COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 972
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 285
Хора, и втората ми проба за коронавирус отрицателна. Имам грип Б, доказано с тест. Пускат ме да си ходя! Ще се лекувам вкъщи. Гаден е този грип и много може да ви изплаши, но главната разлика от коронавируса е, че при грипа температурата е значително по-висока. При корона температурата е в интервала 37-38, рядко повече, потвърдено от лекари!
Много се радвам, браво момиче! Бързо възстановяване! Дишай вече спокойно, почивка, питателна храна и релакс. Hug

# 3 286
Болниците отдавна са били наясно, какво ги чака. Защо не са взели мерки, вече нямам идея.

300 болни за месец е много оптимистичен вариант. Поне 1000 ще станат според мен до края на месеца, ако има тестове. Ако няма тестове, може да са всяко число под 1000.

Най-вероятно утре ще сме на 100 души. От там започва експоненциалното проявяване на симптоми на вече заболели, които не са знаели преди това:

https://www.visualcapitalist.com/infection-trajectory-flattening … he-covid19-curve/

Това значи: 18ти: 100, 20ти: 200, 22ри: 400, 24ти: 800; 26ти: 1600, 28ми: 3200, 30ти: 6400....

Т.е. следейки от началото на тази ситуация, до края на месеца може да се очаква минимум 6000 потвърдени, а много вероятно: 6400.

Ние нямаме такъв капацитет за тестване. За да докажем 1000 случая на ден, трябва да сме тествали едно 10 000 поне.

# 3 287
Хора, и втората ми проба за коронавирус отрицателна. Имам грип Б, доказано с тест. Пускат ме да си ходя! Ще се лекувам вкъщи. Гаден е този грип и много може да ви изплаши, но главната разлика от коронавируса е, че при грипа температурата е значително по-висока. При корона температурата е в интервала 37-38, рядко повече, потвърдено от лекари!

Не знам в такъв случай честито ли да кажа, какво ли.  Моля да споделите симптомите си и пътя до приемането в болницата

# 3 288
Комарите не разнасят коронавирус. Разнасяли са чума, но не са заразявали на 100%.

Цитатът не е за коронавирус. Говори се по принцип. И не става въпрос да не си миеш ръцете.

"И 1000 пъти да си мием ръцете, Бог ако иска с 1 комар може да унищожи целия свят."

Прочетете пак цитата и пак помислете за какво говорим, това с комара е никога не се е случвало. А миенето на ръцете обясних в горният пост с каква цел е. Достатъчно с тия писавици тип Just a flu,Bro!

# 3 289
Домусчиев и съпругата му са в Софиямед.

# 3 290
Кирил Домусчиев и съпругата му са с положителни проби за коронавирус

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и главен изпълнителен директор на „Хювефарма“ Кирил Домусчиев и съпругата му Кремена са с потвърдени проби за COVID-19. Това обяви самият той в кратко съобщение през профила си във Facebook.

Бизнесменът е под карантина, в съответствие с изискванията на Националния оперативен щаб и здравните власти в страната.

„Скъпи приятели, след първоначален отрицателен тест за COVID-19 за мен и моята съпруга, но почувствано неразположение, направихме последващ тест, който се оказа положителен. Спазвайки всички наложени изисквания за карантина, сме изолирани и в момента се лекуваме. Благодарим на здравните специалисти, които полагат грижи за нас! Вярваме, че скоро ще бъдем здрави и ще сме отново с Вас! Пазете се, спазвайте всички правила, но не се страхувайте! Ще преборим и този вирус“, написа Домусчиев в профила си във Facebook.   

Дано поне дарят пари Или някой апарат да купят  , че са им обърнали внимание .
ПФ!

# 3 291
Болниците отдавна са били наясно, какво ги чака. Защо не са взели мерки, вече нямам идея.

300 болни за месец е много оптимистичен вариант. Поне 1000 ще станат според мен до края на месеца, ако има тестове. Ако няма тестове, може да са всяко число под 1000.

Най-вероятно утре ще сме на 100 души. От там започва експоненциалното проявяване на симптоми на вече заболели, които не са знаели преди това:

https://www.visualcapitalist.com/infection-trajectory-flattening … he-covid19-curve/

Това значи: 18ти: 100, 20ти: 200, 22ри: 400, 24ти: 800; 26ти: 1600, 28ми: 3200, 30ти: 6400....

