COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 229
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 180
Според мен трябва да затворят всички ски курорти, не само Банско, явно са си добър развъдник на коронавирус! Италия точно от там им тръгнаха проблемите.
А на мен тази новина Ми дойде много странна .
Нали уж е Ски курорт , чист въздух , хората са постоянно навън,  отиват да карат ски, облечени са със ски екипи и шапки, очила, ръкавици , какво ли не .... как са се заразили ......
от някой хотел  ли е тръгнал , прекалено много хора са били в него ли , нещо не ми е ясна картинката със заразата точно там ?

# 3 181
Според мен трябва да затворят всички ски курорти, не само Банско, явно са си добър развъдник на коронавирус! Италия точно от там им тръгнаха проблемите.
То ще ги затворят, но всички ще се върнат по местоживеене и ще разнесат вируса. Важното е да ги поставят под пълна карантина. Никой да не може да излезе.

# 3 182
Крайно време беше:

Забраняват почивки и екскурзии у нас и в чужбина

"От много време апелираме като държава да се преустановят пътуванията, да се внимава и да се предприемат пътувания, само ако е неотложно. Виждате какво се случва в Банско, с туристите в Мароко и Египет.

Изключително безотговорно е в тази ситуация да се пътува с цел туризъм. Като министър на туризма ми е много тежко да кажа това.

Издадох заповед от днес до 13 април да бъдат преустановени всички дейности по закона за туризма", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг във връзка с мерките срещу коронавируса.

Заповедта засяга вътрешния и изходящия туризъм, както и допълнителните дейности, свързани с туризма.
https://www.pariteni.bg/novini/turizym/zabraniavat-pochivki-i-ek … ampaign=onesignal

# 3 183
На лекарите, които отказват да лекуват ще им бъде наложена глоба от 1000 лв и 1 година пробация.

Казаха го по БТВ новините в 17.00 ч.

# 3 184
Скрит текст:
Скрит текст:
Нова ТВ, интервю с туристка във Филипините, която не може да се прибере в България.

Водещ: Защо заминахте?
Тя: Агенцията ни увери, че няма да имаме проблеми.

Водещ: Чувствате ли се безотговорни?
Тя: Да, донякъде. Подценихме риска, но когато ние решихме да пътуваме, в България все още отношението към това нещо беше подигравателно.

Ами права е. Сега е много лесно да се обвиняват тези, които са предприели рискови пътувания и поведение, а какво да кажем за тези, които до последния момент ги подтикваха и то начело с ген. Мутафчийски?

Колкото и да се подиграват около теб на обстановката решенията си ги взимаш сам и сам си носиш последствията.  Глупостта не е извинение.

Не съм съгласна с това. Не всеки има време и възможности да чете и анализира и то информация на чужди езици. Но всички имаме право да вярваме на хората, които са наши т.н. водачи,  авторитети и специалисти, че няма да ни излъжат когато става дума за нашия живот, здраве и безопасност или не е така?

# 3 185
  • Другата България
То ще ги затворят, но всички ще се върнат по местоживеене и ще разнесат вируса. Важното е да ги поставят под пълна карантина. Никой да не може да излезе.
Кой да ги постави? Хората стоят под карантина сами, никой не ги охранява.
РЗИ ги контролира по телефона. Ако някой наруши карантината, и това стане известно, се издирва.

# 3 186
А на мен тази новина Ми дойде много странна .
Нали уж е Ски курорт , чист въздух , хората са постоянно навън,  отиват да карат ски, облечени са със ски екипи и шапки, очила, ръкавици , какво ли не .... как са се заразили ......
от някой хотел  ли е тръгнал , прекалено много хора са били в него ли , нещо не ми е ясна картинката със заразата точно там ?
Вече заразени туристи отиват там, в хотела, после от общите части на хотелите, по ресторантите се разпространява.

# 3 187
  • тук и там
Щях да допълвам за Белгия,за който не е отворил линка.361 хоспитализирани,79 в интензивното.10 починали (при 1243 потвърдени)
Скрит текст:

361 have been hospitalised, which is an increase of 109 in one day. Of those 361 people, 79 are in the intensive care unit, which constitutes 26 new ones since Monday.  

# 3 188
Искам да ви кажа нещо. От вчера и днес забелязвам, че доста хора носят вече маски. Направи ми впечатление, много хора навън си свалят маската под брадичката или под носа. Също така забелязах, че ги свалят, прибират в пликчета и по джобове и ги вадят и слагат когато трябва да влязат в магазин. Така изобщо не се предпазвате. Това го наблюдавах днес на опашката пред Лидъл.

# 3 189

Нека Меридит се включи, ако нещо съм в грешка. Не съм медицинско лице, но в интернет има информация, че студеното време охлажда тялото и по този начин намалява оросяването на носната лигавица и тя изсъхва. Сухите лигавици са идеалното място за вируси. Когато се случи това, вирусите по лесно се размножават и по дихателните пътища стигат до белите дробове. Мисля, че онзи ден Мутафчийски го спомена това.

# 3 190
Искам да ви кажа нещо. От вчера и днес забелязван че доста хора носят вече маски. Направи ми впечатление, много хора навън си свалят маската под брадичката или под носа. Също така забелязах, че ги свалят, прибират в пликчета и по джобове и ги вадят и слагат когато трябва да влязат в магазин. Така изобщо не се предпазвате. Това го наблюдавах днес на опашката пред Лидъл.
Вируса не витае просто във въздуха,не знам как не ви увират главите.
Ако наоколо няма заразени хора и си на открито,от къде ще дойде този вирус?
Именно така трябва да се носят маските,хем и на онези с филтър,не им се хаби филтъра.
Единствено по тротоарите дистанция,по-безлюдни маршрути и това е.

п.п.Разбирате ли,ако ситуацията беше такава,че навън без маска да е опасно,без оглед на обстоятелства и фактори(т.е.на открито и сам,без тълпи или закрити помещения) то това автоматично значи,че и у дома трябва да се стои с маска,защото едно,че жилищата ни не са херметически затворени,друго отваряме за проветрение.Логика,логика и пак логика.

# 3 191
На лекарите, които отказват да лекуват ще им бъде наложена глоба от 1000 лв и 1 година пробация.

Казаха го по БТВ новините в 17.00 ч.

Това е глупаво. Ако им осигурят подходящи условия за труд тогава да ги глобяват, но без маски, без ръкавици, без подходящо облекло е неправилно.

# 3 192
Вече са 81 в България !

# 3 193
Вече са 81 с Коронавирус у нас

И Софиямед влиза в списъка с болници

# 3 194
81 са открити, нали не се лъжем, че са много повече

Общи условия

Активация на акаунт