COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 616
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 770
Почвам да се чудя, ако недай си боже хванем короната, с казаното при Хекимян ли ще се лекуваме?

# 1 771
По сайтовете се разпространява информация за измамници - не знам колко е вярно.
Едното е, че звънят по телефона и искат пенсионерите да им оставят пари за лечение на заразен близък. Тъпотия е, но измамените и преди се хващаха на тъпотии.
Другото е, че звънят на вратите на къщи, в които има сами стари хора или деца и лъжат, че са пратени от общината да дезинфекцират. Ако човекът ги пусне - крадат.

# 1 772
Ужасно е това с пушенето навсякъде в България.
Цяла зима заведенията работиха за непушачите. Сега и на улицата ли не може.

Скрит текст:
Да, хем стойте вкъщи, хем не се самолекувайте!
Аз това не мога да го разбера как ще стане?
Болнични не питам вече как ще се издаде на честна дума.

В крайна сметка какви са по-строгите мерки, които щяха да въвеждат? Аз нищо не разбрах. Нали уж щяха да гласуват такива, а границите не затвориха.
как ще затворят границите бе жена?  Ще се счупи икономиката. Сега е времето на ски туризма,  все пак не останаха много ски дестинации в Европа, в които чумата не се разпространила масово. Всеки си заслужава съдбата, ние също.
Кел файда от тия термометри и термокамери,  като това да си приносител и разпространител няма нищо общо с висока температура
Стойте си в къщи и се дезинфекцирайте, докато ви окапят кожите на ръцете.
Специално края на сезона /за ски/ ще задържи икономиката. "Аресенал" затвори - 9500 човека работят там, но стари изперкали англичани и подобни на тях, които си веят задниците, ще гарантират печалба.
И не съм съгласна, на тези, които си правят каквото решат, независимо от извънредното положение, да се правят някакви компромиси или да бъдат подпомагани от държавата.

Дали пък шведите не са прави?
Пускат децата си на училише , заразяват се и естествено се имунизират. После няма да дават пари за ваксини .
Да ,  децата ще заразят  и майките и бащите си и те ще получат имунитет. 
Карантиринират възрастните  които  се разболяват и ще хващат  в по ранен стадии и ще пробват лекарства да лекуват последствието - вирусната пневмония .
И какво ще  лекуват?
Ще спасяват възрастните от смърт , ще помагат на майките и бащите да не сигнат към летален изход.

На мен ми се вижда  много рационално , а на вас?
Преди това да затворят болниците. Ще има оцелели с имунитет, доказали устойчивост на инфекции - малко, но качествен материал.

# 1 773
  • София
пуснете на Нова - изявление от Президентството

# 1 774
  • София
По-добре платен отпуск, отколкото да ви уволни. Дори така мож да се окаже по-добре. Очевидно ходене по курорти и екскурзии вече няма да има.
Е, как няма да има? Хората масово вярват, че в Дубай, на Малдивите и т.н. всичко е спокойно. ТА така им казват и те стягат багажа по време на извънредно положение и се явяват чинно на терминала.

Генералът е с железни нерви, че все още говори сравнително спокойно.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 14:12 от missence

# 1 775
Като напише някой, че хората навън са без маски и побеснявам вече. Маски няма! От къде да си купим и не пускайте линкове от строителни хипермаркети. И там няма. Аз не мога и да си ушия.
Разбирам те, много хора сме така, не се притеснявай. Направи си дълъг шал от памучен плат, който увиваш 1000 пъти около устата и носа си. Поне ръкавици намери ли си?  Шалът го гладиш старателно щом влезеш в къщи. След свалянето му си дезинфекцираш ръцете. Ако носиш еднократни ръкавици ги изхвърляш преди да отваряш входната врата. Ако са домакински, дезинфекцирай ги след прибиране, дезинфекцирай и бравите, дамската чанта или джиесем, ако си пипала. С ръце не докасвай очи, уста, нос, преди да ги измиеш. Носи си лични химикалки. Носи и очила, ако имаш. Kissing Heart
В нашия град днес си затвърдих убеждението, че мъжкият пол е ваксиниран срещу Ковид 19. Поне като ме видят как чакам извън обектите или стоя на над 2 метра от касиерите и от хората и току ме копират. Но едва ли споделят вижданията ми за превенция.

# 1 776
  • София
така ще удари кризата, че няма да им останат пари за екскурзии.

# 1 777

Пушачите, рядко заболявали от корона вирус, поне и те нещо са на плюс.
Наистина ли вярвате в тая тъпотия? Трябва да съдят медиите дето я тиражираха.
Аз прочетох обратното твърдение.....
https://blitz.bg/zdrave/lekar-pushachite-da-otkazhat-tsigarite-v … s_news731890.html

# 1 778
  • София
Това за пушачите е странно.
Къде го пише?
Кога пък се направиха такива изводи?

Аз прочетох няколко заглавия, само заглавия подчертавам, не съм се задълбавала в информацията и достоверността и.

# 1 779
Фръц, мерси! Аз точно шал съм приготвила, ръкавици имам.

# 1 780
така ще удари кризата, че няма да им останат пари за екскурзии.
Това не се отнася за всички. Кризата може да доведе до загуба на едни, но винаги има и такива, които печелят от това.

# 1 781

Пушачите, рядко заболявали от корона вирус, поне и те нещо са на плюс.
Наистина ли вярвате в тая тъпотия? Трябва да съдят медиите дето я тиражираха.

+ 1.
Това и историята за ибупрофена си е за съд. Създават паника и тласкат населението към презапасяване с Парацетамол и Аналгин, които са 100 пъти по-вредни. А добрите и загрижени за нас продавачи на цигари ще си печелят. Отвратително.
Влизах в сайта на френското министерство, не намерих такова инфо за вредния Ибупрофен, моля за линк, който да потвърждава тази информация. Защото вече и от престижното научно списание Lancet я отрекоха, а истерията продължава.
Вирусът ще отмине, но спекулата и фалшивите новини ще ни унищожат със сигурност.

# 1 782
Нали се сещате, че ако това, което се намеква е вярно и извънредното положение продължи повече от месец-два, и ако никой не работи, в един момент проблемът ще се задълбочи сериозно. И това не е заради вируса, а заради мерките.

# 1 783
  • Sofia
Имам питане- работя в сферата на ритейла , в мол и не работим до 29.03. Днес работодателят ни е задължил на групова среща (на която аз отказах да присъствам заради струпването на много хора )колегите ми да си подпишат молбите за отпуска до 29.03.  Аз не планувам сега да си ползвам отпуската. Какви са ми правата?
Кога планувате да си ползвате отпуската ?
Целият август, вече е подаден графикъ ми още февруари за отпуска.

# 1 784
  • на пъпа на Златията
==
пуснете на Нова - изявление от Президентството
==
Тоя е толкова неадекватен  че няма накъде.
Да не настройва хората срещу мерките на правителството и да психясва народа  да търчи по болниците .

Имаше един лекар който искаше да прави електронни карти на всеки пациент и там всичко да е записано , какво си проболедувал , с какво са те лекували  , Тая карта и  намаляваше източването на здравната каса . Ама всики гракнаха срещу него и Баце го смени , Само и само да компрометират Баце та да дойдат те на власт . . Включително и партията която  го поддържаше тоя .

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 14:18 от rorik

Общи условия

Активация на акаунт