COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 947
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 735
Нали ще видя Simple Smile
Чудя се дали ще подредят всички на опашка за глобата? И колко полицаи ще патрулират? Освен това дали ще са с електрошокови палки или направо ще стрелят на месо?

# 6 736
Колкото и добро да е здравеопазването в Германия, хората са си хора и са с хронични заболявания, с нисък имунитет някои. Те бележат голям скок на заразените почти , като Испания.
Разликата обаче в починалите е необяснима , като ги съпоставим.
Испанските лекари все пак не са събрани от лозето си мисля, не са германските толкова златоръки. Нещо не ми харесва това и ми е съмнително силно.
Но...гледам позитивно. Меркел аресва наш Бойко и ние дет се вика сме си...сватове . На нас, ако не помогне и не подшушне на уше , на кой тогава. Ставам оптимист вече))

А ето и причините:
С 25 000 легла за интензивно лечение с респиратор Германия е добре екипирана в сравнение с европейските си съседи. Във Франция има само около 7000 места за вентилация, в Италия около 5000.

Друг фактор за ниския коефициент на смъртност според експертите може да са бързите действия на властите. Германия разпознава появата на вируса много рано и по този начин си осигури преднина в откриването на епидемията, казва Кристиан Дростен, директор на Института по вирусология в берлинското Charité. Учените от Charité разработиха един от първите тестове за новия вирус през януари. Германия също има мрежа от независими лаборатории, много от които започнаха да тестват през януари, когато броят на случаите беше все още много малък. Благодарение на високата лабораторна плътност е по-лесно да се тествате в Германия, отколкото в други страни. RKI изчислява, че 12 000 души в Германия могат да бъдат тествани за новият вирус всеки ден.

В Германия средният заразен човек е по-млад и здрав от този в други страни. Във Федералната република според президента на RKI Лотар Вилер повече от 70 процента от потвърдените заразени са на възраст между 20 и 50 години. Възрастните хора и хората с предишни заболявания се считат за рискова група. Въпреки това, почти една четвърт от германското население е по-старо от 60 години. Експертите се опасяват, че броят на смъртните случаи ще нарасне бързо с разпространението на вируса.

Друго обяснение, според италианските експерти, би могло да бъде, че тестовете след смъртта обикновено не се извършват в Германия. Съответно, ако човек умре в карантина, без да е хоспитализиран, има голяма вероятност те да не се появят в статистиката за смъртта от корона, каза Джованни Мага от Италианския национален съвет за изследователи в интервю за Euronews.
RKI, от друга страна, не счита последващите тестове върху починалия за "решаващ фактор". "Предполагаме, че пациентите ще бъдат диагностицирани преди да умрат", казаха от института, когато попитаха за AFP. Следователно тестовете след смъртта "не се изискват системно".

https://www.n-tv.de/panorama/Warum-ist-die-Sterblichkeitsrate-so … icle21657232.html

# 6 737
  • София
Толкова лесно се управляват хората с една проста реклама, например, че не знам защо изобщо някой се страхува от полицейски произвол и репресии по време на коронавирус...

# 6 738
Скрит текст:
Хора, ще стане ли ако си вземеш активен въглен на хапчета, натрошиш го и си го сложиш в маската?
И аз това се питах, имам 1 блистер и го гледам, гледам...ама не смея да попитам, че може да ми се смеете.
То този въглен в маските какъв е, аз щото нямам такава и... дали наистина няма да може и с такъв на хапче...?
Аз не се питам какво ще стане след карантината. Сега целта ми и надеждата ми е да се запазим и да има по-малко пострадали от близки, познати..бе всички българи.
След това може и да има лекарство, може и да няма, но случаите ще са малко и ще има места в болниците се надявам, ще е вече по-известно какво става и как се лекува, а и хората се надявам да сме по-отговорни.
Но това е-после, а сега да оцелеем си мисля.

Не съм химик, но съм почти сигурна, че активният въглен "пречиства" химикали, а не вируси.

При положение, че искате да счукате таблетка и да я сложите в маската, най-много ще постигнете да си напълните дробовете с активен въглен.
А ако маската има джобче отпред и там се сложи, без да има директен контакт с теб, а само въздуха преминава през там, дали ще има някакъв ефект?

# 6 739
Скрит текст:
Много почвам да се тревожа, защото нещата са на път да излязат от контрол тотално и да настане полицейски произвол...
И аз баш от това се безпокоя.

аз това го изфантазирах още в първите дни когато сформирах извънредния щаб ...........сега вече ,претръпнах,на моменти пак ме обхващат вълни на ужас...
някои хора сега се сещат, че може да стане такова нещо.....
Обяснете по просто, в какво точно ще се изразява този "полицейски произвол"- ще ни бият, арестуват, глобяват ... ако решат!

ПП Хванах част от изказването на Нинова, ами смешно беше.

# 6 740
Много благодаря за поста за Германия! Мазоли ми излязоха да пиша.

Освен това в Германия политиците слушат учените, а не главния прокурор!

# 6 741
На някой прави ли му впечатление как депутати, като изключим цирка на Марешки днес, си се бутат един в друг и въобще не им пука. Тези от щаба, от правителството и президента също. ББ също си обикаля страната и се среща с разни хора. На мен лично ми е странно, особено след факта, че на почти всяко заседание някой кашля. А и едва ли общуват само помежду си.

# 6 742
чакай сега, статистика за смъртността може да се прави след %-та оздравели, нали така? Сега всеки говори грешно - процент смъртност на фона на заразените, ама никой не знае от тези общо заразени колко всъщност ще оздравеят Thinking. Тогава може да се говори какъв е % смъртност на този вирус

Така е, да, но с падането на % критични пациенти би следвало и % на починали да пада - все пак шанса да почине някой НЕ критичен е доста под минималния (мисля?).
така е, но пак не знаеш кои случаи ще станат критични. Всеки новооткрит е в различен стадий на заболяването и не се знае нищо, докато не оздравее. Неслучайно няколко пъти Майорът спомена, че понякога уж има оправяне и следва рязко влошаване Sad((((. Затова е крайно неточно да се споменават % на база заразени.

# 6 743
Още един полицай на 38 години (втори за Испания) е починал днес. Няма данни да е боледувал от нещо друго.

# 6 744
Аз нещо не разбрах от забраните.
Значи не може паркове и градинки, това ясно.
Не може извън границите на града да излизаш и пътуваш без основателна причина или да си работещ.
На работа се пътува свободно, но в самия град, нали?
Можеш да пазаруваш от магазина от 10.30ч нататък.
Можеш да ходиш по улиците и да си вършиш работата, но не бива да влизаш в паркове и градинки. Можеш да ползваш градския транспорт да отидеш на лекар, в магазин, да пазаруваш от предпочитана верига магазини.
Така ли е?

# 6 745
  • sofia
Абе тестват ни до колко сме склонни да търпим.Новият Световен ред идва.Дано не е златният милярд.

# 6 746
Да. Можеш и да се разхождаш, но на двуметрова дистанция от други хора.

# 6 747
Е има и политици и принцът на Монако....

# 6 748
С циганите няма да се оправят. Циганка сега каза по бтв, че не може да ги затварят като прасета и Господ решава кой колко да живее. Ако натегнат още тези, които и без друго спазват, може и от тях да се намерят хора, които да стигнат до този акъл.

# 6 749
Да. Можеш и да се разхождаш, но на двуметрова дистанция от други хора.

Това е доста глупаво и е мярка само колкото да се каже, че има мярка.

Общи условия

Активация на акаунт