COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 635
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 740
Т маркет в Лом, днес:

Скрит текст:

Снимката не е съм я правила аз.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 14:56 от Не се сърди, човече

# 1 741
На нашата улица цял ден не минава никой, а обикновено е като парад от детски колички, освен в дните когато вали ....

така че, има хора 'с мозък'

# 1 742
Втори англичанин с коронавирус в Банско, на 78 години е
Дошъл в курорта да кара ски

https://www.dnes.bg/stranata/2020/03/16/vtori-anglichanin-s-koro … 8-godini-e.442335

Тези ни взеха за мезе! Вие останете в къщи, докато болните от корона, които пристигат денонощно от ЮК,  карат ски и пият бира по курортите ви! Пфу!

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 15:30 от Анонимен

# 1 743
  • София
Аз съм епидемиолог. Когато чух за стратегията на Великобритания, помислих, че е сатира.

Британците планират да запалят пожар, който мислят, че ще могат да контролират.

(Статията е на английски)
https://amp.theguardian.com/commentisfree/2020/mar/15/epidemiolo … r_impression=true
Да палят каквото си искат и да си експериментират върху хора, само останалите да си затворим границите за славните експериментатори ...
 Дано се окаже, че неоткритите са огромен брой и това не е по-тежко от грип като смъртност- всички ще се радваме да е така, но ако не е ... експериментаторите ще са с прекъсната верига на доставките, ток, вода и някои по-страшни неща- представи си 50% от персонала на един АЕЦ да се разболее ...

# 1 744
Ислямска държава е издала заповед терористите да избягват Европа

Вместо това ги съветва да си мият ръцете

https://www.politico.eu/article/coronavirus-isis-terrorists-europe/

В какви времена живеем.

# 1 745
  • На остров
Pure аз не се състезавам с това кой пръв е казал или написал нещо, по тази логика трябваше масата в тази тема да не пишат.
Една и съща информация се повтаря многократно от различни потребители.

3 нови случая на починали в Стокхолм.
Информацията е от SVT

# 1 746
Имам питане- работя в сферата на ритейла , в мол и не работим до 29.03. Днес работодателят ни е задължил на групова среща (на която аз отказах да присъствам заради струпването на много хора )колегите ми да си подпишат молбите за отпуска до 29.03.  Аз не планувам сега да си ползвам отпуската. Какви са ми правата?
Не знам какви са ти правата, но е логично да си ползвате сега платения отпуск щом не може да работите от вкъщи.

# 1 747
Ако не се лъжа , според КТ работодателят може да определи кога да се ползва отпуск...

# 1 748
Да ви кажа, в Плевен магазините, които видях, не работят. И си е мъртвило по улиците. До хранителен ходих вчера за нещо малко и беше ок положението. Нямаше паника (става дума за квартален магазин, но не малък).

# 1 749
Имам питане- работя в сферата на ритейла , в мол и не работим до 29.03. Днес работодателят ни е задължил на групова среща (на която аз отказах да присъствам заради струпването на много хора )колегите ми да си подпишат молбите за отпуска до 29.03.  Аз не планувам сега да си ползвам отпуската. Какви са ми правата?

нищо не можеш да направиш. Работодателят има право да пусне всички служители в платен отпуск при намаляване обема на работа, което в случая е налице..

# 1 750
  • София
По-добре платен отпуск, отколкото да ви уволни. Дори така мож да се окаже по-добре. Очевидно ходене по курорти и екскурзии вече няма да има.

# 1 751
Не знам какви са ти правата, но е логично да си ползвате сега платения отпуск щом не може да работите от вкъщи.

При текущото законодателство не могат да те задължат да излезеш нито платен, нито неплатен отпуск. Вариантите са няколко:

1) Излизаш доброволно платен
1.1) Имаш късмет - плащат ти заплатата
1.2) Нямаш късмет - почват да ти висят. Месец, два...може и да фалират
2) Излизаш недоброволно платен като в молбата изрично е упоменато, че е без твое съгласие.
2.1) като 1.1
2.2) като 1.2, но имаш право да ги съдиш. Ще има ли кой да съдиш обаче, ако фирмата изпадне в несъстоятелност?
3) Излизаш доброволно неплатен
3.1) като 1.1
3.2) като 1.2, но нямаш право да ги съдиш.
4) Излизаш недоброволно платен като в молбата изрично е упоменато, че е без твое съгласие.
4.1) като 1.1
4.2) като 2.2

Играта е рискова каквото и да решиш. Аз бих се доверил на инстинкта си относно колко може да се има доверие на работодателя и какви разходи го очакват бъдещите месеци (под наем ли е, негово ли е помещението, кредити има ли, задължения към доставчици). Приятел в счетоводството може да ти даде информация под сурдинка, за да вземеш информирано решение.

# 1 752
И че ще отпуснат 75 милиона крона за информационна кампания. Големи мерки, голямо чудо!
Швеция отпуска 300 милиарда крони.

Две отделни неща са. Вчера се каза, че се отпускат 75 млн. крони за информационна кампания.

Тези 300 милиарда крони са за друго, днес сутринта е имало пресконференция на финансовото министерство за кризисен пакет от 300 милиарда крони за да се подкрепят шведските компании и работници след изригването на коронавируса. Също ни призовават да си поръчваме повече храна от ресторантите, за да не фалират.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wPQLnn/magdalena-andersson- … -att-kopa-hamtmat

# 1 753
Пети вариант е уволняват те, тъй като обектът е затворен, а ти спокойно ще може да си планираш лятното моренце.

# 1 754
  • София
И защо като чакам на опашка пред Била, Лидъл, Фантастико...без значение къде точно трябва да дишам цигарите на чакащите около мен пушачи?!?!? Запалил всеки и зорлем съм двойно  потърпевша. Поне чист въздух да остане, значи!

Общи условия

Активация на акаунт