Т.е. следейки от началото на тази ситуация, до края на месеца може да се очаква минимум 6000 потвърдени, а много вероятно: 6400.

Това е, ако не са взети никакви мерки. Аз се надявам, че при нас заразата с мерките до тук ще се поограничи. Но това ще го видим след известно време.

# 3 292
А Кирил Домусчиев и жена му били ли са извън България или са се заразили в страната?
Незнам къде са били, но те са тези в София мед. Бивол са пуснали снимка, сега видях.

# 3 293
Скрит текст:
Кирил Домусчиев и съпругата му са с положителни проби за коронавирус

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и главен изпълнителен директор на „Хювефарма“ Кирил Домусчиев и съпругата му Кремена са с потвърдени проби за COVID-19. Това обяви самият той в кратко съобщение през профила си във Facebook.

Бизнесменът е под карантина, в съответствие с изискванията на Националния оперативен щаб и здравните власти в страната.

„Скъпи приятели, след първоначален отрицателен тест за COVID-19 за мен и моята съпруга, но почувствано неразположение, направихме последващ тест, който се оказа положителен. Спазвайки всички наложени изисквания за карантина, сме изолирани и в момента се лекуваме. Благодарим на здравните специалисти, които полагат грижи за нас! Вярваме, че скоро ще бъдем здрави и ще сме отново с Вас! Пазете се, спазвайте всички правила, но не се страхувайте! Ще преборим и този вирус“, написа Домусчиев в профила си във Facebook.  

Дано поне дарят пари Или някой апарат да купят  , че са им обърнали внимание .
ПФ!

Ще направят със сигурност. Може би само на малък кръг хора не е известен факта какви дарители са и колко много са  допринесли конкретно за една клиника в София.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 18:58 от Анонимен

# 3 294
Аз пък изгледах едно видео с Елеазар Хараш / не бях го чувала досега/ и едно изречение ми кънти в главата - "И 1000 пъти да си мием ръцете, Бог ако иска с 1 комар може да унищожи целия свят."
Hands Plus1 X 1000 Абсолютно ! Оня ден чистих и метох пред блока.Събирах всичко в чували които изсипвах в сметосъбирателните кофи.Когато изсипвах единия чувал духна вятър и част от пепелта ( в която кое знае какви гадости има) попадна в очите ми и по устните Laughing. Веднага в къщи на промивка под чешмата макар да осъзнавах че няма смисъл.Същия ден пак бях ходила по разни учреждения, и направих нещо което по принцип не правя никога - досърбя ме окото и го разтрих без да искам.Даже аз самата се озадачих ! Така че не знам дали да вярвам  в максимата че когато ти е писано да се удавиш, няма да те обесят, но за себе си съм 100% сигурна че каквото и да прави човек, той никога не може да има абсолютния контрол и сигурност за крайния резултат на нещата.

# 3 295
  • Варна
Къде съм казала да не се мият ръцете. Аз самата ги мия 100 пъти, ключове, брави, дезинфектанта ми е точно за вируси - "Decosept".  Но казвам, че въпреки това, всичко е в Божиите ръце.
То затова има една поговорка: "Бог помага, но в кошара не вкарва".
Та не бива да се разчита само на Бог, трябва и ние да дадем.

# 3 296
Мина ми през акъла вируса в Банско да не е тръгнал от китаеца който беше починал там. 🧐

# 3 297
Аз съм спокойна. И 1000 пъти да го прочета, смисъла му е ужасно тъп.

# 3 298
Fentis, страхотна новина! Бързо оздравяване и скоро да си пак на крака 🍀

Не се дава информация дали Кирил и Кремена са се заразили тук или извън страната. Сега погледнах Фейсбук профила му, не е фалшива новина.

# 3 299
Къде съм казала да не се мият ръцете. Аз самата ги мия 100 пъти, ключове, брави, дезинфектанта ми е точно за вируси - "Decosept".  Но казвам, че въпреки това, всичко е в Божиите ръце.
То затова има една поговорка: "Бог помага, но в кошара не вкарва".
Та не бива да се разчита само на Бог, трябва и ние да дадем.

Абсолютно съм съгласна! И в Библията пише, че вяра без действие е мъртва вяра. Цитатът е по-скоро за обратния вариант - че колкото и да си миеш ръцете, ако Господ реши да се разболееш - пак ще се разболееш. Което е факт и не изключва миенето на ръцете. Не мислех, че ще се стигне до обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт