COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 831
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 965
  • Другата България
Многократно е писано, но отново:
Цитат
Какво да правим, ако мислим, че сме болни от CОVID-19?

▪︎028078757 (в работни дни от 08:30 до 17 часа). Информационна телефонна линия на Министерство на здравеопазването. Много любезен и търпелив господин изслушва внимателно и отговаря на въпроси относно симптоми и притеснения. Дава насоки за следващ ход.

▪︎За COVID-19 НЕ може да се тествате по лична преценка във ВМА или друга болница.

▪︎При проява на симптоми - тежки или по- леки - търсите ЛИЧЕН ЛЕКАР ПЪРВО ПО ТЕЛЕФОН . Само тя/той, след преценка може да ви повика на преглед И/ИЛИ да ПОВИКА ЛИНЕЙКА, която да ви отведе за тест.

▪︎Ако получите задълбочени симптоми (задух, треска) през нощта или ЛИЧНИЯТ ви лекар НЕ е на разположение, ЗВЪНИТЕ на тел.112, отивате с ЛИНЕЙКА за диагноза.

▪︎ВСИЧКИ пътнически данни от рискови страни вече са налични при личния Ви лекар. Той/тя вероятно ще Ви потърси ако сте пътували в рискова зона през последните 14 дни.

▪︎Ако имате слаба симптоматика/решите вие сами да поемете отговорност за теста това е възможно. В момента в София тестват само в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС, Дружба. Тестът струва 120лв и получавате резултати за 48 часа.

# 1 966
  • София
и мен това ме притеснява. повече хора ще се нагъчкат.

# 1 967
  • тук и там
Във Белгия 197 нови за денонощие.Точно 1000, 5 починали.(всички починали са на  на възраст от 73 до 88 гд)

# 1 968
  • София
==
Реално в случая няма как да се знае дали е корона или не. И като ми премине не влизам в никаква статистика.
==
Като ти премине иди си направи тест за антитела и ако имаш , значи си го преболедувала  и си с имунитет . Ходиш си на работа, няма  да се разболяваш  и икономиката си работи   и сме държава!!!

Между другото видях ,че от другата седмица пускат в почти всички лаборатории бърз тест между 7-15 лв.

# 1 969
  • София
и ми каза, че при корона вирус симптоматиката е друга и рядко включва хрема.
Т.е. личната ви лекарка е абсолютно незапозната, понеже публикациите за Германия показват хрема в 30-40% от случаите- връзка дадох в старата тема.
 А каза ли ви да не напускате дома си 21 дни?

# 1 970
  • София
Аз също прочетох статията за бързите тестове и се надявам да е истина.

# 1 971
  • Варна
Т.е. личната ви лекарка е абсолютно незапозната, понеже публикациите за Германия показват хрема в 30-40% от случаите- връзка дадох в старата тема.
Те немците са си сополиви по принцип.. Simple Smile

# 1 972
  • Другата България
Защо 21 дни?
21 са дните когато вече си доказано заразен, за толкова вирусът се "чисти", и то след потвърден тест /че го няма в организма/.
Карантината за контактни и такива, които мислят, че са със симптоми, е 14 дни.

# 1 973
  • София

Това не е нужно някой да ми го казва Wink Но ще го огранича до 14 дни.
Иначе при мен симптоматиката е основно хрема и пълна липса на кашлица или задух. За момента. Тя не каза, че хремата е напълно изключена,  а че рядко е основен симптом. Въпреки това ми каза, че желае да я уведомявам ежедневно за състоянието си. А, да. Друго, което сне като информация от мен е, че не съм била контактна с официално заразен и не съм пътувала в чужбина.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 16:52 от Щaстливка

# 1 974
Въпрос към Щастлива, може ли да видимнанията или линк за бързия тест!

# 1 975
  • тук и там
Щях да пиша за Белгия,че има статия в която епидемиолог казва,че Белгия ще е във същата ситуация като Италия в момента- след 10 дни..
https://www.vrt.be/vrtnws/en/2020/03/15/_italian-situation-is-wh … n-ten-days/ 

# 1 976
Имат "уж" малко над 1000 потвърдени, но доволно си го изнасят от острова!
1300 и защо "уж"?!

Има много хора със симптоми, които се съветват да си седят вкъщи и това е. Отделно вече станаха много случаите на заразени именно там! Лондон кипи отвсякъде, в днешно време в Лондон да живееш, само че ако го нямаше коронавирусът! Сутринта даваха един българин там снима с камера, пълно метро, пълни площади, хората си перкат насам натам, ще стане бума , ама кога ли? Иначе Баба Елизабет 2 е под карантина, много е важно това,пише го във всеки вестник.

Относно Иран, има много клипчета, махат ги, но ако сте редовни в туитър, ще се нагледате на гадни работи, относно тази тактика! Онзи ден ми се мерна пред погледа един ужасяващ клип, подобен на Китайските, въобще не искам и да го коментирам, яд ме е че го пуснах.

# 1 977
Още няма данни от Италия за деня.

# 1 978
Гърция обяви в понеделник, че ще затвори всички магазини, с изключение на супермаркети, аптеки, банки, бензиностанции и услуги за доставка на храна и всички, пристигащи в страната от чужбина, ще подлежат на двуседмична карантина, предаде "Ройтерс".

Гърция вече отмени масовите събирания и затвори барове, ресторанти, детски площадки и спортни зали. Досега в страната има 331 потвърдени случая на зараза и четири смъртни случая заради коронавируса. Здравните власти очакват броят на заразените да се увеличи.

Карантината от 14 дена ще се прилага за всички, влизащи в страната, независимо от тяхната националност, каза правителствен говорител. Затварянето на магазини ще започне от сряда.

# 1 979
Появи се информация, че Великобритания май ще се отказва стратегията на "стадния имунитет".

Общи условия

Активация на акаунт