана верига магазини.
Така ли е?

В общи линии това е, обобщено.

# 6 759
Питам се, защо главнокомандуващ ият на армията не е изказал мнение. Ще чакам до 00ч.

# 6 760
Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо току-що обяви, че 100% от несъществените / второстепените (non-essential)  работници трябва да останат у дома. Само основните предприятия ще функционират.

Куомо го нарича "щат Ню Йорк ще бъде поставен на пауза".

"Нуждаем се всички да сме в безопасност, в противен случай никой не може да бъде в безопасност", каза Куомо.

# 6 761
Някой знае ли утре дали правят тестове за короната в Рамус?
Как протича тестът, има ли много чакане и струпване на хора?
Бърз тест може ли да се купи отнякъде?

# 6 762
Точно това се надявах да не направят.
ММ работи в Казанлък и още се води на адресна регистрация там. Аз работя в Стара Загора и съм си от града. Всяка вечер ММ се прибира в Стара Загора и сутрин си пътува до Казанлък за работа. И сега ако сложат КПП какво правим? Ще трябва ли да си смени адресната регистрация да е в Ст. Загора, за да го пуснат обратно след работа?

# 6 763
Аз нещо не разбрах от забраните.
Значи не може паркове и градинки, това ясно.
Не може извън границите на града да излизаш и пътуваш без основателна причина или да си работещ.
На работа се пътува свободно, но в самия град, нали?
Можеш да пазаруваш от магазина от 10.30ч нататък.
Можеш да ходиш по улиците и да си вършиш работата, но не бива да влизаш в паркове и градинки. Можеш да ползваш градския транспорт да отидеш на лекар, в магазин, да пазаруваш от предпочитана верига магазини.
Така ли е?
Да, за сега е това.

Точно това се надявах да не направят.
ММ работи в Казанлък и още се води на адресна регистрация там. Аз работя в Стара Загора и съм си от града. Всяка вечер ММ се прибира в Стара Загора и сутрин си пътува до Казанлък за работа. И сега ако сложат КПП какво правим? Ще трябва ли да си смени адресната регистрация да е в Ст. Загора, за да го пуснат обратно след работа?
За работа може! не четете ли?

# 6 764
  • Bulgaria
Има нещо вярно, че е по-опасно за мъжете. Особено ако се гледат статистиките на смъртните случаи. Като гледаме ужасните клипове от Италия и там ми се струва, че масово в болницата са мъже.

Общи условия

Активация на акаунт