COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 807
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 710
Я да попитам, направи ли ви впечатление, че журналята по телевизиите са без маски, ръкавици и т. н, ходят на работа. На брифингите с генералисимуса - отново без маски и други предпазни средства, както журналистите, така и от "щаба". На срещата при президента - седнали всичко на една маса, рамо до рамо, повечето в рисковата група. Не видях една маска някой да изкара и да си я сложи. Дори на заседанието на НС онзи ден се хилиха като тикви Корнела като се изкашля. Аз не видях един управляващ да даде личен пример. Тогава защо се чудите, че никой не им се връзва? Явно само в тази тема хората се готвят за зомби апокалипсис.

# 1 711
Аз съм епидемиолог. Когато чух за стратегията на Великобритания, помислих, че е сатира.

Британците планират да запалят пожар, който мислят, че ще могат да контролират.

(Статията е на английски)
https://amp.theguardian.com/commentisfree/2020/mar/15/epidemiolo … r_impression=true

# 1 712
  • Варна
Лабрекс, аз в речник нямам нужда да гледам, но въпреки това го направих. Въпросът е дали други са го направили...

Извинявай, не към теб беше, лошо съм цитирала, сега ще редактирам. Репликата на Хасан Али исках да използвам.

Разбрах те! Няма проблем.
Скрит текст:
След "пЛевмония" и още куп шедьоври нищо не ме учудва.
Но пък нали разбираме за какво става дума, в крайна сметка.
Скрит текст:
Предвид ситуацията и притеснението, последното, на което трябва да обръщаме внимание, е правописа. далеч по-важно е достоверността на написаното и въздържането от свободни интерпретации.

Продължавам да мисля, че накрая ще ни се наложи да се затворим напълно и за дълго.
Реално днес са съобщили само двата случая на англичаните... Така ли е или аз нещо изпускам?

# 1 713
  • Варна
Скрит текст:
Този диджей случаят от Варна ли е?
Медиите казаха, че варненецът  бил в Италия след 10 март,  тук мернах дата в соц.мпежи 03/04 март?
Според мен е грешен човек и грешна снимка. На снимката не е човек на 47 години.
На 41 е.
На сто места пише, че  болният е на 47, този на снимката със сигурност не е на толкова въпреки маската.

# 1 714
И аз мерките на Швеция ги виждам само като съвети - внимавайте, мийтe, пазете се... Хората са на работа, децата на училище и детска градина, границите отворени, ограничения за събирания няма. Даже Китай ги порицават, че подценяват проблема и могат да станат огнище:
https://www.globaltimes.cn/content/1182703.shtml
"Западните държави, които се "предават" пред COVID-19 шокират китайците" (визират Швеция и Великобритания). Статията е от днес.

# 1 715
Като напише някой, че хората навън са без маски и побеснявам вече. Маски няма! От къде да си купим и не пускайте линкове от строителни хипермаркети. И там няма. Аз не мога и да си ушия.

# 1 716
Даже Китай ги порицават, че подценяват проблема и могат да станат огнище:
https://www.globaltimes.cn/content/1182703.shtml
"Западните държави, които се "предават" пред COVID-19 шокират китайцит" (визират Швеция и Великобритания). Статията е от днес.

Китай да си мълчат викам, че те натресоха тая тъпотия на останалия свят.

Като напише някой, че хората навън са без маски и побеснявам вече. Маски няма! От къде да си купим и не пускайте линкове от строителни хипермаркети. И там няма. Аз не мога и да си ушия.

Да, маски няма. От близката аптека казаха, че чакат всеки момент ново зареждане, но никаква конкретика.
Какво стана с ушиването на 10 000 предпазни костюма на ден? Оказа се май, че няма да са нужни и си затраяха...

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 17:27 от Анонимен

# 1 717
Значи след Италия и Испания имаме трета европейска държава под ключ: Чехия. Simple Smile
Кой е наред?
Аз съм в Ирландия и от вчера се носят слухове, че и нас може да ни заключат. От вчера са затворени всички пъбове и баровете в хотелите до 29.03. Училищата и университетите ги затвориха още от петък до 29.03. Детските площадки също. Забранени са свижданията в домовете за стари хора, както и в някои болници в страната. За да  затворят пъбовете в навечерието на деня на Св. Патрик, както и да отменят парадите значи положението наистина е сериозно. https://www.google.com/amp/s/www.irishtimes.com/news/health/coro … 203961%3fmode=amp.

# 1 718
  • Bulgaria

Има вече десетки начини да си направите, дори от кухненска хартия. Също така един шал пак би бил по-добре от нищо.

# 1 719
  • Пловдив
Всеки може да си ушие маска. Учихме как се шие с игла и конец в часовете по трудово, в началния курс. Ако ти си по-млада все някой може да вдява игла.

# 1 720
Не съм чела последните 200 мнения, затова се извинявам, ако повтарям някой. Извънредното положение отменено ли е?
Навън всичко работи на бързи обороти. ВСИЧКО. Само кафенета и ресторанти не работят. А пред един Кауфланд видях море, море от хора, нагъчкани един в друг. Flushed

# 1 721
  • София
Испания, 8744 болни, 3215 хоспитализирани, 297 починали и 521 в тежко състояние. Последния починал е на 21 години...

https://elpais.com/sociedad/2020-03-16/ultimas-noticias-del-coro … a-en-directo.html

# 1 722
  • На остров
Pure и аз си изказвам личното мнение в обществен форум . Данъци всички плащат. Ти държиш всички да изпадат в паника и винаги споменаваш само част от информацията.
Аз не съм цитирала никой и затова не съм дала линкове.
Когато напиша име и използвам кавички е редно да се цитира линк.
Нямам претенции да съм форумна звезда като теб в темата за вируса, но слушам и гледам новини и избирам източниците си.

Ред има ограничения за събирания над 500 човека.

# 1 723
Аз съм епидемиолог. Когато чух за стратегията на Великобритания, помислих, че е сатира.

Британците планират да запалят пожар, който мислят, че ще могат да контролират.

(Статията е на английски)
https://amp.theguardian.com/commentisfree/2020/mar/15/epidemiolo … r_impression=true

Може би си правят сметки, че ако заключат възрастните хора, ще повлияят епидемията по някакъв начин. Предстои да разберем.

# 1 724
В темата за ай херб има ограничение за писане на максимум един пост с код на страница. Не може ли и тук да се въведе някакво ограничение?

Какъв е смисълът през коментар едни и същи хора да ни заливат с вълни от оптимизъм, че статистиката за починалите под 60 г. възраст била нищожна, с топлото време всичко щяло да се оправи (източници, моля!), нищо не било на сериозно, щом журналистите не носели маски и т.н.?

Докато преди седмица подобни писаници можеха просто да се подминават, в момента е абсурдно! Вече дори е държавна политика да се взима на сериозно, да се приложат мерки, всеки да се замисли какво може да причини на останалите с безотговорното си и егоистично поведение.

Ако ви идва в повече вълнението и сами се убеждавате, че няма нищо страшно, просто не четете. Какво и на кого се опитвате да внушавате? Давате ли си сметка колко безотговорни хора с рисково поведение има все още навън без да взимат предпазни мерки? Тях ли насърчавате?

Общи условия

Активация на акаунт