COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 208
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 465
Бла блааа

Чакам КОНКРЕТНИ мерки аз. Конкретни...

Всички държавни учреждения ли ще работят не разбрах ?

# 466
  • София
И мен именно малцинствата най-много ме притесняват... В Западна Европа се изсипаха много "братчета", които сега се юрнаха обратно. Вметката, че пишели много "нечетливо" не ми говори нищо добро... Освен това половината даже нямат конкретен адрес у мааалата...
Речта на Радев е изпитание за слушане...

# 467
  • София
Вече трудно му следя мисълта, не може ли по-кратко и ясно!

# 468
Цитат
И един неочакван позитив от домашната карантина. Къщата ухае хубаво на прясно изпечен хляб.
Цитат
Отчитам се с една питка и четири тави с меденки.
Ох, и на мен ми се дояде, няма ли начин да ми ги пратите през екрана на компа. Simple Smile

Цитат
Никола Тесла, ти сериозно ли смяташ за нормално шефът на щаба да се информира и образова в движение? Като не знае, какво прави начело?
Хеликаза, ама това са пълни глупости дето ги е написал тоя пишман фейсбук-анализатор. Според него щаба пада от небето и преди 2 седмици не знае с какъв вирус си има работа, но сега вече знае. Това е несериозно. Grinning То според него излиза че ние тука дето пишеме от началото на темата сме били по наясно с вируса отколкото е бил щаба. Grinning Това са пълни глупости. Просто това беше тактика на щаба, която беше грешна, ние това го обсъдихме снощи, но беше тактика, а не падат от небето както си мисли тоя Боби Цеков. Grinning

# 469
  • Bulgaria
Вчера ми се наложи да подам сигнал. След като се обадих на РЗИ, те ме свързаха с някаква друга институция, която също ми каза, че не знае към кого да се обърне. И в крайна сметка единственото място, на което можех да подам сигнал беше 112 и те да го предадат към съответната институция. Разбира се, че за различните ситуации се звъни на различен номер. Но в момента си прехвърлят топката и дори институциите не са много наясно кое и къде трябва да се подава.

# 470
  • София
Никола Тесла, ти сериозно ли смяташ за нормално шефът на щаба да се информира и образова в движение? Като не знае, какво прави начело? Няма ли вирусолози в тази държава? Каква е изобщо функцията на този щаб? Къде се крие финансовият министър? Ананиев къде отиде, защо не казва колко интензивни легла има по градове с възможности за обдишване? Работят ли по осигуряване на повече места?
Каква им е стратегията? Хубаво , хората ще си.седят вкъщи, а държавата какво ще прави? Пак ли ще вдигнат ръце и ще чакат на гражданите? Остава и сметки да отворят....Стегнете се! Държавата има ангажименти, които далеч надхвърлят тропането с юмрук от екрана.
Да бе, мамин сладък Владко къде изчезна? Да се появи и да обясни какво ще предприеме държавата да помогне на останалите без работа и средства хора - данъци, кредити, помощи.

# 471
+1000 лв за медиците на първа линия.

# 472
Браво! Заслужават много повече!

# 473
Месечно.

# 474
  • София
+1000 лв за медиците на първа линия.
Даже са малко!

# 475
Ясно, ама пак е малко, рискуват много.

# 476
Нищо конкретно не чух аз. Това ли беше...

# 477
Къде ги гледате?

# 478
Скрит текст:

Скрит текст:
Българинът изведнъж се сети, че го е грижа за възрастните хора... Добре, че дойде вирус, който ги поваля като мухи, че да се сетят някои, че имат майки и бащи... Управляващите визирам, за тези в темата, които ще се припознаят в думите ми..

Какви изрази... "като мухи"... За цял свят (7.3 млрд.) са починали 5,800. За сведение - само от началото на годината прираста в планетарен мащаб (новородени-починали е 16.6 млн! Пак да призова за повече спокойствие и подбор на фрази.

Ето, за да съм голословен https://www.worldometers.info/bg/
Поредният "математик", посветил се на това да успокоява народа с неговата "математика". Моля те, не бъди голословен, а кажи нещо и за грипа. И след като толкова много обичаш математиката, ето ти една задачка-закачка:

При 7,5 милиарда население, 3% смъртност и ако се разболеят 70-80% от населението, колко потенциални жертви прави това?

И още една допълнителна задача. Каква част от тези потенциални жертви са хора над 60 години?

"Като мухи" е съвсем точно определение.

Еди ственото сигурно число тук е 7.5 млр население другото е спекулация. Не зная дали съм "поредния математик", но дори по допус атия от Вас хипотетичен и кошмарен сценарии жертвите ще са около 180 млн., като тези над 60 ще са около 75% или в цифри 135 млн.

При естествен глобален прираст около 105 млн на година - да ви видим математиката на вас - за колко време ще се "съвземем"? м?

Хайде ако обичаш не измествай фокуса. Нито този, нито други вируси са представлявали заплаха за нашия вид, ние тази игра я играем от милиарди години, така че това не е стояло на дневен ред, а дали и колко хора могат да умрат.

Въпросът е, че има хора като теб, които с лека ръка махат пред възможността за една година да умрат стотици милиони хора при пандемия, повече отколкото от война. И ни успокояват с това, че к'во толкова, нали няма всички да умрем, значи е ОК или вижте тук "само" 5000 са умрелите досега, ами то от грип умират повече и прочие алабализми. И после защо имало пътуващи, празнуващи, разнасящи вируса по всички краища на света.

И накрая, на теб възрастните(и не само) ти роднини и приятели ако не са ти мили и ако смяташ, че ще "се съвземеш", замествайки ги с нови хора, то за много от нас не е така. И ще се борим за всеки един живот докрай.

Чакай сега - цифрите са твои, мило дете - не мои. И са апокалиптични и измислени. Нищо такова няма да се случи. Повече от 20-30 хил едва ли ще умрат - ако говорим сериозно. Ето ти от Китай - те го преодоляха: 1.41 млрд население, 80,844 хил (САМО!) случая - 3,200 починали. Екстраполирано за България - 7.5 млн население (силно оптимистично) излизат 42,750 заразени и максимум 1,282 починали.

И се дръж малко по-сериозно - не съм на 20се ни на 30се. ти сметни от 7.5 млн какъв е шанса точно ти или близките ти да умрете и продължавай с паниката.

п.п. Изобщо не казвам, че не трябва да спазваме карантината, нито да се държим като неандертлци, но трябва безпристрастно да си дадем сметка какво следва и колко ще сме засегнати. Като гледам нивото - няма да отварям дума за икономиката.

# 479
  • София
Сериозно, това ли беше? Какво точно ще правят не е ясно, само общи приказки и взаимни четки.

Общи условия

Активация на акаунт