COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 893
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 800
За Ибупрофена моя позната лекар твърди, че е вярно. Обсъждала го е и с колеги от Италия.

# 1 801
Четох някакъв туитър на болен младеж без съпътстващи заболявания от University of Utah (доколкото разбрах). Та, беше я закъсал със сатурация (това ли е вярната дума) на кислород малко над 80% и няколко дни на кислород (300%), сега бил вече ОК, та може да туитва, но все още е в интензивно (загубих линка и не мога да го дам)
Намерих още един младеж, който все още не беше в болница и си броеше вдишванията, над 30 в минута било сигнал, че е за болница, за сега само "кашля лошо". (отново нямам линк, за което съжалявам) И двамата се оплакваха от треска с ниска температура първите дни и после ужасна кашлица.
Та така, младите също стигат до интензивно, но не умират.

Този лекар за които споменах вчера и никой не обърна внимание, каза същото. Висока температура >39°С за повече от 2часа, стягане в гърдите, честота на дишането >=30.

https://twitter.com/yaletung/status/1239265194116857858

# 1 802
  • Варна
Наистина ли вярвате в тая тъпотия? Трябва да съдят медиите дето я тиражираха.
Аз прочетох обратното твърдение.....
https://blitz.bg/zdrave/lekar-pushachite-da-otkazhat-tsigarite-v … s_news731890.html
Да, де! Тази "медия " е за съд.
Изследване направено сред 140 души????? В Китай???

# 1 803
  • Пловдив
Абе в САЩ има ли болни?

има, има, и извънредно положение име

# 1 804
  • София
Не съм чела последните 200 мнения, затова се извинявам, ако повтарям някой. Извънредното положение отменено ли е?
Навън всичко работи на бързи обороти. ВСИЧКО. Само кафенета и ресторанти не работят. А пред един Кауфланд видях море, море от хора, нагъчкани един в друг. Flushed

Аз това се чудех - пред някои магазини (като гледах снимки) хората нагъчкани като сардини. Аз излизах, минах покрай пощата - и там опашка, бабите залепени една до друга на една цигара разстояние. Малко се обезсмисля всичко.

И, между другото, стига сте се панирали с тези маски. Да оставим маските на лекарите, по-нужни са им.
Ние, ако не сме болни (да чукаме на дърво) няма нужда да ги хабим. Освен ако не са плътно прилепващи по лицето с филтър, нали..... Малко too much. Вече за ръкавиците друга работа, макар че и те са дефицит и смятам моите като свършат да мина на салфетки.... Simple Smile

И каква е тая простотия с църквите.... Седя и се възмущавам.

# 1 805
  • Viena
Снимка от Виена,Магазините са заредени, по улиците почти няма хора. Полицията е на крак, спряли са приятелка мед.сестра да я питат на къде отива и са я питали дали е сигурна и дали да не я изпратят да я проверат

# 1 806
Това за температурата не се отнася до всеки случай.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 14:48 от Фръц!

# 1 807
А и тези мерки целящи изолация на населението - естествено е, че не работят, защото вирусът така и така си циркулира
Изолацията не спира вируса, но го забавя, за да имат време за съответните тестове, ресурси и мерки. Не може всички да се тупнем едновременно с кашлица, дори и да не е смъртоносна за нас самите. Виж в Австрия какво става, преди два дни 600 човека, сега са 1018. Над 200 случая пък само от вчера (бяха 800).

# 1 808
Видях много хора с направени маски, стига с тази мантра маските - за лекарите. Ми ще си направим, не е философия.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 18:49 от Анонимен

# 1 809
# 1 810
Маските за лекарите, та да се видим на какъв хал ни е здравеопазването, че няма елементарни консумативи. Явно и в резерва няма щом не са им раздали. А какво има се питам.
А отговорните фактори в министерство и прочие като видяха накъде вървят нещата - къде бляха или си мислеха, че тях не ги касае.

# 1 811
Абе в САЩ има ли болни?

има, има, и извънредно положение име
Вчера говорих с една приятелка, която се намира в Палм Бийч, Флорида. Каза, че и там масово всичко се изкупувало от магазините и аптеките, но като цяло това било. Заведения и всичко останало си работело, хората били спокойни.

# 1 812
Стига сте ревали за тези заплати. Ми да си бЕхте спестили барем една.
И като останат без заплати, ще им опростят, нали сега се взимат мерки. Замразяват се кредити, удължават се карти, какво ли не четох в посока  на социални облекчения. Ще има.
Не на последно място-не всеки, който не работи няма да получава заплата. Една част само няма да получават, далеч не всички.
Моля да обясните как средностатистическо семейство с 4 големи деца може да спести белким една заплата.
Никой нищо няма да опрости. Никой нищо не замразява. И моля да посочите как се заплаща използването на неплатен отпуск.

# 1 813
Само аз ли не си изведох детето на площадката днес? Щото преброих 6-7 деца и още толкова родители. Аз ли съм най-тъпата, че си играх с детето на терасата?

# 1 814
Дано със съфорумката всичко е наред.Сили и кураж ❤❤❤
Вече 24 часа е в болница. Лекарите са и прегредали дробовете. Чисти са и, но има температура. Дават и температуро-понижаващи лекарства и чайове. Много и се бавят резултатите, все още не са готови. Надява се че до 17,00 часа ще са готови когато е брифинга на щаба. От време на време губи настроение, нормално когато човек е изолиран в болница. Но и казах да стои с висок дух и че когато всичко свърши ще разказва за премеждията си.

Общи условия

Активация на акаунт