COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 239
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 2 340
По-малко от 60 дни ще е чудото. По-скоро ония отгоре ще се правят, че налагат нещо, ние ще се правим, че го следваме и така. Предполагам, че Мутафчийски скоро ще го сменят с някой по-стабилен психически.
Не знам защо пляскате. От втора градска са напуснали една камара лекари, не щат да ни лекуват. По-добре да пляскаме на касиерките в супермаркетите, те поне са на работа.

# 2 341
Ама яд ме е вече! Един филм не може да изгледам без брифинги, а накрая ще арестуват за витамин ц, ама иначе фризьора ще работи и това е най-важното!

# 2 342
Значи макрон излиза и казва от до, от таксита за медиците до изборите. А ние тука през 2 часа брифинги с противоречиви мерки...

Нерде Париж , нерде Банкя Joy
Аз като гледам какво става в Париж, в момента бих избрала Банкя. Или Ботунец. Или някое още по-забутано място.

# 2 343
Няма да звъня на 112 за глупави въпроси повече.
Значи "карантина" реално няма. Работят си, излитат и щъкат. Два големи завода има в града и те са на макс. Няма маски, няма ръкавици. Хората се разхождат, има деца.
Нали Европа та щяла да отпусне пари за борба с вируса? Кога?  Аз мисля, че точно сега е момента да се готвим за това, което може да ни връхлети изведнъж. После вече... Подир дъжд качулка 😩

# 2 344
Скрит текст:
По-малко от 60 дни ще е чудото. По-скоро ония отгоре ще се правят, че налагат нещо, ние ще се правим, че го следваме и така. Предполагам, че Мутафчийски скоро ще го сменят с някой по-стабилен психически.
Не знам защо пляскате. От втора градска са напуснали една камара лекари, не щат да ни лекуват.
Скрит текст:
По-добре да пляскаме на касиерките в супермаркетите, те поне са на работа.

Откъде е тази информация?

# 2 345
  • София
Не вали...ама ти не се телепортираш от дивана в природата, или?
Сееш и пипаш/дишаш най-марко във входа и т.н.
Освен ако и ти не летиш де...ако е така се извинявам .
Не приближавам ръцете си до главата по никакъв повод. Много просто.
 Спрете се ще развиете маниакални състояния- гермофобия!!!
Какво като дишам във входа- вирусите не летят- този се разпространява в капчици. Освен това понеже съм внимателен отварям с еднократна кърпичка.

Каква криза? Глупости. Такава депресия се задава, че майка им жална на задлъжнелите...
Като си купих сравнително малко жилище без кредит преди две години ми се подиграваха разни млади и наперени познати, дето си накупиха с кредит 100% от цената ... сега да му мислят. Аз си имам пари да стоим година и половина с нулеви доходи (друг е въпроса, че няма да се наложи- в най-лошия сценарий да съм на -20%).

# 2 346
Ама толкова ли е сложно да се сетят за сроковете на счетоводителите например, или за апаратите, или че сестрите стачкуваха и без вируса.... Мутафчийски го харесвам, но...един генерал не стига....

# 2 347
  • При семейството си
Сан Франциско и околностите под карантина (локдаун)

Всъщност не е пълен локдаун:
https://www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com/san-francis … area-2020-3%3famp

Май нещо подобно на мерките у нас.

# 2 348
Криза, директно! Без рецесия която да я предхожда. Дано сме живи и здрави, всички покрай нас също, да я видим.
Каква криза? Глупости. Такава депресия се задава, че майка им жална на задлъжнелите...

Хайде без повече паника. Всички ще са на загуба, важното е с действията си да можем да спасим, ако трябва и един човешки живот.
Вие от коя позиция в тази ситуация си позволявате да пишете  “че майка им жална на задлъжнелите...”.
Това е отвратително.

# 2 349
  • София
За мен лично,още трябва да се постарят,че да ме убедят,че това "извънредно положение" е напълно оправдано и ,че не е етап от други,предстоящи дирижирани събития
И то не само у нас.
Нашето правителство е като маймунки,които гледат какво правят останалите животинки от цирка,това правят и те/ние..

Ами, не, не е! За първи път правителството се опитва да направи нещо! Който не го разбира е безкраен егоист! Ето ви пример:Англия, държава която разчита на естествен подбор, кой оцелял, оцелял? Това, Ок, ли е? Работя работа на която ми е забранено да ползвам отпуск  сега и да съм на разположение извън работно време , а имам много отпуск , но не МОГА да го ползвам, а бих останала с радост вкъщи, за да мога да съм с 9 годишната си дъщеря и синът ми, които е астма и този вирус не знам как би се отразил на него, а Вие се тревожите, че , едва ли не, Ви нарушават личното пространство? Светът не се върти около Вас! Вземете, че го осъзнайте! Аман от консулматори!

# 2 350
Цитат
От втора градска са напуснали една камара лекари, не щат да ни лекуват. По-добре да пляскаме на касиерките в супермаркетите, те поне са на работа.
Повечето д-ри в столицата работят на 2-3 места почасово.Дават ли на всеки пациент касов бон в частната си  практика?Не!Могат да си позволят лукса да отказват работа,която не им изнася.Касиерките нямат избор.Или на касата,или глад вкъщи,а сметките си вървят.

# 2 351
  • тук и там
. От втора градска са напуснали една камара лекари, не щат да ни лекуват.
Ей това трябва да им го включат в автобиографиите.Като кандидатсват за работа да ги питат 'Вие къде бяхте по време на кризата със корона вируса през 2020-та?"Да си лекар е най-трудната и блгородна професия..всъщност си е призвание по-скоро.Жалко е всичко това ..

# 2 352
Ама толкова ли е сложно да се сетят за сроковете на счетоводителите например, или за апаратите, или че сестрите стачкуваха и без вируса....

Аз пък не намирам никаква връзка между счетоводното приключване, апаратите и коронавируса. Виж за сестрите ви съчуствам. Че имате такива, не за друго. За лекарите съм развоена, защото има и много добри.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 22:10 от Анонимен

# 2 353
  • София
И аз така мисля - пълна глезотия, че не е препоръчително да се излиза, пък на хората им се излиза по разходки.
Но проблемът е в тези, които нямат и намерение да се съобразяват, а те не са с кратките разходки с децата, а си щъкат навсякъде  в огромни количества.

Връзката между счетоводното приключване и апаратите е, че предвид развитието на нещата в Италия и други страни би трябвало да са наясно отдавна, че няма да ни се размине и да се предвиди какво ще се прави, ако я втасаме и ние, а не посред нощите да го мислят. Това не е изпит, за който отлагаш цяла сесия и четеш предишната нощ с надеждата да изкараш тройка, а милиони животи са заложени. Защото аз още ще си го дудна това за призива и обясненията да не се притесняваме, защото няма нужда от маски. Сега "шийте си маски, случайте ограниченията". Ние сме население, не врачки.

# 2 354
Дали Китай са крили случаи? Как мислите

Да!
Гаранция са броят само тия доказаните..после са ги събирали труповете от къщите..
Сега които иска да влезе в Китай:14 дни карантина..щото нали вируса си го има.

Общи условия

Активация на акаунт