COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 972
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 860
Тук днес писаха,че половината пациенти в интензивно са под 50 год.
Тук в изпразнените хранителни висят бележки"Съжаляваме.Правим всичко възможножно Ще минем заедно през това"

Къде е това "тук".

# 1 861
Тук днес писаха,че половината пациенти в интензивно са под 50 год.
Аз също се върнах преди 5 дни от БГ болна,въпрвки,че се пазех.
Къде е това тук?
Нидерландия,извинявам се.Но само споделям
https://dutchreview.com/news/dutch/half-the-patients-in-intensiv … er-the-age-of-50/

# 1 862
Пак съм потресена. В нашият град работят кафета и магазини. Било пълно с хора!

Сигнализирай!

# 1 863
Сериозно ли има хора, които смятат, че нашите управници и всички други не са абсолютно наясно с всички подробности за вируса. Но как да не всеят паника и страх, как?

# 1 864
И аз да питам, без нападки, моля.
С малко дете съм, откача вкъщи, има нужда от разходка за по 30-40 мин. Не говорим за площадки! Просто раздвижване в междублоковото пространство.
Аз не бих. За да идете навън минавате през коридора на блока, пипате външната врата, ако сте заразени, ще го оставите на всички във входа, ако не сте, може вие да го хванете и после да го разнесете. Измислете си физически занимания вкъщи, след 16 ч.

# 1 865
Втори англичанин с коронавирус в Банско, на 78 години е
Дошъл в курорта да кара ски

https://www.dnes.bg/stranata/2020/03/16/vtori-anglichanin-s-koro … 8-godini-e.442335

Тези ни взеха за мезе! Вие останете в къщи, докато болните от корона, които пристигат денонощно от ЮК,  карат ски и пият бира по курортите ви! Пфу!
Мда, и най-тъпото е, че тях ще ги обгрижат и тестват само с температура и лека кашлица, понеже нали...са подозрителни. А много българи ще си изпатят заради това, че не им обърнато внимание докато не е станало вече наистина късно, защото не са излизали никъде.
На нас ни раздадоха маски за многократно ползване на работа. Преди това ни събраха навън да ни иснтруктират. Не особено хитър ход, но явно е нямало друг начин. Добре че не бяхме особено голяма група и повечето стояхме на разстояние. Понеже имаме фирмен лекар, изрично попитах за случаи като моя, когато имаш симптоми, но те пращат да се лекуваш за 2 дни без никакво тестване. Потвърдиха ми, че абсолютно невъзможно е да си самоназначиш тест. Това ставало само по преценка на ЛЛ. Не можели всеки с признаци на грип, фарингит,  болно гърло итн. да тестват. Но аз като гледам какво пишат хората тук, не тестват и хора, които едвам дишат...

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 15:30 от Анонимен

# 1 866
  • тук и там
red soul, затвориха ли училищата в Нидерландия?

# 1 867
  • Далечният изток
Мъжа ми се оплаква от температура сега - 37.3 и леки болки в гърлото . Изолирани сме по принцип - трябва ли да се притеснявам? С какво да я сваляме тази температура?
Температура до 38,5 не се сваля. Да пие много чай. Може да му сложиш краката в гореща вода, да го разтриеш да се изпоти. Сок от малини сваля принципно. Иначе също повечко витамин С, фрешове и топли напитки ако го втриса.
Това не е правилно обаче, ще вдигне още температурата... При много висока температура, може да се обуят чорапи, напоени с оцет, отгоре найлонов плик се обува и после още един чифт чорапи - сухи. Но за момента температурата му не е висока.

# 1 868
Англичаните са ги оставили да “правят групов имунитет” ..аз от тях бих бягала 🤬..повече от китаец идващ от Ухан.

# 1 869
според тази теория (теория лие?) може да заместим ваксината с антитела от преболедивал. но дали е вярно?!  как мислите
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ucheni-imu … -covid-19-6106950

# 1 870
Но аз като гледам какво пишат хората тук, не тестват и хора, които едвам дишат...
За кого става дума? Посочете го, за да сигнализираме.

# 1 871
red soul, затвориха ли училищата в Нидерландия?
Да,от днес са на дистамционно обучение
Затвориха и ресторанти,музеи...Хранителните работят,но са обрани от към продукти

# 1 872

4. Изработват карантинни мерки за тези хора - възрастни и с увреждания - които следва да си стоят вкъщи и на които следва да се носи храна един месец.
5. Предупреждават населението за това, че точно тези хора са засегнати, така че тези хора да си стоят вкъщи, деца, близки и институции да се погрижат за тях, като им оставят храна пред вратите.

Тези мерки може да подействат в Швеция, но в БГ живеем по две три поколения заедно.

А, дойдохме си на думата. И значи какво се постига с това извънредно положение - стоите си вкъщи при тях, та като се върнете от магазина, да им донесете едно хубаво вирусче, вместо да ходите на работа? И в Швеция живеят заедно и в цяла Европа, защото скъпотията на жилищата кара младите хора да си стоят при родителите.

При това положение, затваряте баба и дядо в тяхната стая да гледат телевизия и никакво излизане от там за месец  докато вие и децата сте наоколо (би трябвало вечер, след работа и училище)- нищо няма да им стане. Храните ги, давате им сокчета, минерална вода, почиствате добре тоалетните помещения и се надявате на Бог.  Защото и с извънредно положение и без, вие така или иначе живеете заедно и с това безсимптомно протичане на Короната, не се знае какво носите така или иначе - няма как хората да стоят затворени в домовете си за един месец, разберете го това, най-малкото, защото трябва да се хранят и защото трябва да работят.

# 1 873
  • MI
Спомня ли си някой кога италианци организираха флашмобове с китайци? Прегръщаха ги и не се страхува от вируса. Може би има мами от Италия. И как коментират там тези безотговорни действия?
Например че китайците първи се сложиха сами в карантина и затвориха всичко навсякъде? И че всъщност се оказа че вирусът го донесоха работещи в международни корпорации, а не китайските фризьорки? Wink Така де, докато се оглеждахме за китайци наоколо, вирусът е летял удобно е първа класа.

# 1 874
И ние с малкото хич не щем да се засичаме с никой. Отваряме/затваряме врати със салфетка. Ходим на достатъчно прилично разстояние от всички. Не, не мога да го затворя само вътре. Тийна не излиза, аз също мога да пия вино и да гледам ХБО, ама малките?
Нищо лошо не виждам в разходка само, почивните дни, ако сме здрави палим колата и на някоя поляна.

Общи условия

Активация на акаунт